38imak
Elita
- Poruka
- 18.336
Krim i Donbas bogati deo UkrajinePa vidis da ce da se isplati.
Bogati dio Ukrajine i Krim idu Rusiji.
Neko Krim i Donbas zeli,a neko Grenland i Kanadu.Neko opet Tajvan.
Sila otme kule i gradove...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Krim i Donbas bogati deo UkrajinePa vidis da ce da se isplati.
Bogati dio Ukrajine i Krim idu Rusiji.
Neko Krim i Donbas zeli,a neko Grenland i Kanadu.Neko opet Tajvan.
Sila otme kule i gradove...
Ne mogu ja sa tobom vise ni o cemu ,sem o gej paradi.Krim i Donbas bogati deo Ukrajine![]()
![]()
![]()
Hajde ti meni reci ako je sve kako si napisao,odakle odjednom tako radikalan zaokret EU prema Rusiji ako su tako dobro sarađivali?Šta je to što je nateralo EU da počne da ratuje sa Rusijom preko ukrajinskih leđa?
Naravno,nemoj o odbrani jadne Ukrajine od agresije jer nije tako.
Ukrajina je bila prelomna tacka, zemlja sa 40 miliona stanovnika u nato paktu je ozbiljan problem za Rusiju, Finska i Svedska zajedno imaju stanovnika kao Moskva, njihov ulaz u nato nije strateska pretnja Rusiji zbog demografije.To je već druga stvar. Moja poenta je bila da ni EU, ni evropski NATO nije ničim ugrožavao Rusiju niti je pokazivao nameru da je ugrožava. Evropa je bila demilitarizovana, bavili su se zelenom energijom, LGBT pravima i kako da skrate radnu nedelju sa 5 na 4 dana kako bi više blejali. Tu niko nije razmišljao o ratovanju a biznis sa energentima je cvetao, cevovodi su se samo otvarali. Tako da objektivne pretnje fakat nije bilo. Šta više, smatram da se Putin osilio ne zbog ugroženosti, nego suprotno, zato što je namirisao slabost, proradili su mu apetiti i odlučio je malo da pokaže mišiće. I to je bila greška, pre svega zato što nije bilo potrebe i zato što svaki rat koji napraviš, može da krene u lošem pravcu. Jbg, uvek je alavost veliki problem, jer kad ti dođeš u stanje svesti da sebi daš pravo da se pitaš da li će neka susedna država ući ovde ili onde, to znači da namerno tražiš sukob.
EU isto kaze da Rusija smesta mora da prekine rat, eto tako to sve zvuci u realnosti.Evo i ja kazem da ne moze komsija da uzima paradajz iz svoje baste, vec da mu ja odredjujem koliko paradajza moze da uzme, iz svoj sopstvene baste.
Ukrajina je bila prelomna tacka, zemlja sa 40 miliona stanovnika u nato paktu je ozbiljan problem za Rusiju, Finska i Svedska zajedno imaju stanovnika kao Moskva, njihov ulaz u nato nije strateska pretnja Rusiji zbog demografije.
EU i ne ratuje vec pumpa sve zivo u ukrajinu, zato sto ne smeju vec samo kevcu okolo.
Jedna stvar da se mi kao bunimo jer su Rumuni u nato, mozemo samo izjave za tv da dajemo, Rusija je ipak malo veca i jaca sila, ne ulazim u to kakve oni pretnje sve imaju sa ukrajinskim nato hibridom, ako su rekli ne moze onda ne moze, i godinama Putin kukao za pregovore.
Posto se zanemaruje i precutkuje mnogo cinjenica koje su pokrenule ovaj rat i gde lezi problem, pa ispada da je Rusija bez povoda napala ukr, ako i jeste svaka im cast.
Ukrajina je bila prelomna tacka, zemlja sa 40 miliona stanovnika u nato paktu je ozbiljan problem za Rusiju, Finska i Svedska zajedno imaju stanovnika kao Moskva, njihov ulaz u nato nije strateska pretnja Rusiji zbog demografije.
