Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ovo sam malo drljao direkt sa naliv perom
sviđa mi se škrabanje sa penkalom, opušta, nisi opterećen gumicom i brisanjem grafita,
kako ispadne i to je to :)

golubi.jpg

skoro sam baš gledao na netu kako da se napravi vintage papir
neki likovi tamo polivaju kafom, čajem pa suše fenom, jedan čak zakopavao u zemlju :hahaha:

mada interesantne ideje, možda i probam :)

Zapravo, to je legitiman nacin za dobijanje vintage izgleda, kao i paljenje papira sa strane (ali tu se bas mora biti pazljiv, jer se svakako teze kontrolise vatra od kafe, caja, zemlje,...) :D
Mada mozes da dobijes taj efekat i bojama, samo ako si dovoljno pazljiv i ako imas zivaca, moze svasta lepo da se napravi. Ja cesto koristim lavirani tus ili akvarel za to, ako ne koristim kafu ili caj. :)
Ali za to ti vec treba malo veca gramaza od 200g, da se ne bi pokrivio papir.

i ovo sam malo drljao direkt sa naliv perom
sviđa mi se škrabanje sa penkalom, opušta, nisi opterećen gumicom i brisanjem grafita,
kako ispadne i to je to :)

golubi.jpg

Dopada mi se tvoj stil crtanja, na oba rada koristis bas dosta srafure, inteersantno je :)

Pogledajte prilog 363528

Ne znam na koju temu da se postave ovakav tip slika, nije licni crtez ali je interesantna ideja.

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 363529Pogledajte prilog 363530

Prva dva imaju dobri ideju, ali nije lepo uklopljena u usne. Ali treci je odlican :D

Zapravo, to je legitiman nacin za dobijanje vintage izgleda, kao i paljenje papira sa strane (ali tu se bas mora biti pazljiv, jer se svakako teze kontrolise vatra od kafe, caja, zemlje,...) :D
Mada mozes da dobijes taj efekat i bojama, samo ako si dovoljno pazljiv i ako imas zivaca, moze svasta lepo da se napravi. Ja cesto koristim lavirani tus ili akvarel za to, ako ne koristim kafu ili caj. :)
Ali za to ti vec treba malo veca gramaza od 200g, da se ne bi pokrivio papir.

oo pa ti si izgleda "manijak" za eksperimentisanje...gut, gut, sviđa mi se to :D

što veća gramaža to bolje ako se koriste vodeni mediji..imam običaj da kažem "kartonaža" umesto gramaža :mrgreen:
volim rustičan izgled papira, uživam kad recimo gledam na netu neke slike 'starih mapa' ili kako su ih već napravili tako,
pomalo "izbledelo" mastilo baš nekako lepo leže na tu ruiniranu površinu :)

oo pa ti si izgleda "manijak" za eksperimentisanje...gut, gut, sviđa mi se to :D

što veća gramaža to bolje ako se koriste vodeni mediji..imam običaj da kažem "kartonaža" umesto gramaža :mrgreen:
volim rustičan izgled papira, uživam kad recimo gledam na netu neke slike 'starih mapa' ili kako su ih već napravili tako,
pomalo "izbledelo" mastilo baš nekako lepo leže na tu ruiniranu površinu :)

Nesto novo se nece samo nauciti, mora da bude eksperimentisanja :D
A ako zelis teksturu, probaj opet uzeti vecu gramazu (ili kartonazu :mrgreen:), deblji papir, ma najblazom smirglom preci malo po povrsini, moze da da super efekat :D Talog kafe je super takodje, ali moras da ga fiksiras da ne bi otpadao. I naravno pesak, ali kao se radi na papiru, koristi se bas u malim kolicinama, nanosi se u tankim slojevima.
Ja obozavam isto takav izgled, i stalno ga pokusavam postici, pa imam nekoliko fora koje koristim :D

Nesto novo se nece samo nauciti, mora da bude eksperimentisanja :D
A ako zelis teksturu, probaj opet uzeti vecu gramazu (ili kartonazu :mrgreen:), deblji papir, ma najblazom smirglom preci malo po povrsini, moze da da super efekat :D Talog kafe je super takodje, ali moras da ga fiksiras da ne bi otpadao. I naravno pesak, ali kao se radi na papiru, koristi se bas u malim kolicinama, nanosi se u tankim slojevima.
Ja obozavam isto takav izgled, i stalno ga pokusavam postici, pa imam nekoliko fora koje koristim :D

ne znam da li si čula onu poznatu misao još poznatijeg mislioca vezanu za eksperimentisanje :

"Probaj, ili se odmah pokaj što se nisi usudio "

ček, ček malo, ovo sa peskom mi zvuči je interesantno, ne znam za to...može malo više objašnjenja ? :)

ne znam da li si čula onu poznatu misao još poznatijeg mislioca vezanu za eksperimentisanje :

"Probaj, ili se odmah pokaj što se nisi usudio "

ček, ček malo, ovo sa peskom mi zvuči je interesantno, ne znam za to...može malo više objašnjenja ? :)

Ne moze tacnije biti :D
Ja uglavnom koristim pesak sa uljanim bojama, mada nije nemoguce koristiti i sa drugim. Vrlo je jednostavno, samo je malo razredis, cisto da ne bude bas kao iz tube (da se ne bi sve previse zalepilo za cetkicu, nece ostavljati trag, a ne sme biti ni previse vodenasto jer onda nece imati za sta da se uhvati i otpadace posle susenja), i dodas malo peska u boju. 1/3 pesak i 2/3 boja, tako bar ja radim, svakako kad naneses na papir neke delove mozes natopiti jos malo, da se bolje stopi za papirom, ako zelis negde neki fin prelaz.
Nekad koristim kao podlogu, i tada se jako tanko nanosi, da ne bude previse napadno, a nekad samo za detalje slike koje zelim da istaknem, i u tom slucaju umem da koristim i po nekoliko slojeva, da bude bas 3D :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back