Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
99% masona ne zna pravu pozadinu masonerije, tu su samo zbog slave, imidža, novca, karijere, i sl. I sa njima se manipuliše kao i sa tobom npr.
Činjenica je takođe da masoni vole da svrstavaju u svoj red i mnoga poznata lica koja to nisu.

Пројекција (механизам у психологији) је чудо...
Ти цениш да ако тобом манипулише један текст одавно написан, понеки "жив" човек са сомнабулним идејама и маса фак-ју сајтова где је "све објашњено", да су и сви други такви. Не, нису.
А веома је мало вероватно да су то они, јел' си читао који су, јел' знаш историју... које си тако олако квотовао па наставио своје мантре.
Дакле, да поновимо
Naravno... stari satanisti, Dositej Obradović, Đorđe Vajfert, Vojvoda Mišić, Mihajlo Pupin, Stevan Mokranjac.... sve satanista do sataniste, sve gori od goreg.

Naravno... stari satanisti, Dositej Obradović, Đorđe Vajfert, Vojvoda Mišić, Mihajlo Pupin, Stevan Mokranjac.... sve satanista do sataniste, sve gori od goreg.

Nekadasnja masonerija sa danasnjom nema nikakve veze. Ovi su se poturili u medjuvremenu, koriste samo ime, to je prevara. Kao sto je i crkva danas mahom prevara. Na samom vrhu i nize sami prevaranti. Malo ko je od njih u mantiji duhovni covek. Pogledaj sta voze popovi. Sramota, brukaju crkvu. A tek oni sto su se domogli cina u crkvenim redovima. Sacuvaj boze. Bas kao sto je i receno u bibliji da oni koji se budu izdali za Njegove podanike i sami ce biti na drugoj strani. Isto kao i ovi funkcioneri po partijama i vlasima svi su oni prevara. Ali nemojmo o politici.

Poslednja izmena:
Nekadasnja masonerija sa danasnjom nema nikakve veze. Ovi su se poturili u medjuvremenu, koriste samo ime to je prevara.

Их, јел си сигурна?

ISTORIJA RADNE MASONERIJE
I NJEN PREOBRAZAJ U SPEKULATIVNU

Misljenja o nastanku slobodnog zidarstva razlicita su i cesto suprotstavljena, mada ona argumentaciju traze i nalaze u istim istorijskim izvorima. Ne ulazeci u brojne legende o nastanku moderne masonerije, valja se posebno zadrzati na istoriji takozvanog radnog masonstva, cijim je preobrazajem 1717. godine ova organizacija i formalno konstituisana. U srednjem veku javljale su se razlicite organizacije udruzenja zanatlija. Najstariju vrstu predstavljaju ,bratstva koja, pored religijske, irnaju i socijalnu svrhu. Religijska se ogledala u postovanju zajednickog oltara, obavljanju bozije sluzbe, dok se socijalna svrha ispoljavala u pomaganju siromasnim clanovima, negovanju bolesnih i brizi oko pokopa umrlih clanova. Gilde su bile neka vrsta socijalne organizacije, zadruznog povezivanja radi uzajamnog osiguranja.a pruzale su i pravnu zastitu svojim lanovima, naravno, u meri koja je bila ostvarljiva i moguca u feudalnom drustvu. Cehovi su u ovom nizu organizovanja najkasniji oblik organizacije i imali su strucni karakter. Razvojem su .se gilde i cehovi, odnosno esnafi, gotovo sjedinili, kako po formama organizovanja, tako i po svom karakteru. U Engleskoj, a ovde je upravo rec o njoj, bratstva kao posebna udruzenja zanatlja opstojavaju sve do 1547. godine kada su i zakonom ukinuta.Sa druge strane, razvoj graditeljstva I gradjevinskog zanata, pa samim tim I udruzenja zanatlija, imao je slican razvoj u gotovo celoj evropi. I pored toga sto su uocljive individualne razlike onovremenih graditelja od zemlje do zemlje, proizvodne snage, podela posla i svrha gradedjnja uslovili su prilicnu internacionalizaciju gradjevinarstva i arhitekture. Dodiri francuslkih, italijanskih, spanskih i engleskih majstora ucinili su da i njihove organizacije budu zasnovane na slicnim, pa cak i istovetnim osnovama. Graditeljstvo dobija znacajan zamah prodorom I razvojem gotske arhitekture, koja predstavlja skok u odnosu na romansku arhitekturu, jer je izrasla na izmenjenim, kvalitativno novim drustvenim uslovima razvijenognog feudalizma. Na ove izrnene uticali su jacanje robno-novcane, privrede, porast trgovine, nagli razvoj zanastva, kao I sve znacajnija uloga koju dobijaju gradovi. Zanatlije se u gradovima udruzuju u cehove, esnafe, akumulirajuci sve vecu snagu tako postaju jak, nov I svez drustveni stalez. Sa prilivom sve veceg bogatstva oni dobijaju sve veci ekonomski I politicki znacaj, cime uticu I na snazenje gradskih opstina.

