Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moze tacnije biti :D
Ja uglavnom koristim pesak sa uljanim bojama, mada nije nemoguce koristiti i sa drugim. Vrlo je jednostavno, samo je malo razredis, cisto da ne bude bas kao iz tube (da se ne bi sve previse zalepilo za cetkicu, nece ostavljati trag, a ne sme biti ni previse vodenasto jer onda nece imati za sta da se uhvati i otpadace posle susenja), i dodas malo peska u boju. 1/3 pesak i 2/3 boja, tako bar ja radim, svakako kad naneses na papir neke delove mozes natopiti jos malo, da se bolje stopi za papirom, ako zelis negde neki fin prelaz.
Nekad koristim kao podlogu, i tada se jako tanko nanosi, da ne bude previse napadno, a nekad samo za detalje slike koje zelim da istaknem, i u tom slucaju umem da koristim i po nekoliko slojeva, da bude bas 3D :D

znači da kupim raznovrsne čajeve, kafu, 2-3 lopate peska i piči :D
u svakom slučaju moram da probam te metode, a za pesak nisam baš siguran
dal ću ja to znati, doduše i ne radim sa bojama ali zvuči primamljivo kad reče da dobiješ to 3D :)

znači da kupim raznovrsne čajeve, kafu, 2-3 lopate peska i piči :D
u svakom slučaju moram da probam te metode, a za pesak nisam baš siguran
dal ću ja to znati, doduše i ne radim sa bojama ali zvuči primamljivo kad reče da dobiješ to 3D :)

Hahahah :D
Niko se nije naucen rodio, probas, vezbas, i uspeces :super:
Probaj kombinaciju tusa/markera/isl. za bojom, ja to obozavam. Posto takodje vise volim crno-belo, ili bar da sve bude u jednom tonu, ali je to sjajna fora za detalje. :)

Probaj kombinaciju tusa/markera/isl. za bojom, ja to obozavam. Posto takodje vise volim crno-belo, ili bar da sve bude u jednom tonu, ali je to sjajna fora za detalje. :)

imam dosta ideja, varijanti i tako to, ali malo vremena da sve to isprobam,
jedino noću, doduše noću u uglavnom i crtam preko dana ima gore, sprat iznad neki 'volovi'
što dumbaju po ceo dan pa me eto tako malo živciraju :evil:

a gledao sam neke tehnike sa tušem i to bih rado probao, kao i sa rapidografom pride

a jbg. ne mogu sebi pomoći, volim sitne detalje pa to ti je :neutral:

Podseti me kad sam svojevremeno pravila imitacije pergamenta i vintage papira
Mada sam to više koristila za kaligrafiju
Dobar je i hipermangan
Prvo se stavi u vodu hartija a onda pospe preko hipermangan u prahu
Kako nejednako pada,tako i ostaju zanimljive fleke
Za crtanje koristim debeli akvarel ili hamer
Mada u poslednje vreme sve radim na compu

Podseti me kad sam svojevremeno pravila imitacije pergamenta i vintage papira
Mada sam to više koristila za kaligrafiju
Dobar je i hipermangan
Prvo se stavi u vodu hartija a onda pospe preko hipermangan u prahu
Kako nejednako pada,tako i ostaju zanimljive fleke
Za crtanje koristim debeli akvarel ili hamer
Mada u poslednje vreme sve radim na compu

Eh da, kaligrafija :D Ja je uglavnom kombinujem sa crtezima, ponekad. Kad radim (za svoju dusu) ilustraciju za pesmu ili knjigu, obavezno to radim. :)

Eh da, kaligrafija :D Ja je uglavnom kombinujem sa crtezima, ponekad. Kad radim (za svoju dusu) ilustraciju za pesmu ili knjigu, obavezno to radim. :)
Tako je i najlepše:)
Kaligrafija mi je bila obavezna na faksu i u srednjoj,inače nisam baš neki fan,bolje reći talenat za slova
Zato mi i odgovara comp sa gotovim fontovima
Taj pergament smo pravili kao podlogu za srednjovekovni minuskul i staroslovenski ustav
Najzanimljivije mi je bilo kad sam sama osmislila font koji je sve samo ne pravilan
Trenutno sam na phonu pa mi je nedostupna lična arhiva,te ti preporučujem da izgooglaš dnevnike Fride Kahlo -divna kombinacija teksta i ilustracija
Pod uslovom da nisi videla do sad
A i tada se treba podsetiti

Ja mislim da ću na drugoj ili trećoj godini faksa moći uzeti kaligrafiju kao izborni predmet, jedvaa čekaam :D

Chinese-calligraphy.jpg

Poslednja izmena:
Hvala Agi :heart:

Ne znam sa kaligrafijom se stvarno nisam prije susretala, ali baš mi je primamljiva...vidjećemo kako će mi ići sa kineskim znakovima :lol:

E to je prava kaligrafija
Ići će ti,sigurna sam:)
Inače imam mali komplet za japansku kaligrafiju
Sastoji se od četkice fino zašiljene dugih dlaka, kosog kamena sa žljebom,mastila u čvrstom stanju - kao crna sjajna kreda izgleda i minijaturne posude sa rupicom za doziranje vode
Sipa se malo vode na kamen, protrlja mastilom,umače i piše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back