fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 40.396
Тиранин, само теоретски.......зато што је тиранин...
I onda se ponekad dogodi da se teorija i praksa raziđu pa bude smaknut i tiranin!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Тиранин, само теоретски.......зато што је тиранин...
Odlična konstatacija.
E tu se razilazimo.
Neka bude referendum, šta god bude ja ću to prihvatiti.
Oni su pomiješani htjeli mi to ili ne.Не можеш доводити убиство са уставношћу. Није ту проблем оправданост, него се не може оправданост за неке поступке доводити у везу са уставношћу. Устав не прописује такве норме, као што је оправданост или сл. Не мешај законе, морал и устав.
Pa zato ja i ne vidi njegov smisao.Једно је антички, средњовековни, апсолутистички монарх, који сву власт држи у својим рукама и у себи сједињује и законодавну и извршну и судску власт; а друго је монарх данас.
Pa rekao sam Ti, bolja je zato štoХајде, кажи какав је то аргумент који ће ме убедити да република данас јесте боља од уставне парламентарне монархије.
Izbacivanjem predsjednika i dovođenjem kralja nestaje i onaj balans između dva segmenta izvršne vlasti, a i uopšte između svih modaliteta vlasti. On nestaje zato što taj segment, za razliku od onih ostalih, predstavlja ličnost koja se ne bira i koja nije ni za šta odgovorna[/I]."
Da ali i kralj posjeduje izvršnu vlast, a on je nesmjenjiv i za razliku od premijera i vlade, a i za razliku od zakonodavne i sudske vlasti.Смењују се премијер и влада који управљају земљом и имају извршну власт, па тако они одлучују о животу тих истих грађана који су их бирали.
Kako je to vladar podložan principima izbornosti i promjenljivosti?И те како је подложан утицају...
Kome on to odgovara?''U ruke jednog čovjeka, koji nikom ne odgovara i koje nesmjenjiv daju se, nema veze kolike ingerencije, jer ingerencije su ingerencije.''
:shock:
A kakav balans je postojao između kralja Aleksandra i vlade dvorskih radikala i demokrata?Какав је баланс између председника и премијера који су из исте партије??
''A
Какав је баланс између председника и премијера који су из исте партије??
Преседника Немачке бирају грађани Немачке :? И нико живи не зна како се зове преседник дотичне републике.
Није за нас република. Свака част садашњем председнику.... чак ни он нема ништа против монархије...
Када нам буду већ једном дозлогрдили ови избори (обавезно буде два круга) онда ће се и расписати референдум?
То изјашњавање грађана ће бити, у то сам сигуран, 100% позитивно ако већина политичких партије буду подржале ту идеју. За сада се само радикали и социјалисти "праве паметним". Остале странке колико је мени познато немају ништа против Србије као уставне парламентарне монархије.
Ovo ne može.Najbolje da zenim neke gabore sa evropskih dvorova.Dacu im samo da mi popuse tu i tamo ako se napijem inace nista vise od toga.
Nabacicu vec neku kraljicu recimo Ashley Judd tako da zadovoljim i ljubitelje zapada u Srbiji .
A i bas izgleda aristokratski
![]()
Тачно - ови наши председници и "председници" - попели су свима на врх главе.
БЕЗ КРАЉА - НЕ ВАЉА !

Da li bi Ti smetalo da sam sklon nekom drugom determinizmu npr. teološkom ili Ti je apsolutno svejedno koji je u pitanju?Krauterbox, primecujem u tvojim komentarima sklonosti ka istorijskom determinizmu.
Ne znam šta nas čeka, ali čini mi se da ako se kroz taj istorijski proces ne provlači sve veće humaniziranje svega, onda on vala i nema nekog smisla.Drustva se 'razvijaju' ka sve savrsenijim uredjenjima, borba protiv recidiva... pretpostavljam da nas na kraju istorijske putanje ceka komunizam?
...
Da nepravednost apsolutnog nasleđa ne bi bola oči savremenoj republici, ili da bi makar žmirkali radi koristi, monarh bi morao biti extra bogat i čovek s poslovnim vezama u važnim delovima sveta. Tek time bi se moglo očekivati da će donosi korist društvu.
.
Dakle monarh bi uglavnom bio maneken broj 1.
Da nepravednost apsolutnog nasleđa ne bi bola oči savremenoj republici, ili da bi makar žmirkali radi koristi, monarh bi morao biti extra bogat i čovek s poslovnim vezama u važnim delovima sveta. Tek time bi se moglo očekivati da će donosi korist društvu.
Ovaj naš pretendent nit je lep niti bogat ...a uticajan je tamna koliko i Baba Višnja.
Dakle monarh bi uglavnom bio maneken broj 1.
Ovaj naš pretendent nit je lep niti bogat ...a uticajan je tamna koliko i Baba Višnja.
...нити је паметан, а не може бити ни претендент на српски престо, пошто је његов отац отишао
са југословенског престола.
Nemam uvid svakako, ali mislim da je bilo govora u medijima o njegovom "slabom" imovinskom stanju.Јест', мало сутра, а ови други монарси СЕ УБИШЕ ОД ЛЕПОТЕ И МАНЕКЕНСТВА...осим тога одакле ти знаш да престолонаследник НИЈЕ
богат, имаш увид у његове рачуне или...кхм...
...a nasledio ga princ Aleksandar II.