Sojo
sliko-stihoklepac
- Poruka
- 2.128
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to od moje ćerke da tražiš da ti da![]()

Onda pored oka staviš jedno malo [sic]čekaj, šta ako je čovek zaista razrok?

Tada bi umjetnik trebao da bar malo kašira, koriguje, zar ne...?čekaj, šta ako je čovek zaista razrok?

Pozdrav umetnicima krstarice
Ja sam nova ovde, pa reko' da predstavim i ja svoj rad. Ova sovica u ugljenu je bas danas nastala:
![]()
Volela bih da mogu da fotkam necim sto nije krs telefon![]()

sova super ispala, deluje baš onako vintage
keep your working![]()

Tome je doprinela losa kamera, bas je stvorila dobar efekat
Hvala ti![]()

ma super je ispalo...a taman htedoh da te pitam koji si papir koristila![]()

Hahahah jao
Ali u svakom slucaju - Fabrianov od 200g uvek koristim kad radim ugljenom, za sada mi je taj najbolji![]()

skoro sam baš gledao na netu kako da se napravi vintage papir
neki likovi tamo polivaju kafom, čajem pa suše fenom, jedan čak zakopavao u zemlju
mada interesantne ideje, možda i probam![]()

i ovo sam malo drljao direkt sa naliv perom
sviđa mi se škrabanje sa penkalom, opušta, nisi opterećen gumicom i brisanjem grafita,
kako ispadne i to je to
![]()

Pogledajte prilog 363528
Ne znam na koju temu da se postave ovakav tip slika, nije licni crtez ali je interesantna ideja.
- - - - - - - - - -
Pogledajte prilog 363529Pogledajte prilog 363530
Zapravo, to je legitiman nacin za dobijanje vintage izgleda, kao i paljenje papira sa strane (ali tu se bas mora biti pazljiv, jer se svakako teze kontrolise vatra od kafe, caja, zemlje,...)
Mada mozes da dobijes taj efekat i bojama, samo ako si dovoljno pazljiv i ako imas zivaca, moze svasta lepo da se napravi. Ja cesto koristim lavirani tus ili akvarel za to, ako ne koristim kafu ili caj.
Ali za to ti vec treba malo veca gramaza od 200g, da se ne bi pokrivio papir.

Dopada mi se tvoj stil crtanja, na oba rada koristis bas dosta srafure, inteersantno je![]()

oo pa ti si izgleda "manijak" za eksperimentisanje...gut, gut, sviđa mi se to
što veća gramaža to bolje ako se koriste vodeni mediji..imam običaj da kažem "kartonaža" umesto gramaža
volim rustičan izgled papira, uživam kad recimo gledam na netu neke slike 'starih mapa' ili kako su ih već napravili tako,
pomalo "izbledelo" mastilo baš nekako lepo leže na tu ruiniranu površinu![]()
), deblji papir, ma najblazom smirglom preci malo po povrsini, moze da da super efekat Nesto novo se nece samo nauciti, mora da bude eksperimentisanja
A ako zelis teksturu, probaj opet uzeti vecu gramazu (ili kartonazu), deblji papir, ma najblazom smirglom preci malo po povrsini, moze da da super efekat
Talog kafe je super takodje, ali moras da ga fiksiras da ne bi otpadao. I naravno pesak, ali kao se radi na papiru, koristi se bas u malim kolicinama, nanosi se u tankim slojevima.
Ja obozavam isto takav izgled, i stalno ga pokusavam postici, pa imam nekoliko fora koje koristim![]()

ne znam da li si čula onu poznatu misao još poznatijeg mislioca vezanu za eksperimentisanje :
"Probaj, ili se odmah pokaj što se nisi usudio "
ček, ček malo, ovo sa peskom mi zvuči je interesantno, ne znam za to...može malo više objašnjenja ?![]()
Pozdrav umetnicima krstarice
Ja sam nova ovde, pa reko' da predstavim i ja svoj rad. Ova sovica u ugljenu je bas danas nastala:
![]()
Volela bih da mogu da fotkam necim sto nije krs telefon![]()