medenjaci

Gustin daje elasičnost ajsingu, da se linija lepo nateže, kad je povlačiš. Ako nema gustina, može i bez njega, ali ovako je lepši rezultat a i sam rad je bolji. Lakše se radi. Nekad sam koristila sok od limuna, ali od ove zime samo redim čistom vodom, i super je. :p

Gustin daje elasičnost ajsingu, da se linija lepo nateže, kad je povlačiš. Ako nema gustina, može i bez njega, ali ovako je lepši rezultat a i sam rad je bolji. Lakše se radi. Nekad sam koristila sok od limuna, ali od ove zime samo redim čistom vodom, i super je. :p

Hvala Natasa na brzom odgovoru.A mozes li mi reci koliko gustina otprilike stavis na jedno belance.

e pa da se i ja ucrtam . Ja sam pekla , a tradicionalno smo šarali : moja jetrva , njena ćerka , moja ćerka , moja kuma , moja sestra i ja . Šareni su do bola , jer sam ja već bila poprilično umorna pa sam im pustila na volju , a one su šarale dok je u špricevima bilo mase :D

attachment.php

attachment.php

kato medenjaci su prelepi, cime si sarala, ja bih probala malo veceras al sam u strasnoj frci i nemam vremena da citam celu temu a znam da je negde unazad se pisalo o tome.....pa ako ti nije problem da mi iskuckas ili bilo ko drugi, znam da ide belance , secer u prahu, limun....al se ne secam koliko secera ide na gramazu belanceta

kato medenjaci su prelepi, cime si sarala, ja bih probala malo veceras al sam u strasnoj frci i nemam vremena da citam celu temu a znam da je negde unazad se pisalo o tome.....pa ako ti nije problem da mi iskuckas ili bilo ko drugi, znam da ide belance , secer u prahu, limun....al se ne secam koliko secera ide na gramazu belanceta

Možda ti pomogne:
ROJAL MASA:
Potrebno je:
250 gr šećera u prahu
40 gr belanaca
kašika limunovog soka
keramička posuda
viljuška ili metlica za ručno mućenje

Priprema:
Umutite metlicom belanac u keramičkoj posudi. Dodajte jednu po jednu kašiku prosejanog šećera u prahu. Masa treba da bude gusta, da se ne razliva. Na kraju dodajte limunov sok i po potrebi još malo šećera. Masu držite u zatvorenoj posudi.
Odvojite masu potrebnu za odredjenu boju. Stavite je u špric i iscrtajte konture. Kada se konture osuše, obojite deo mase u sledeću boju i popunite unutrašnji deo slike koju pravite. Ostavite sliku da se suši 48 sati.

Možda ti pomogne:
ROJAL MASA:
Potrebno je:
250 gr šećera u prahu
40 gr belanaca
kašika limunovog soka
keramička posuda
viljuška ili metlica za ručno mućenje

Priprema:
Umutite metlicom belanac u keramičkoj posudi. Dodajte jednu po jednu kašiku prosejanog šećera u prahu. Masa treba da bude gusta, da se ne razliva. Na kraju dodajte limunov sok i po potrebi još malo šećera. Masu držite u zatvorenoj posudi.
Odvojite masu potrebnu za odredjenu boju. Stavite je u špric i iscrtajte konture. Kada se konture osuše, obojite deo mase u sledeću boju i popunite unutrašnji deo slike koju pravite. Ostavite sliku da se suši 48 sati.

hvala puno :zpozdrav:

pitala je Toni , pa da odgovorim . Ja sam medenjake pogodila na kg . Nisam se nešto oparila , ali pošto sam trenutno kući , imam silnu želju da izvežbam ruku . a i mušterija mi je vrlo bitna , sve se sklopilo da se malo i tu zaradi . U kg mi stane oko 90 kom medenjaka koji su veličine od 2 do 5 cm otprilike , cena mi je bila 1000,00 / kg Svaki dinarčić dobro dodje a i uživala sam dok sam šarala z:)

pitala je Toni , pa da odgovorim . Ja sam medenjake pogodila na kg . Nisam se nešto oparila , ali pošto sam trenutno kući , imam silnu želju da izvežbam ruku . a i mušterija mi je vrlo bitna , sve se sklopilo da se malo i tu zaradi . U kg mi stane oko 90 kom medenjaka koji su veličine od 2 do 5 cm otprilike , cena mi je bila 1000,00 / kg Svaki dinarčić dobro dodje a i uživala sam dok sam šarala z:)

Auuuu....pa Kato, sestro mila, treba nasarati 90 medenjaka!!!:klap: Dobro te drzi taj pocetni entuzijazam....

:zgrudvanje:Mene zanima sta je ono sto imitira dim iz dimnjaka i da li je ovo po krovu secer u prahu ili nesto drugo. Mislim na ovim kucicama na kojima su samo tragovi snega.

izgleda.kao vata....

ja.bih htela da napravim kucicu za nas, cisto da ovaj prvi zajednicki bozic nekako nam bude lepsi :)
vi koje pravite kucice, zaninaju me recepti i sabloni po kojima radite?

NA krovovima kućica može biti posut mleveni šećer, ali isto tako belance razmućeno sa jako malo šećera u poredjenju sa receptom koji sam ranije postavila. Mislim da je ipak jednostavnije sa posipanjem šećera. Možda bi se mogao krov malo pokvasiti alkoholom, pa posuti, kako bi se šećer zalepio. z:)

Back