čedina_zebra
Legenda
- Poruka
- 53.468
Čim sam jutros videla da Patrijarh poziva na mir znala sam koliko je sati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ovo ti je burazeru ideja Borisa Tadica i Demokratske Stranke
nema kostunica veze sa ovim.
kostunica se jeste pozivao na postovanje medjunarodnog prava ali su zahtev sudu podneli DS i Tadic i Jeremic
Alo bre intelektualci...
Međunarodni sud pravde u Hagu opredelio se danas za kompromisno rešenje saopštenjem da deklaracija privremenih vlasti u Prištini o nezavisnosti Kosova ne narušava međunarodno pravo.
Na taj način, sud u Hagu nije priznao pravo kosovskih Albanaca na otcepljenje, a odluku o daljem procesu rešavanja problema Kosova prepustio je Generalnoj skupštini UN.
MSP saopštava da deklaracija o proglašenju nezavisnosti ne narušava međunarodno pravo, jer ga se taj akt Prištine praktično ni ne dotiče.
"Međunarodne pravne norme nemaju nikakvu aktivnu odredbu kojom se ograničavaju deklaracije o nezavisnosti. Prema tome, možemo zaključiti da Deklaracija od 17. februara ne krši međunarodne pravne norme", navodi se u odluci suda.
Sud je precizirao da ne raspravlja o pravu na samoopredljenje ili pravu na nužnu secesiju.
MSP je zapravo ostao u okvirima svog mandata, koji podrazumeva da se bavi sporovima između država, kao i na činjenicu da međunarodno pravo niti priznaje pravo secesionističkim pokretima na otcepljenje, niti im ga zabranjuje.
"Slučaj Kosovo" je tako vraćen u Generalnu skupštinu UN, a Srbija je dobila priliku da ispravnost svoje politike potvrdi na jesen u Njujorku.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...Hagu+pravni+komrpomis,+odluka+u+Njujorku.html
Samo staloženo i mirno, ponašati se prirodno,...pustiti nešto narodno!Sad posto je i ta dileme skinuta ( fala q***u ) zavrnuti rukave i napred![]()
Čim sam jutros videla da Patrijarh poziva na mir znala sam koliko je sati.
Ne, to je jos jedan dokaz da je pametno bataliti Kosovo. A ako si ti i tebi slicni pametniji od ovih DS-ovaca koji su se sada glupirali pred sudom, onda![]()
Ne, to je jos jedan dokaz da je pametno bataliti Kosovo. A ako si ti i tebi slicni pametniji od ovih DS-ovaca koji su se sada glupirali pred sudom, onda![]()
Ovo
po meni je najbolje resenje podela kosova
Šta ćemo sad jadni mi, ovo niko na svetu nije očekivao![]()
Ja to nisam ni cula.
Pa niko!
Sad je gotovo sve.
Ma pitali smo pogresno pitanje.
A oće li se uvesti tada ruski kao maternji u škole u Srbiji?Jedini nacin da Srbija opstane je da se raspisu novi izbori i da se trazi ujedinjenje sa Rusijom.Dosta je bilo cekanja.
aha...sad nakon ove presude ces dobiti onu stvar da izbije oci, lepi boris se za to pobrinuo
Sudije koje su glasale da se ne krši međunarodno pravo su iz: Japana, Sijera Leonea, Jordana, Amerike, Njemačke, Francuske, Novog Zelanda, Somalije i Velike Britanije.
Sudije koje su glasale da deklaracija krši međunarodno pravo su iz: Slovačke, Meksika, Maroka, Rusije i Brazila.
Razmotrite iz kojih su država.
Nije mi jasno da su neki ocekivali da ce biti positivno za Srbiju. Dok je Bondsteel na kosovu bice sve u skladu sa medjunarodnom pravdom.
Strašno ... ovo je bio direktni prenos suicida sistema međunarodnih odnosa.
Nevjerovatno je sa kakvom lakoćom su srušili sopstvene temelje.
A oće li se uvesti tada ruski kao maternji u škole u Srbiji?