Uzmes istorijski atlas u papirnom obliku ako vec ne koristis google za trazenje mapa pa vidis gde su bile te pokrajine/drzave. Neverovatno mi da se u danasnjoj Kroaciji ne uci u istorija Balkana pa ne znas sta su i gde bile Duklja, Zeta, Zahumlje, Travunija, Raska, no znajuci kakva ste drzava sasvim je moguce da se uci totalno izmisljena i sa precutanim cinjenicama. Doduse secam se da Hrvati ni u SFRJ uglavnom nisu imali pojma o tome iako se u hrvatskim skolama ucilo nesto kartko o toj istoriji, no deca kao deca prelete preko njima dosadnih stvari te nista ne nauce o tome. Pa tako smo mi ekipa iz voda u JNA se zezali i igrali Kviskoteke u nekim dosadnim zimskim nocima u kasarni u Trebinju, ja sam bio jedan od "sudija" i sastavljao pitanja pa na samom "kvizu" nijedan od takmicara iz Hrvatske (a njih dvojica su navodno bili odlicni djaci u srednjim skolama i upisali fakultete u Zagrebu i Splitu) nije znao da odgovori na pitanje u stilu: "nalazimo se u Trebinju, u Popovom polju, na ovoj teritoriji je u srednjem veku postojala teritorija koja je imala koje ime?". Ante i Hrvoje su se samo zagledali iako su upisali prava u Splitu i medicinu u Zagrebu pa bi trebalo da su bili odlicni djaci u srednjoj skoli. Secam se da je Ante kad je cuo naziv rekao da se seca kroz maglu tog imena, misli da je cuo za to na casovima historije, ili je lagao - kao sto lazu tvoji sunarodnici koji komentarisu na ovoj temi.