Kugelschreiber
Zainteresovan član
- Poruka
- 213
Ja bih samo da se zahvalim svima koji su mi pomagali u izradi zadataka bilo iz matematike bilo iz hemije. Prijemni se završio, upao sam na budžet...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
01 11 00
11 11
00 11 01
00 12 00
12 10
00 10 02
23 0 0
0 K 0
0 0 23
Ја бих те питао што налазиш ту нормалу. Из формула које си дао, могу да се добију координате свих тачака датих правих:da se malo pohvalim, 4. i 6. sam rijesio...
6. posto su prave mimoilazne, prvo treba naci normalu izmedju njih (normala je jedinstvena), i onda samo naci presjek te normale sa prvom pravom... (malo pipavo jer ima dosta racuna... <3 predznak)
Да ти не требају можда прости изводи? Колико ме сећање служи, када се решава диференцијална ј-на, даје се нешто попут:prvi izvod od x+ax-b=0;
prvi izod od x+ax=0.
Да ти не требају можда прости изводи? Колико ме сећање служи, када се решава диференцијална ј-на, даје се нешто попут:
y(x)' = x+ax-b
Евентуално се дода
y(0) = 0
y'(0) = 1
Evo ovako, ne mogu sam posto sam ja drugi razred srednje skole i da budem iskren jako malo znam o diferencijalnim jednacinama... Ja sam u zadatku iz fizike dosao do formula: dN1/dt=-N1*A1 i dN2/dt=N1A1-N2A2, gdje su mi A1 i A2 konstante, a pocetni uslovi t=0, N1=N, a N2=0. Meni treba formula kojom cu pokazati kako mi se N1 i N2 mijenjaju tokom vremena...
evo jedan zadatak iz verovatnoce, elementaran...ali ja sam preskocila taj deo...
Jedan radnik u smeni proizvede 400 000 zatvaraca. Medju proizvodima se nalazi 1% skarta. Ako radnik ima obavezu da u smeni izvrsi kontrolu 300 zatvaraca, koja je verovatnoca da ce se medju 300 prekontrolisanih naci najmanje 1 skartni zatvarac?
(postupak i resenje)
Koliko zatvaraca treba da pregleda radnik da bi verovatnoca bila npr. 1%, 5%, 10%...itd?
(postupak i resenje)
evo jedan zadatak iz verovatnoce, elementaran...ali ja sam preskocila taj deo...
Jedan radnik u smeni proizvede 400 000 zatvaraca. Medju proizvodima se nalazi 1% skarta. Ako radnik ima obavezu da u smeni izvrsi kontrolu 300 zatvaraca, koja je verovatnoca da ce se medju 300 prekontrolisanih naci najmanje 1 skartni zatvarac?
(postupak i resenje)
Koliko zatvaraca treba da pregleda radnik da bi verovatnoca bila npr. 1%, 5%, 10%...itd?
(postupak i resenje)
evo da malo razbudim ove matematicare. Radi se o sledecem: imam funkciju x=ky^c, k i c su mi nepoznate konstante, a poznate su mi vrijednosti y za odredjeno x (koje je takodje poznato), tako da ja mogu nacrtati grafik koji naravno nije linearan... Meni treba da linearizujem ovu fukciju tako da mogu naci koeficijent pravca, preko koga cu naci neku od ovih nepoznatih konstanti (k ili c), e sad ja vas pitam kako da je linearizujem i da li je to uopste mguce?
![]()
![]()
![]()