Ukrajinci su promenili mišljenje o okončanju rata

Ukrajina je uništena država.

Sve što se uništi, može da se obnovi. To će biti najveće gradilište u Evropi. Novi Dubai ;)

Ne radi se samo o zauzimanju teritorije,jer Rusija je ogromna država i njoj to ne treba.

Tim pre nije jasna namera Putina što je uopšte izabrao agresiju. Imaš državu najveće površine na svetu, i to ubedljivo, gde je 95% siromašno i neiskorišćeno, i umesto da se fokusiraš na sopstveni razvoj, ti zabadaš nos u pitanja susednih država (Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Jermenije...). Potpuno neshvatljivo. I sada progres cele države tapka u mestu jer svi resursi moraju da se mobilišu na "ratove" po svim granicama. Jel misliš da je to slučajnost ili prepoznaješ patern? Isto tako rade i Milošević i Vučić. U fazonu, što bi ja sad razvijao državu, to je cimanje, meni i mojoj elipi je dobro, pa ću da uvedem ratno stanje tako što ću da izmislim neprijatelje i onda vladam preko straha i represije. Sve ti je logično, ako bi hteo da razmisliš ;)

Znači priznaješ da je to bilo Rusko i pre rata?

Nije bilo rusko, samo su Rusi živeli na toj teritoriji. Čak ni ti Rusi nisu hteli da budu deo Rusije, nego su "primorani" jer je Putinu trebao neki izgovor za agresiju.

Da je Putin gledao svoja posla u svojoj državi, Ukrajina bi bila član EU/NATO (isto kao i sve druge ex SSSR republike) i tamo bi Rusi živeli bolje nego Rusi u Rusiji.

Nije bilo rusko, samo su Rusi živeli na toj teritoriji. Čak ni ti Rusi nisu hteli da budu deo Rusije, nego su "primorani" jer je Putinu trebao neki izgovor za agresiju.

Da je Putin gledao svoja posla u svojoj državi, Ukrajina bi bila član EU/NATO (isto kao i sve druge ex SSSR republike) i tamo bi Rusi živeli bolje nego Rusi u Rusiji.
Au čoveče koliko ti ne shvataš kako rade velike države je za plakanje.

Au čoveče koliko ti ne shvataš kako rade velike države je za plakanje.

Znam odlično. Velike države se razvijaju i onda mali gravitiraju prema njima. EU/NATO ne privlači "batinom" svoje članove nego dolaze samostalno. Kad si lep i poželjan, eto i devojaka. Jedino Putin mora da bije da bi neko bio sa njim. Isto je radio Milošević, sada Vučić. Svi beže i o Srbije i od Rusije. I onda ti pričaš kako rade velike države. Rade naopako. Velike sile i gledaju da imaju uticaj na male, to je jasno, ali preko ekonomije i meke moći, ne bombama. Nismo u srednjem veku.

Sve što se uništi, može da se obnovi. To će biti najveće gradilište u Evropi. Novi Dubai ;)

Tim pre nije jasna namera Putina što je uopšte izabrao agresiju. Imaš državu najveće površine na svetu, i to ubedljivo, gde je 95% siromašno i neiskorišćeno, i umesto da se fokusiraš na sopstveni razvoj, ti zabadaš nos u pitanja susednih država (Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Jermenije...). Potpuno neshvatljivo. I sada progres cele države tapka u mestu jer svi resursi moraju da se mobilišu na "ratove" po svim granicama. Jel misliš da je to slučajnost ili prepoznaješ patern? Isto tako rade i Milošević i Vučić. U fazonu, što bi ja sad razvijao državu, to je cimanje, meni i mojoj elipi je dobro, pa ću da uvedem ratno stanje tako što ću da izmislim neprijatelje i onda vladam preko straha i represije. Sve ti je logično, ako bi hteo da razmisliš ;)
A što pišeš tako nebulozne stvari kada svi znamo da je zapad gurao prst u oko Rusiji i pored silnih upozorenja da to ne radi?
Šta je tu Rusija kriva?Zamisli situaciju da istok reši da cima SAD time što će nešto raditi u Meksiku?Kubi?

Upravo tako.
Kada je pacov vidio da brod tone prvi ga napustio.
Amerika ce izvuci sto je ulozila i zaraditi ogromne pare od prodaje oruzja natovcima.
Evropa je pukla pare ulozene u Ukrajinu.Bas mi zao kuravele stare.
Evropa ce da razvali kada krene obnova Ukrajine. Bukvalno ce evropske firme i banke da razvale kada krene obnova Ukrajine.

