medenjaci

Umesila testo. Eno ga odmara u fridžu dok ja ne ugrabim malo vremena da nastavim sa zezancijom. Ove godine ću konačno pokušati i kućicu da napravim :) Kako god, moje dete obožava medenjake, prošle godine ih je neukrašene sve smazao :)

Umesila testo. Eno ga odmara u fridžu dok ja ne ugrabim malo vremena da nastavim sa zezancijom. Ove godine ću konačno pokušati i kućicu da napravim :) Kako god, moje dete obožava medenjake, prošle godine ih je neukrašene sve smazao :)

Moj stariji bratanac violi medenjake (doduše ne sve... ali moje - da ) što je pravo čudo budući da uopšte vrlo slabo jedu kolače... ali uvek traži "bez onog šećera" tako da je meni besmisleno ukrašavati ih uopšte. Koliko god da mi je lepo i da volim da se igram - ono što poklonim - poklonim, a sa ostatkom ne znam šta da radim. Neukrašeni se svi uredno pojedu.

Već sam napisala na ćošetu da smo imali promociju udruženja na Badnje veče u okviru koje smo delili medenjake gradjanima. Podelili smo preko 300 medenjaka i čini mi se da nam je teže palo pakovanje nego pravljenje i ukrašavanje. Evo da vidite kako su izgledali.

attachment.php

attachment.php

Neki od članova udruženja su se prvi put susreli sa ukrašavanjem medenjaka, i ajsingom uopšte pa nisu bili zadovoljni svojim medenjacima ali ja mislim da su lepo izgledali. Nadam se da ćete se složiti sa mnom da je mnogo važnije to što su bili raspoloženi da pomognu i da napravimo jednu lepu akciju, nego da su svi medenjaci "pod konac".

Ja sam za ukrašavanje štanda napravila i jednu kućicu od medenjaka koju sam posle poklonila. Evo i kućice.

attachment.php

Već sam napisala na ćošetu da smo imali promociju udruženja na Badnje veče u okviru koje smo delili medenjake gradjanima. Podelili smo preko 300 medenjaka i čini mi se da nam je teže palo pakovanje nego pravljenje i ukrašavanje. Evo da vidite kako su izgledali.

attachment.php

attachment.php

Neki od članova udruženja su se prvi put susreli sa ukrašavanjem medenjaka, i ajsingom uopšte pa nisu bili zadovoljni svojim medenjacima ali ja mislim da su lepo izgledali. Nadam se da ćete se složiti sa mnom da je mnogo važnije to što su bili raspoloženi da pomognu i da napravimo jednu lepu akciju, nego da su svi medenjaci "pod konac".

Ja sam za ukrašavanje štanda napravila i jednu kućicu od medenjaka koju sam posle poklonila. Evo i kućice.

attachment.php

Divni su vam medenjaci a o gestu da i ne govorim,ovde mislim i na vaš zajednički trud i na darivanje.

Hvala Fenja.

Evo još jedan recept za medenjake sa kakaom, isprobala i super su. Ostaju lepi mekani.

400 g brašna, 140 g mlevenog šećera, 60 g margarina, 2 cela jaja, 150 g meda, 50 g kakaa, 1 supena kašika začina za medenjake, 1 kafena kašika sode bikarbone.
Margarin i med otopiti i sve lepo zamesiti. Meni je stajalo testo u frižideru 48 sat i super je bilo. Dosta se dignu, udebljaju, tako da ih možete tanko razvaljati. Mažu se jajetom samo kad se izvade iz rerne, onako vrući.

Hvala na pohvali Ladyns, ne merim vreme, i ne radim po jedan medenjak, nego ih nekoliko, pa dok ne završim, ili mi ne dosadi. Ali, nije previše dugo, šta ja znam, sa pauzama sušenja oko pola sata? U tim pauzama radim druge, tako da imam popunjeno vreme.

Winxvila, testo kad se zamesi, može stajati u frižideru od 12 sati, do nekoliko dana. Ja sam ovde stavila tri recepta i sva tri uvek radim odmah kad zamesim. Ne stavljam u frižider. Kad ostaviš testo da odstoji, ono se lepše naduva, nadodje kad se peče, pa su medenjaci deblji. Ja za ukrašavanje hoću da mi budu lepi tanki, pa ih iz tog razloga ne stavljam u frižider.

Back