Metaman
Zainteresovan član
- Poruka
- 221
sinx*sin3x*sin7x=1, ima li neko ideju kako se resava ova jednacine?? Nista mi ne pada na pamet...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sinx*sin3x*sin7x=1, ima li neko ideju kako se resava ova jednacine?? Nista mi ne pada na pamet...
2. Strane trougla su a=4, b=13, c=15. Iz Heronove formule P= 24. Odatle nadjem Ha= 12 (visina iz temena A). Iz pitagorine teoreme dobijam da visina na strani a pravi odsecke 5 i 9 sto je ukupno 14, a trebalo bi naravno da bude 4. Gde sam pogresio?
Visina H[SUB]a[/SUB] (odnosno visina na stranicu a) ne pada na samu stranicu a, nego na njen produžetak. Pošto je ugao između stranica a i b tup.
Ovo možeš da računaš preko poluobima... Ako bi taj paralelogram nacrtao sa sve dijagonalama, dobio bi 4 trougla čije su površine jednake. Prema tome, površina trougla čije su strane 10, d[sub]1[/sub]/2 i d[sub]2[/sub]/2 i površina trougla čije su strane 17, d[sub]1[/sub]/2 i d[sub]2[/sub]/2 moraju biti jednake.1. Strane paralelograma su 17 i 10, veca dijagonala 21, kolika je kraca dijagonala (jos nije ucena kosinusna teorema)?
Kako da nema, IMA! Lepo ubaciš polinomić u Mathematicu i dobiješ proizvodić, pa onda kreneš da množiš činioce (fora rešavanje "otpozadi"), i eto rešenjaPa za polinome većeg stepena nema. Polinome drugog i trećeg stepena još i možeš na neke pretumbacije da rastaviš....
Kako da nema, IMA! Lepo ubaciš polinomić u Mathematicu i dobiješ proizvodić, pa onda kreneš da množiš činioce (fora rešavanje "otpozadi"), i eto rešenja- never miss a chance to beat the system!
Rastaviti polinom na činioce:
(x-y)(x²-z²)-(x-z)(x²-y²)
Hvala unapred.
Potpuno sam bez ideje u vezi ovog zadatka..ima li neko raspolozen da pomogne? lim┬(x→∞)〖1/x ln√((1+x)/(1-x)) 〗
Hvala![]()
Gde je taj logaritam? Iznad ili ispod razlomačke crte?
On je ispred razlomacke crte, a onda je razlomak pod korijenom...
Joj. Ajde poređaj to sve u zagrade da bude nedvosmisleno.
g(x) gore nije x nego 1/x, dakle dobije se limes oblika 1^{\infty}, a ne 1^0, tako da ostaje prvo resenje.