Pa dobro, da li onda može da mi prođe tako kao tačno rešenje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ајде не паничи! Мада се приступ благо разликује, имамо исте међурезултате а и крајњи резултат је такође исти. Не знам колико ће се видети са ове слике.
Ја мислим да је то - то, мада је увек могуће да сам негде забаговао, што каже Миша. На крају, задњи пут сам се играо са геометријом у другом средње...
И још једна ствар.. немој превише да верујеш резултатима, штампарске грешке су чудо!
![]()
treba mi pomoc oko ovog zadatka
lim x->5(X[SUP]2[/SUP]-25/X[SUP]2[/SUP]+X-30)[SUP]1/X-3[/SUP]
pretpostavljam da ce resenje biti e[SUP]na nesto[/SUP] ali nemam ideju kako da krenem zadatak!
Koji je ostatak deljenja -10 sa 3? Ja mislim da je 2, ali nisam siguran.
-10 mod 3 = -1.
Ja sam koristio 2 i dokaz mi je dobar. Naime, trebao sam da dokažem da je neki izraz deljiv sa 6 i rešavao sam preko ostataka i stavio sam 2 (pošto se radi o prirodnim brojevima, tako da 30p-10 ne može dati ostatak -1 pri deljenju sa 3, već 2). Čini mi se da sam ispravno postupio, a i -1 je kongruentno sa 2 po modulu 3.
Ja sam koristio kalkulator.![]()
Nisam ni rekao da to tvoje ne može, ako si na to mislio.![]()
Ostatak deljenja -10 sa 3 je uvek i samo -1. Nema dva rešenja.
Hmm, to razumem, ali mi sad nije jasno kako je ostatak deljenja broja 30p-10, p∈N 2, a ne -1. Verovatno ispadam veoma glup.