Ne razumes, Rusija je sila i ima svoje strateske interese i da im nato smeta na granici u ukrajini.Jeli?
Kako je to NATO problem za Rusiju? Kakav to spor postoji između NATO i Rusije? Pošto se ja nešto ne sećam da je bilo nekog neprijateljstva. Hladni rat je odavno zavšen, iz tog perioda niko nije na funkciji, mnogi ni živi... pa me iskraneo zanima šta je to toliki problem? Do pre agresije, Rusija je odlično sarađivala sa zemljama EU/NATO.
Sad vam je kasno da kmecite.Sto bi rekao kapetanmark, bla bla bla.
Rusija je izvrsila agresiju na Ukrajinu, jer se narod tamo usudio da posle 100 godina diktature KGB komu.njara i ubica, iste istera i sutne u dup.e
Ne moze komun.jara i diktator da prezali to sto su mu se dojucerasni podanici i sluge pobunili, cak mu je i teritorija tu manje vazna.
Ali to sto su se pobunili protiv Faraona, to im nikada nece oprostiti.
Ono, 'Kako se usudjuju da me vise ne lizu po bulji i ljube mi cipele!!!'
U Donbasu imas rudnika kolko neces.Krim i Donbas bogati deo Ukrajine![]()
![]()
![]()
U Venecueli ima naftnih polja jos vise, pa opet umiru od gladi, bukvalno po ulicama umiru od gladi.U Donbasu imas rudnika kolko neces.
Covek je mislio na resurse, ukrajina je inace i pre rata bila razvijena ko feudalno drustvo.U Venecueli ima naftnih polja jos vise, pa opet umiru od gladi, bukvalno po ulicama umiru od gladi.
Maova Kina, i Staljinov SSSR pune plodnih polja, pa su im ljudi umirali od gladi u desetinama miliona.
Morate da razumete da prirodni resursi nisu isto sto i ekonomija.
Ne razumes, Rusija je sila i ima svoje strateske interese i da im nato smeta na granici u ukrajini.
Ne volim da pravim paralele nato Rusija kako su Ameri ugrozeni u Libiji i Iraku, Ameri su isto sila, ako kazu da im Samoa ugrozava interese bombardovace ih do besvesti, jer im se moze.
Razlog je odbrana, ali ne Ukrajine kao same Ukrajine, nego svih naroda Evrope. Jer ako okreneš glavu kad dođu po komšiju, sutra dođu i po tebe.
Ok, razumem, ti se rukovodiš argumentom "jaki smo, može nam se". Međutim, ima tu neke razlike.
Amerikanci svoje vojne intervencije uglavnom rade daleko od granica druge velike sile (npr. Irak, Avganistan, Libija…), tj. u regionima gde nema direktnog rizika da se sukobe sa ravnopravnim nuklearnim protivnikom. To im omogućava da pokažu silu, ostvaruju interese i projektuju moć, ali bez da bukvalno "gaze po travnjaku" druge supersile.
Rusija je, međutim, napadom na Ukrajinu to uradila u neposrednom "dvorištu" druge sile (EU/NATO). Time se rizik i posledice dižu na potpuno drugi nivo, jer direktno izaziva bezbednosne i geopolitičke interese najmoćnijeg vojnog saveza na svetu. To znači da poređenje "svi veliki rade isto" jeste donekle tačno, ali ne uzima u obzir gde i protiv koga se to radi.
Drugim rečima, iako Ameri tuku po periferiji sistema, Rusi su ovde udarili u samo srce geopolitičkog sudara. Zato je reakcija drugačija i posledice ozbiljnije.
Amerika nije u Iraku zbog prirodnog resursa već stoga što je to srce Amerike . A da i zbog demokracije .Pa da, Amerika se brani u Iraku, Rusija u Ukrajini.
Svakom svoje
Zato me smara da stalno poredim njih i Ruse, Ameri sravnili Vijetnam i Koreju, rusko i kinesko dvoriste i opet proxy.Amerika nije u Iraku zbog prirodnog resursa već stoga što je to srce Amerike . A da i zbog demokracije .
