Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

Па, јесте, све је то, мање-више, природна и неминовна последица растурања Југославије 1991.

Тражили сте - гледајте...
:zper:

Pa jeste, i prirodno je da najuticajnija, imperijalisticka(sto je opet prirodna pojava kod najuticajnijih sila, i mi bi se isto ponasali na njihovom mestu) drzava radi protiv nasih interesa, jer smo mi, u skorijoj istoriji, povredili njene, i odbili da saradjujemo.
Sad kad hocemo diplomatsk, nema... I u tom smislu su jaci i uticajniji od nas.
Jedino sto je neprirodno u citavoj prici je nesposobnost Srpske nacije da uci na svojim greskama(kao sto to cini ostatak sveta), vec da vecito ponavlja iste iznova i iznova...
Samo se pitam kad ce nam doci u glavu da smo MALA drzava(pored toga i siromasna), i da smo totalno zavisni od Velikih drzava, i ekonomski i politicki, i u svakom drugom smislu...

Tebi je uvek neko drugi kriv...zasto jednostavno ne priznas samom sebi da zivis u retardiranoj drzavi i da smo sami u najvecoj meri krivi...

Samo je vlast i ˝vrhovni komandant˝ iste retardiran, zločinački, diktator, Hitler, ******, ne znam kako bih ga više nazvao, ako sam ne padne sa vlasti, pašće na Terazijama narodu u šake!!!

Prošli put džamija, sada ON!!!!!!

Samo je vlast i ˝vrhovni komandant˝ iste retardiran, zločinački, diktator, Hitler, ******, ne znam kako bih ga više nazvao, ako sam ne padne sa vlasti, pašće na Terazijama narodu u šake!!!

Prošli put džamija, sada ON!!!!!!

Sta ti je sad Tadic kriv,pa ovaj retardirani narod je 10 godina birao Milosevica a sad se iscudjava sta mu se desava...

Ovo je tek prvi stadi samoubistva u tri china koje je ova vlada u Srbiji sebi sama pripremila po raznolikim bjelosvjetskim i domacim sudovima , bez da ju je iko izazvao ili joj pomogao u ovim vrtoglavim ludorijama.

Ali u osnovi svega stoji jedno duboko nerazumjevanje, ili jedna duboka zelja da se ne razumije sta, kako, ko i zasto u vezi deshavanja iz devedesetih. To nerazumjevanje (ili zelja za nerazumjevanjem) je karakteristichno i za shiroke narodne mase i za politichku elitu a i za medije u Srbiji.

Alo bre intelektualci...

Međunarodni sud pravde u Hagu opredelio se danas za kompromisno rešenje saopštenjem da deklaracija privremenih vlasti u Prištini o nezavisnosti Kosova ne narušava međunarodno pravo.
Na taj način, sud u Hagu nije priznao pravo kosovskih Albanaca na otcepljenje, a odluku o daljem procesu rešavanja problema Kosova prepustio je Generalnoj skupštini UN.
MSP saopštava da deklaracija o proglašenju nezavisnosti ne narušava međunarodno pravo, jer ga se taj akt Prištine praktično ni ne dotiče.
"Međunarodne pravne norme nemaju nikakvu aktivnu odredbu kojom se ograničavaju deklaracije o nezavisnosti. Prema tome, možemo zaključiti da Deklaracija od 17. februara ne krši međunarodne pravne norme", navodi se u odluci suda.
Sud je precizirao da ne raspravlja o pravu na samoopredljenje ili pravu na nužnu secesiju.
MSP je zapravo ostao u okvirima svog mandata, koji podrazumeva da se bavi sporovima između država, kao i na činjenicu da međunarodno pravo niti priznaje pravo secesionističkim pokretima na otcepljenje, niti im ga zabranjuje.
"Slučaj Kosovo" je tako vraćen u Generalnu skupštinu UN, a Srbija je dobila priliku da ispravnost svoje politike potvrdi na jesen u Njujorku.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...Hagu+pravni+komrpomis,+odluka+u+Njujorku.html

Back