Dok ce ruska ekonomija da se raspadne posle rata, ulaze u recesiju, a verovatno i u ogromnu inflaciju.

Onda cete da kmecite kako zli zapad unistava Rusiju.

Dakle, ti uopšte ne pratiš situaciju nego navijaš onako, od srca?
Istoriju, naravno ignorišeš.
Koju istoriju, hajde pricaj nam o istoriji komunisticke okupacije i desetina miliona zrtava komunizma na tim prostorima?

Pricaj nam istoriju o okupiranoj Rusiji, FSB ubicama i banditima, bas zelim da slusamo tu putin-dugin besmisliccarsku plemensku istoriju, koja prolazi kod nastavnika istorije u petom osnovne.

To sto su se Ukrajinci pobunili protiv te posasti, a vi ih nazivate fasistima zbog toga, dovoljno govori koliko je Srbija udbasko blato Evrope.

Ne ozbiljno, mi smo sramota, sta i kako mi tumacimo, i na cijoj smo strani, na strani ozbiljnih vekovnih komunjarskih KGB ubica, eeej bre :dash::dash:

Zasto su Srbi toliko slugerajski narod i mir im je metafora za okupaciju KGB-a?

Kakav mir u okupaciji, o cemu ti pricas?

Ti mislis da ce Ukrajinci mirno da sede cak i da im vojska izgubi rat, i npr KGB ubice ih okupiraju?
Većina ukrainaca će sa oduševljenjem dočekati povratak kući. Neki i neće ali oni sa žaljenjem moraju da konstatuju kako su izgubili rat.

A što pišeš tako nebulozne stvari kada svi znamo da je zapad gurao prst u oko Rusiji i pored silnih upozorenja da to ne radi?
Šta je tu Rusija kriva?Zamisli situaciju da istok reši da cima SAD time što će nešto raditi u Meksiku?Kubi?

Čime je zapad gurao prst u oko Rusiji? To me baš zanima da čujem. Evopa je imala odličnu saradnju sa Rusijom, biznis je cvetao, kompletno demilitarizovana, kasarne prazne, vojni budžeti ispod 2% (u tadašnjoj Rusiji 4% a sad 7%). Koju logiku koristiš kad kažeš da im je guran prst u oko? :think:

Čime je zapad gurao prst u oko Rusiji? To me baš zanima da čujem. Evopa je imala odličnu saradnju sa Rusijom, biznis je cvetao, kompletno demilitarizovana, kasarne prazne, vojni budžeti ispod 2% (u tadašnjoj Rusiji 4% a sad 7%). Koju logiku koristiš kad kažeš da im je guran prst u oko? :think:
Iz tvog ugla nicim, medjutim Rusija je 2008.rekla da ukrajina ne moze u nato ili ce izbiti rat.

Je li Putin usao u Kijev, k'o Hitler u Pariz? :think:
Uzimanje Kijeva od strane Rusa ima smisla samo kao pretvaranje tog područja u radioaktivnu tampon zonu zbog vlastite bezbednosti. Inače prihvatanje Kijevske i bliskih oblasti nema nikakvog ekonomskog opravdanja, Rusi suu već uzeli najbogatiji deo bivše Ukrajine. Verujem da dvoumljenje kod Rusa i dalje postoji ali Ipak mislim da će to područje na kraju morati uzeti a onda ga nuklearno zagaditi da u njemu nema živih bića kao bezbedonosna zona prema Zapadu. Nema smisla hraniti nekolikoo miliona llezilebovića koji su uz to potencialno nepoćudni.

Iz tvog ugla nicim, medjutim Rusija je 2008.rekla da ukrajina ne moze u nato ili ce izbiti rat.

To je već druga stvar. Moja poenta je bila da ni EU, ni evropski NATO nije ničim ugrožavao Rusiju niti je pokazivao nameru da je ugrožava. Evropa je bila demilitarizovana, bavili su se zelenom energijom, LGBT pravima i kako da skrate radnu nedelju sa 5 na 4 dana kako bi više blejali. Tu niko nije razmišljao o ratovanju a biznis sa energentima je cvetao, cevovodi su se samo otvarali. Tako da objektivne pretnje fakat nije bilo. Šta više, smatram da se Putin osilio ne zbog ugroženosti, nego suprotno, zato što je namirisao slabost, proradili su mu apetiti i odlučio je malo da pokaže mišiće. I to je bila greška, pre svega zato što nije bilo potrebe i zato što svaki rat koji napraviš, može da krene u lošem pravcu. Jbg, uvek je alavost veliki problem, jer kad ti dođeš u stanje svesti da sebi daš pravo da se pitaš da li će neka susedna država ući ovde ili onde, to znači da namerno tražiš sukob.

