Moze li satana biti pametnija od najpametnijeg coveka?

pa' de ja da znam gde je tacno upao, ako misli da kojima pade njih ce da zgnjeci?

neki gresimo slucajno, al men se cini mnogi namerno, ovo pravno ili foramalno, ne bih ja to tako

ma razvodnjavas sto sam preneo
Matej 28,18I pristupivši Isus reče im govoreći: dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

sta je problem? kakav satana, kakvi bakraci? ljudi bre, ili su slagani, ili jos i posle oni sami lazu, a lepo pise
dakle,. kad neko zausti satana ovo ili ono, kao da je protagonista posle ovoij reci, ti ljudi lazu, pa da se vezuje, odvezuje, pakosti, bilo sta, jel shvatas? LAZU! Hristova je sva vlast, a ljudi zlotvote i onda se vade na satanu,. lazu da je ona, prosto im alibi, prebacuju na satanu ono sto sami cine ili zagovaraju ili veruju, a ja tvrdim da se varaju i varaju i druge onda..
LUKA 10,17 Vratiše se pak Sedamdesetorica sa radošću govoreći: Gospode, i demoni nam se pokoravaju u ime tvoje
10,18 A on im reče: Videh satanu gde pade sa neba kao munja [OTK. 16,17 i 18; 11,19; 8,5: 4,5]

i jos rece ako se razdeli ne moze opstati? razdelila se i sada se tranzira upravo, eto Hristova je sva vlast ko negira lazel ko kaze satana se dize, satana ovo, ili ono, LAZE, to su neki drugi demoni, ali satana je sredjena za svagda! nemate alibi vise, i kraj price.

Sad lepo da verujete samo u Hrista jer njegova je sva vlast i na nebu, i na zemlji, satana je oitisla u paramparcad, sredjena ZAUVEK.
Паде са небеса, гдје, ваљда на земљу, мислиш да се разбио у парампарчад кад је онако мек и софистициран пао на тврду земљу?
Кад се разделио?
Мијешаш бабе и жабе, он никад није ни имао моћ у контексту који ти презентујеш, његова моћ је увијек била мека моћ, за коју је потребна сагласност.

E, i ti idi na politiku sa @a bre Milun , pa tamo o toj mekoj moci, saglasnostima, a ovo je forum religija/duhovnost.
Па чему онда демагогија, Нека Бог благослови Америку. :lol:
Из твоје тврдње можемо извући закључак да је данас у свијету све по вољи Божијој, али да ли је баш тако!?
Зашто заповијест о молитви Оче наш, ако је тако како ти кажеш?
Зашто Исус каже ученицима:
Овај се род изгони само постом и молитвом, мислиш ли да може функционисати без тога?

e ta gnjecava masa je mesto gde de kreiraju apsteaktne manifestacije pod dejstvom i kontrolom biohemijskih procesa, koji sa druge strane su povezani sa onom DNK, koja donosi obrazac kreiranja apsteaktne manifestacije
Kako iz materije može nastati ne materija?
Nadam se da shvatamo razliku između energije i materije, i da je um kao i energija nematerijalan.

Па чему онда демагогија, Нека Бог благослови Америку. :lol:
mozda su njeni osnivaci imali najbolje namere, a verovatnije je sz shvatanje da je blagoslov=blasgostanje
Из твоје тврдње можемо извући закључак да је данас у свијету све по вољи Божијој, али да ли је баш тако!?
ako nije, onda se znaci neki/mnogi mole pogresnom bogu, a ja to upravo i tvrdim
Зашто заповијест о молитви Оче наш, ако је тако како ти кажеш?
zato sto nas ona usmerava; reci kako mislis da ja mislim da bi trebala onda da glasi; ako mislis umesto "od zla, od zloga", okey.
Зашто Исус каже ученицима:
Овај се род изгони само постом и молитвом, мислиш ли да може функционисати без тога?
kakve veze izgon demona ima sa svim ovim?
sustina je da Hristos rece:
  1. pade
  2. ako se razdeli, ne moze opstati
  3. dade mi se sva vlast na nebu i zemlji
a vi ste svaku Njegovu tvrdnju degradirali i to u korist satane, jel razumes ti to? ja ne kazem da ste vi satanisti, ali ste prevareni njoj da sluzite, zavedeni
  1. vraca je lazno otkrivenje nazad na nebo, pa ce da sidje na 1000 godina da vara narode, ali tek posle zigosanja
  2. opstaje do poslednjeg vremena, dok se ne baci u ognjeno jezero nerazdeljena, cela znaci
  3. satana ima i dalje vlast na zemlji, sve do tog apokalipticnog kraja
znaci, sve je to promovisanje satane kao protagoniste, a istovremeno prenebregavanje sto Hristos rece;
kumovi, sto je mnogo, mnogo je, ko ce da se vam kaze DOSTA, ako ja umuknem??
u vas je nesto utkano, i ucitano skoro 2000 godina, tesko sad to ide napolje

Poslednja izmena:

Koslav75

slusaj ovo, ceka me posao i necu imati vise ovoliko vremena, pa ajde sad:
ja sam prvih godina zivota ziveo sa roditeljima kod tetke i tece, i kao i svako dete, nesto srusim, polomim i sl. i samo kazem "tetka kliva"...
ona me je posle godinama podsecala na to da sam jos kao mali nju okrivljavao, ja se toga ne secam, ali sam uvek razmisljao, kako i zasto?
pa, zar nije jasno da svi mi pravimo alibi, i prebacujemo krivicu, evo vec 2000 godina, i zato nam je ovako kako jeste, a stigli smo dotle da kazete da satana vlada, da ima vlast, cak i kada znamo da nema, da je Hristova sva vlast ON RECE TAKO..

radi se o alibiju, zato ljudi ne daju satanu, i treba im cak da bude najpametnija od svih ljudi, tako misle eto nam opravdanja, nismo mi krivi, satana je najpametnija, kako cemo jadni mi protiv nje?

eto, pa razmisli

Back