Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Ja ga jutros slušala kako poziva na mir no nisam htela da komentarišem
kako ja ne bi ispala ptica-zloslutnica

Da, da...pa i ja bih tako protumacila da sam ga cula.

Samo konopče da uzmem da se obesim :sad2:

Pa nema mnogo opcija.

Pa nije dok se ne izglasa u UN-u i "Kosovo" prizna kao država no ja mislim
da će sada nastati opšti haos a bojim se najgorega.

Ma sve je otislo do djavioll sto se mene tice!

Cak ja nisam ni znao u kojoj formi smo pokrenuli to pitanje, mislio sam da nam je taj pravni tim malo ozbiljniji. I nije mi jasno kako su ocekivali da imaju vecinu, kada bi vecina objektivnih pravnika na svetu na to pitanje odgovorila ovako kako je sud resio. Ovo je jos jedan dokaz da je u Srbiji nacionalisticki diskurs jak, pa i utice na pravnike kroz zahteve politicara. Mnogo smo glupi, mnogo...

Mada, tacno je da ovo ne znaci da je unilateralno proglasenje nezavisnosti u skladu sa medj. pravom, samo smo izgubili politicku borbu, sto je i bitnije.

Cak ja nisam ni znao u kojoj formi smo pokrenuli to pitanje, mislio sam da nam je taj pravni tim malo ozbiljniji. I nije mi jasno kako su ocekivali da imaju vecinu, kada bi vecina objektivnih pravnika na svetu na to pitanje odgovorila ovako kako je sud resio. Ovo je jos jedan dokaz da je u Srbiji nacionalisticki diskurs jak, pa i utice na pravnike kroz zahteve politicara. Mnogo smo glupi, mnogo...

Mada, tacno je da ovo ne znaci da je unilateralno proglasenje nezavisnosti u skladu sa medj. pravom, samo smo izgubili politicku borbu, sto je i bitnije.

Već poslednjih 90 i kusur godina

Укратко, рекли су нам следеће, а на запрепашћење свих правника који су пре одлуке давали мишљења по енглеским новинама: ми, судије у крагницама од белгијске чипке, клањамо се пред америчком силом и америчком интерпретацијом права.

Сила влада светом, владала је, владаће.

Знамо и ми за тај закон. Они који не знају, нека се бар сад дозову памети и схвате где живе.

Укратко, рекли су нам следеће, а на запрепашћење свих правника који су пре одлуке давали мишљења по енглеским новинама: ми, судије у крагницама од белгијске чипке, клањамо се пред америчком силом и америчком интерпретацијом права.

Сила влада светом, владала је, владаће.

Знамо и ми за тај закон. Они који не знају, нека се бар сад дозову памети и схвате где живе.

:worth::ok:

Pa normalno,nema to veze kako smo mi postavili pitanje.Da smo ga postavili drugacije oni bi ga opet tako tumacili kako njima odgovara.

Ovakvo rješenje smo svi mogli očekivati, zato što se pita da li čin secesije krši međunarodno pravo. Ako išta, barem smo dobili naznaku da princip teritorijalnog integriteta ne postoji međunarodnopravno, a konstatacija toga je izostala upravo zbog isuviše uskog opsjega pitanja koje je GS UN uputila.

Ono što je ključno bilo neophodno, jeste pitanje o kojem se MSP odbio izjasniti (zato što niko nije ni upitao), a to je jesu li države članice UN koje su priznale nezavisnost Kosova prekršile međunarodno pravo. Takav slučaj bi bio najinteresantniji u bilateralnom pristupu, recimo u slučaju da je Srbija odabrala da neku državu, Albaniju ili Ameriku, tuži Međunarodnom sudu pravde.

Picolo, soske nervousness? Seti li se sta je bilo sa tunjavom Ligom Naroda i Hitjinom Nemackom... slicno je i sad, zato ne brini - nicija ne gori do zore.

Ovo je samo jos jedna potvrda za mene da su kilave *****, da ga primaju u dupe od Amerikanaca i da Evropa nema kicmu.

Back