Da te podsetim kako si zlurado likovao kada su ****** imali odrene uspehe na frontu da Rusiju treba podeliti. Sada se praviš nevinašce sa glupavom pričom o nevinosti Zapada. A Zapad je instruisao i organizovao nelegalan puč u Kijevu a zatim instalirao Turčinova na vlast gde je Nulandova bukvalno diktirala koji će sastav vlade biti. Pored toga zapad je inspirisao i podržao strahovladu nelegalnog režima gde su palili ljude zabranjivali jezik u javnoj upotrebi , kršili sva moguća prava Rusa , veličali nacizam i ss oficire , potirali rusku kulturu koja je bila dominantna u većem delu Ukraine. Kasnije su sporazumima Minsk 1 i Minsk 2 spasili pučiste od vojnog poraza a kada je Ukraina prekršila te sporazume (i obavezujuću rezoluciju Saveta bezbednosti UN) oni su samo obavestili javnost kako Ukrainci od početka nisu nameravali primeniti te sporazume Naravno Zapad nije nameravao pomoći Ukrajini da dođe do prihvatljivog miira već su je gurali u rat s namerom da "Rusija iskrvari " (Bajdenova izjava) . Na kraju se obistinilo ono što se na početku znalo Zapad će ratovati u Ukraini do zadnjeg Ukrajinca.

To je već druga stvar. Moja poenta je bila da ni EU, ni evropski NATO nije ničim ugrožavao Rusiju niti je pokazivao nameru da je ugrožava. Evropa je bila demilitarizovana, bavili su se zelenom energijom, LGBT pravima i kako da skrate radnu nedelju sa 5 na 4 dana kako bi više blejali. Tu niko nije razmišljao o ratovanju a biznis sa energentima je cvetao, cevovodi su se samo otvarali. Tako da objektivne pretnje fakat nije bilo. Šta više, smatram da se Putin osilio ne zbog ugroženosti, nego suprotno, zato što je namirisao slabost, proradili su mu apetiti i odlučio je malo da pokaže mišiće. I to je bila greška, pre svega zato što nije bilo potrebe i zato što svaki rat koji napraviš, može da krene u lošem pravcu. Jbg, uvek je alavost veliki problem, jer kad ti dođeš u stanje svesti da sebi daš pravo da se pitaš da li će neka susedna država ući ovde ili onde, to znači da namerno tražiš sukob.
Pa vidis da ce da se isplati.
Bogati dio Ukrajine i Krim idu Rusiji.
Neko Krim i Donbas zeli,a neko Grenland i Kanadu.Neko opet Tajvan.
Sila otme kule i gradove...

Koalicija voljasa trazi cvrste garancije za Ukrajinu.
Moze li cvrsto kao minski sporazumi?
Ne može , kršenje Minska 1 i Minska 2 prekršila se rezolucija Saveta bezbednosti kao najvišeg pravnog akta na planeti zemlji a usput i potpisana garancijaa Rusije tj. da će ista biti garant primene tog sporazuma. Ono što ovoga puta Putin može očekivati to je prisanak SAD na obaveze narednog sporazuma što zapravo ništa ne znači jer je SAD milion puta prekršio slične sporazume (npr. sa Gorbačovom o neširenju NATO-a , mislim SALT 2 o zabrani proizvodnje raketa srednjeg dometa koje je SAD jednostrano odbacila..). Prema tome neki naredni predsednik SAD može ladno odbaciti Trampov sporazum sa Rusijom bez ikakvih posledica.
Uveren sam da je Rusija svesna toga no opet možda postoje neki meni nepoznati razloozi da Rusija pristane na dogovor.

Poslednja izmena:
Hajde ti meni reci ako je sve kako si napisao,odakle odjednom tako radikalan zaokret EU prema Rusiji ako su tako dobro sarađivali?Šta je to što je nateralo EU da počne da ratuje sa Rusijom preko ukrajinskih leđa?
Naravno,nemoj o odbrani jadne Ukrajine od agresije jer nije tako.

Back