medenjaci

Mi ove godine nismo stigli da pravimo kucice ali za Matijinu grupu u vrticu smo pravili i obecala sam slicice, pa evo ih...
Matija i Luka posmatraju medenjake koji se peku:

A ovo su Matija i njegovi drugari - igraju se Inace svi su dobili po jednog sneska, zvonce i jelkicu, vec prekriveno fondanom, a oni su samo dodavali ukrase.

i njihova cela grupa (ili onoliko njih koliko ih je doslo zbog gripa :( )

Joj Koko, divni su, i dečica i medenjaci.

Evo i mojih sa humanitarne akcije za decu ometenu u razvoju. Htela sam i više da napravim (cupcakes, na primer, ali Andrejko mi se razboleo i ovo sam jedva uradila)

DSCI1093Small-1-1.jpg

DSCI1095Small-1-1.jpg

I u kompletu sa medenjacima srcićima i zekama sendvičima

DSCI1096Small-1-1.jpg

Koko, ovo tvoja prica ovde je prelepa:)
Tetka, bas se vidi da si uzivala sa malom princezom, prava je lutka! Jos si posetila i prijateljicu, sta ce ti vise od toga, zaista divno:) Mora su Luka i Matija uzivali sa drugarima sarajuci medenjake:)
Majo, posto sam ove tvoje umetnicko medene radove videla uzivo, cestitam ti, svaka cast:)
Slanise sam i probala i bili su mmmmmm, ne bih se bunila za jos:)

Daco, svaka cast za medenjake, prelepi, sareni, puno detalja.

OBOGACENI MEDENJACI(bez jaja i ulja)
2d8ie60.jpg

Sastojci:
400gr. brasna
1k.k. soda bikarbone
1k.k. praska za pecivo
malo cimeta
2 vanil secera
4 kasike meda
4kasike secera
Sok od jedne vece narandze
2 sake psenicnih(ovsenih) pahuljica
2 sake drobljenog lesnika
Iscediti sok od narandze i potopiti 5 min pahuljice. Lepo izmesati brasno, pecivo, sodu, cimet, v. secer, secer, lesnik pa dodati potopljene pahuljice i med. Umesiti testo da bude lepo glatko, po potrebi dodati tople vode. Ostaviti 1h da odmori testo, rastanjiti debljine prsta, vaditi krugove ili modlom oblike i peci na 180C. Kada su gotovi iskljucite rernu, izvadite da se malo prohlade i umakati ih u sirup koji se priprema tako sto se 100gr. meda rastvori u u manju casu tople vode. Vratiti medenjake u toplu rernu dok se ne ohlade.
Ja sam odusevljena kako su ukusni a sto je najbitnije deci su se dopali.

Poslednja izmena:
Prelepi su Inka...Zasto ja imam osecaj da si ti VEEELIKI majstor na tajnom zadatku ,a nas zavlaci kao pocetnik...Sve sto dohvatis odradis...malo je reci profesionalno!Savrseno!

Ijaooooooo, kako su super Inka, pa Mira je bas uradila svoj posao. Ja sam mislila da si ti narucila samo jedan ili dva, za lice!? Moram da joj pokazem kada bude dosla... Bas mi se svidjaju :D

Back