TvojaSmrt
Zainteresovan član
- Poruka
- 107
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne moze tacnije biti
Ja uglavnom koristim pesak sa uljanim bojama, mada nije nemoguce koristiti i sa drugim. Vrlo je jednostavno, samo je malo razredis, cisto da ne bude bas kao iz tube (da se ne bi sve previse zalepilo za cetkicu, nece ostavljati trag, a ne sme biti ni previse vodenasto jer onda nece imati za sta da se uhvati i otpadace posle susenja), i dodas malo peska u boju. 1/3 pesak i 2/3 boja, tako bar ja radim, svakako kad naneses na papir neke delove mozes natopiti jos malo, da se bolje stopi za papirom, ako zelis negde neki fin prelaz.
Nekad koristim kao podlogu, i tada se jako tanko nanosi, da ne bude previse napadno, a nekad samo za detalje slike koje zelim da istaknem, i u tom slucaju umem da koristim i po nekoliko slojeva, da bude bas 3D![]()

znači da kupim raznovrsne čajeve, kafu, 2-3 lopate peska i piči
u svakom slučaju moram da probam te metode, a za pesak nisam baš siguran
dal ću ja to znati, doduše i ne radim sa bojama ali zvuči primamljivo kad reče da dobiješ to 3D![]()

Hahahah
Niko se nije naucen rodio, probas, vezbas, i uspeces
Probaj kombinaciju tusa/markera/isl. za bojom, ja to obozavam. Posto takodje vise volim crno-belo, ili bar da sve bude u jednom tonu, ali je to sjajna fora za detalje.![]()

Hahahah
Niko se nije naucen rodio, probas, vezbas, i uspeces
Probaj kombinaciju tusa/markera/isl. za bojom, ja to obozavam. Posto takodje vise volim crno-belo, ili bar da sve bude u jednom tonu, ali je to sjajna fora za detalje.![]()
Podseti me kad sam svojevremeno pravila imitacije pergamenta i vintage papira
Mada sam to više koristila za kaligrafiju
Dobar je i hipermangan
Prvo se stavi u vodu hartija a onda pospe preko hipermangan u prahu
Kako nejednako pada,tako i ostaju zanimljive fleke
Za crtanje koristim debeli akvarel ili hamer
Mada u poslednje vreme sve radim na compu

Tako je i najlepšeEh da, kaligrafijaJa je uglavnom kombinujem sa crtezima, ponekad. Kad radim (za svoju dusu) ilustraciju za pesmu ili knjigu, obavezno to radim.
![]()

a vaši divni radovi me tjeraju da uzmem olovku u ruke 
Ja mislim da ću na drugoj ili trećoj godini faksa moći uzeti kaligrafiju kao izborni predmet, jedvaa čekaam![]()
![]()
Inače, u januaru će biti godina dana kako ništa konkretno nisam nacrtalaa vaši divni radovi me tjeraju da uzmem olovku u ruke
![]()

Ja sam veliki fan tvojih radova![]()

Hvala Agi![]()
Ne znam sa kaligrafijom se stvarno nisam prije susretala, ali baš mi je primamljiva...vidjećemo kako će mi ići sa kineskim znakovima![]()

"mali mrav, mali mrav, u nedrima nestooo..."
penkalo sa crnim mastilom
![]()
Dobar mrav!
Ja VRLO slično radim kad lečim živce detaljnim realizmom
I koristim takođe crno mastilo
![]()

![]()