Sta kaze Evropa o agresiji Rusije na Ukrajinu?Razlog je odbrana, ali ne Ukrajine kao same Ukrajine, nego svih naroda Evrope. Jer ako okreneš glavu kad dođu po komšiju, sutra dođu i po tebe.
U ovom sukobu, Putin polazi od stava: "ovo su moje istorijske teritorije, mogu da radim šta želim". A kad znaš da se u te njegove "istorijske teritorije" po toj logici može svrstati pola Evrope, postaje jasno da niko nije bezbedan. Zato je morala da se povuče crvena linija.
Do Putinovog otvorenog neprijateljstva, Evropa je imala odlične odnose sa Rusijom: trgovina, energenti, diplomatija, sve je funkcionisalo. Niko nije imao interes da se to prekida. Ali onog trenutka kada je postalo jasno da je cilj vraćanje "istorijskih teritorija" silom, situacija se promenila.
Da je Putin pustio Ukrajinu da se okrene zapadu, bila bi nalik baltičkim državama: razvijena, demokratska i prozapadna, sa korektnim odnosima prema susedima. Bratski narodi ne moraju da se ubijaju čak i ako im politički pravci nisu isti.
Ti ili nisi informisan,ili ne želiš da pišeš istinu.Razlog je odbrana, ali ne Ukrajine kao same Ukrajine, nego svih naroda Evrope. Jer ako okreneš glavu kad dođu po komšiju, sutra dođu i po tebe.
U ovom sukobu, Putin polazi od stava: "ovo su moje istorijske teritorije, mogu da radim šta želim". A kad znaš da se u te njegove "istorijske teritorije" po toj logici može svrstati pola Evrope, postaje jasno da niko nije bezbedan. Zato je morala da se povuče crvena linija.
Do Putinovog otvorenog neprijateljstva, Evropa je imala odlične odnose sa Rusijom: trgovina, energenti, diplomatija, sve je funkcionisalo. Niko nije imao interes da se to prekida. Ali onog trenutka kada je postalo jasno da je cilj vraćanje "istorijskih teritorija" silom, situacija se promenila.
Da je Putin pustio Ukrajinu da se okrene zapadu, bila bi nalik baltičkim državama: razvijena, demokratska i prozapadna, sa korektnim odnosima prema susedima. Bratski narodi ne moraju da se ubijaju čak i ako im politički pravci nisu isti.
Pričaju i amerikanci. Naravno iz perspektive komunističke Kanade, to zvuči fašistički.To sto su se Ukrajinci pobunili protiv te posasti, a vi ih nazivate fasistima zbog toga, dovoljno govori koliko je Srbija udbasko blato Evrope.
Ne ozbiljno, mi smo sramota, sta i kako mi tumacimo, i na cijoj smo strani, na strani ozbiljnih vekovnih komunjarskih KGB ubica, eeej bre![]()
Neće da ih okupiraju. Samo uzimaju što je njihovo, a ono što preostane da se razoruža i da nikada ne uđe u NATO.Zasto su Srbi toliko slugerajski narod i mir im je metafora za okupaciju KGB-a?
Kakav mir u okupaciji, o cemu ti pricas?
Ti mislis da ce Ukrajinci mirno da sede cak i da im vojska izgubi rat, i npr KGB ubice ih okupiraju?
FSB je okupirao celu Rusiju, i gradjani su im sluge i podanici koji im lizu cizme, a nece Ukrajinu, aha.Neće da ih okupiraju. Samo uzimaju što je njihovo, a ono što preostane da se razoruža i da nikada ne uđe u NATO.
Osim ako nije Srbija, Iran, Irak, Sirija u pitanjuVelike sile i gledaju da imaju uticaj na male, to je jasno, ali preko ekonomije i meke moći, ne bombama.
Nismo ali isti principi važe što se jakih tiče. Hoće da ugrabe sve za sebe pa da onda kontrolišu sirotinju raju.Nismo u srednjem veku.