P.S.
Aktivan član
- Poruka
- 1.110
Prema ovoj novoj postavci:
x[SUP]2[/SUP]-1/2 x +1/16 + y[SUP]2[/SUP]+4y+4 -1/16 -4 + 7/2 =0
(x-1/4)[SUP]2[/SUP]+(y+2)[SUP]2[/SUP]=9/16
Prema tome poluprečnik ove kružnice je sqrt(9/16)=3/4.
E hvala mnogo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prema ovoj novoj postavci:
x[SUP]2[/SUP]-1/2 x +1/16 + y[SUP]2[/SUP]+4y+4 -1/16 -4 + 7/2 =0
(x-1/4)[SUP]2[/SUP]+(y+2)[SUP]2[/SUP]=9/16
Prema tome poluprečnik ove kružnice je sqrt(9/16)=3/4.
Zdravo! Potrebna mi je pomoć oko sledećeg zadatka:
Rešiti jednačinu: sqrt3((2+x)^2) + 4*sqrt3((2-x)^2) = 5*sqrt3(4-x^2).
Rešenja su : 0 i 126/65.
Unapred zahvalan.
Према мом сећању, нула се над пољима бројева аксиомски дефиише као неутрал у односу на сабирање. Тј. такав елемент 0 да x + 0 = x.
Hvala
Ali to znam i sam, moje pitanje je da li je nula jednaka beskonačno malom broju, tako da je 1(ili bilo koji drugi broj osim beskonačno)/0=beskonačno
Ili je jednostavno(u slučaju da je nula=ništa,prazan skup) 1(ili bilo koji drugi broj)/0=0.
Kapirate, u prvom slučaju 0 bi bila jednaka jedinici podeljenoj sa beskonačno(znači beskonačno mali broj)...
Mene zanima koje je od ova dva tačno
Nadam se da će drug Stivi da vidi ovo, on je kefalo![]()
Према мом сећању, нула се над пољима бројева аксиомски дефиише као неутрал у односу на сабирање. Тј. такав елемент 0 да x + 0 = x.
Zadatak:
Dokazati da jednačina x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]3[/SUP]=z[SUP]2[/SUP] ima beskonačno mnogo rešenja u skupu prirodnih brojeva.
Koreni jednachine x2+(p+2)x+5+2=0 se razlikuju za 2, koliko je p??
Ako je nejednakost XXXXXXXX<0 ispunjena za svako x, ionda je parametar a??? Ovo je teorijski zadatak. Odnosno ne treba mi reshenje, nego me zanima jel ovde da bi reshenja bila realna treba da je D<0???