Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
11850577_922404634498403_6303643527294902194_o.jpg

oduvek sam tvrdila da je hemijska izuzetno dobar alat za relativno precizne radove
i ja sam mog Igvanodona radila hemijskom
nego nemam baš mnogo skeniranih tih crteža, ovaj je star, baš star i isto je u pitanju hemijska olovka
Pogledajte prilog 368052

svaka čast, ja vam se divim kako radite hemijskom, ne crtam sa njom,
ne volim taj klizav osećaj dok vučm linije ali vi to radite super :)

svaka čast, ja vam se divim kako radite hemijskom, ne crtam sa njom,
ne volim taj klizav osećaj dok vučm linije ali vi to radite super :)
Hvala, no ja već dugi niz godina ne radim realističke crteže
a u poslednje vreme uopšte ni ne crtamz:( - bavim se computerskim dizajnom
a crteži su mi prilično morbidni (gle čudaz:D) pa mi se nešto ni ne postavljaju ovde
jedva iskopah ova dva ''normalna''z:shock:
e našla sam jošz:dm:
ovo sam sedela na kafi kod drugarice, pri ruci mi bila četkica i tuš, i naslikala sam njeno kuče dok kulira na kauču
rađeno na brzinu, kroki, jer se kuca mrda
Beka.jpg

Prilozi

• Beka.jpg
    Beka.jpg
    78,6 KB · Pregleda: 11
ihaaa Agatha, pa ti baš umeš da uhvatiš momenat iz ruke :eek:
sviđa m ise brzopotezni crteži...jednostavni i prikazuju ono što je glavno a to je suština

ja se danas malo zaebavao sa drvenim bojicama, inače ne volim taj medijum za crtanje
ali ajd reko da mi ne vata prašinu ovaj bunt olovaka što sam ih uzeo pre god dana

dobro, ima ovde i ugljena crnog i crvenog ali uglavnom su ove drvene boje

jedan meda u koloritu :)

http://s9.postimg.org/6u2ub3cy7/meda.jpg

ihaaa Agatha, pa ti baš umeš da uhvatiš momenat iz ruke :eek:
sviđa m ise brzopotezni crteži...jednostavni i prikazuju ono što je glavno a to je suština

ja se danas malo zaebavao sa drvenim bojicama, inače ne volim taj medijum za crtanje
ali ajd reko da mi ne vata prašinu ovaj bunt olovaka što sam ih uzeo pre god dana

dobro, ima ovde i ugljena crnog i crvenog ali uglavnom su ove drvene boje

jedan meda u koloritu :)

http://s9.postimg.org/6u2ub3cy7/meda.jpg
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:klap:
alal vera
ja inače obožavam drvene bojice
nego ako ne znaš - postoje akvarelne drvene bojice - izgledaju ko i obične, al kad pređeš četkicom preko linija one se malo razliju, mnogo zgodno za fine prelaze
lično preporučujem firmu Caran d'Ache

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:klap:
alal vera
ja inače obožavam drvene bojice
nego ako ne znaš - postoje akvarelne drvene bojice - izgledaju ko i obične, al kad pređeš četkicom preko linija one se malo razliju, mnogo zgodno za fine prelaze
lično preporučujem firmu Caran d'Ache

da viš' sad me podseti, pa ja imam te akvarel olovke, kupio ih odavno,
nemam pojma koji je proizvođač, li znam da sam ih negde smantao negde po gomilama
olovki( imam toga trista čuda), moram baš da prokopam...jbg. malo sam neuredan po tom pitanju,
dešava mi se često da razbucam radni prostor pa ne znam gde mi je šta z:(

danas sam naleteo na par olovaka grafitnog akvarela, ali da me ubiješ, ne znam gde su mi akvarel bojice :dash:

eehh lastavicee, lepe lastavice...najavljuješ proleće artiskinjo :D

p.s.

pa nisam radio onu ribu po Amy, slobodna projekcija
pa gde baš nju nađe, nije valjda toliko ružna ova moja na slici z:(( :lol:

volim ptice, a i proleće

i Amy nije ružna, šta je tebi? jeste specifične fizionomije, ali daleko od ružnog, bar meni

- - - - - - - - - -

Agatha, kuca je odlična, i ja volim krokije, ovde si odlično uhvatila trenutak, svaka čast

i meda je super Džugašvili, a što s bojci tiče, ja ih baš volim i često ih koristim, sad ću da iskopam nešto da okačim

Hvala na lepim kritikama
Inače kroki bih svima preporučila kao odličnu vežbu a životinje su idealne jer ih ne možeš naterati da sede mirno
Ko ima ljubimca -eto mu modela, a ko nema, tu je Zoo vrt ili seoska pastorala

Billy, slike su ti predivne, sve si uradio super.
Sugerisala bih ti ipak za ovu gornju da dodas kontrast lazurnim premazom parisko plave, prozirno bele i crne, pa kad naneses tanak sloj da razmazes suvom cetkom kako bi nijansirao i dobio apsolutno remek delo. Slika definitivno zasluzuje da je finisiras u totalni vrh. Predlazem ti ovako:

a ti opet imas bolji uvid uzivo na slici pa proceni.
To je onaj momenat kada napustas fotografiju i pravis sliku da bude ziva. Evo sta sam uradila digitalno: posvetlila sam centralni deo neba ispod mosta dodajuci svetlost i posvetlila obalu u tom delu, dajuci vecu dubinu. Zatamnela sam gornji rub neba i donji deo vode iz istog razloga, plus daje slici okvir da ti ne "curi" sa platna. Desni cosak, obalu, sam zatamnela od coska ka sredini i ceo desni rub, da bi dobio "pad". takodje sam zatamnela deo gde most dodiruje zemlju i vodu, sa obe strane, kako bi mu dala vecu stabilnost.

U svakom slucaju, bravo za obe slike!

P.S. ove sugestije nikako nisu kritika, ni slucajno, nego sledeci nivo u savrsenstvu.

Poslednja izmena:
Hvala na savetima ! :)

Drugacije ona izgleda uzivo,fali beline u donjem delu neba,i ispod desnih "rubova" tamnine u pravu si. :)
Bojao sam se samo da ne skrene paznju sa mosta svi detalji,ali kad pogledam na ovoj slici stvarno bi valjalo.

Poklonio sam je mami,uramio sam je pa mi glupo sad da ispravljam :D
Cesto volim i da ostavim slike takve kakve jesu kad sam ih ranije crtao pa posle gledam gde sam gresio,sta bi falilo itd ispravljam samog sebe,"najruznije" slike ostavljam sebi da bih mogao da vidim kako je sve evaluiralo iz slike u sliku moja vestina :)

Hvala jos jednom ! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back