"Masoni u Jugoslaviji 1764-1980" str 10

Ма данашња је брука. Иначе, у Србији посебно...
Оно што се зове масонеријом у Србији дели одлике свих српских институција и "институција" - од Црвене Звезде до СПЦ.
Што се тиче светске масоноерије (масонерије уопште) и даље важи шта је рекао Рене Генон.

п.с.
ISTORIJA RADNE MASONERIJE
I NJEN PREOBRAZAJ U SPEKULATIVNU

Баш сам на то мислио, помињући Генона...

99% masona ne zna pravu pozadinu masonerije, tu su samo zbog slave, imidža, novca, karijere, i sl. I sa njima se manipuliše kao i sa tobom npr.
Činjenica je takođe da masoni vole da svrstavaju u svoj red i mnoga poznata lica koja to nisu.
Ko od ovih koje sam ja nabrojao nije bio mason? Uozbilji se.

Dalje, sama činjenica da kažeš da 99% članova neke organizacije ne zna pozadinu rada te organizacije implicira da to što ovih 1% misli nije pravilo već izuzetak. Ista logika se može primeniti na bilo koji drugi organizovani sistem - to što 1% beogradskih taksista diluje drogu i pere pare uopšte ne znači da ovih 99% koji to ne rade ne znaju pozadinu taksi delatnosti, niti da je dilovanje droge i pranje para prava suština taksiranja.

Pogledaj koje sve tamo danas, sami biznismeni cak i u lozi srbije. Sve sami ljudi od love, i biznisa. Samo pare, pare... Za njih je to klub, lobi odakle jedan drugog cuvaju kad upadne u nevolju oni ga izvlace. Zato je i tajna koje sve na polozaju u tim bezboznim redovima. Njima nista ne moze da se desi ni na sudu, niti nigde. Svoju decu vade iz svakakvih ******, i koriste mocne drzavne veze kada taj neko umlati nekog u inostranstvu (slucaj sa onim tipom sto je ubio Boga u onom amerikancu sto ostade invalid ) pa je placeno za njega od nasih para, silan novac da se udobno dopremi za Srbiju i slucaj zatrpa. Kao sve sve drugo sto na sudu zastareva na njih koji nisu obicni smrtnici. Tome sluzi masonerija danas. Kakav Bog kakva cuda , to je prica za nas obicne smrtnike, da ne bismo mogli da povezemo sta se sve desava. I kakav je zakon za njih a kakav za nas. Zakon je samo za smrtnike, rece zaboravila sam vise koji mason. Kad oni ne bi bili tajanstveni, lako bismo mi sabrali dva plus dva.

Poslednja izmena:
Ko od ovih koje sam ja nabrojao nije bio mason? Uozbilji se.

Dalje, sama činjenica da kažeš da 99% članova neke organizacije ne zna pozadinu rada te organizacije implicira da to što ovih 1% misli nije pravilo već izuzetak. Ista logika se može primeniti na bilo koji drugi organizovani sistem - to što 1% beogradskih taksista diluje drogu i pere pare uopšte ne znači da ovih 99% koji to ne rade ne znaju pozadinu taksi delatnosti, niti da je dilovanje droge i pranje para prava suština taksiranja.
U to ne želim da ulazim, samo sam rekao da je činjenica da masoni vole da se hvale da su neka poznata lica bili masoni iako to nisu, npr Njegoš i sl. Ko zaista jeste bio, a ko ne, možemo samo da nagađamo, spisak gde se navodi ko je bio mason može svako da napiše...a koliko je ozbiljan trebamo sami da procenimo.

Vidi se da ne poznaješ materiju. Imaš masone 33 stepena, najvećeg stepena masonerije, pa pogledaj o čemu oni govore, a ne o čemu govore početnici.

Pogledaj koje sve tamo danas, sami biznismeni cak i u lozi srbije. Sve sami ljudi od love, i biznisa. Samo pare, pare... Za njih je to klub, lobi odakle jedan drugog cuvaju kad upadne u nevolju oni ga izvlace. Zato je i tajna koje sve na polozaju u tim bezboznim redovima. Njima nista ne moze da se desi ni na sudu, niti nigde. Svoju decu vade iz svakakvih ******, i koriste mocne drzavne veze kada taj neko umlati nekog u inostranstvu (slucaj sa onim tipom sto je ubio Boga u onom amerikancu sto ostade invalid ) pa je placeno za njega od nasih para, silan novac da se udobno dopremi za Srbiju i slucaj zatrpa. Kao sve sve drugo sto na sudu zastareva na njih koji nisu obicni smrtnici. Tome sluzi masonerija danas. Kakav Bog kakva cuda , to je prica za nas obicne smrtnike, da ne bismo mogli da povezemo sta se sve desava. I kakav je zakon za njih a kakav za nas. Zakon je samo za smrtnike, rece zaboravila sam vise koji mason. Kad tajanstveni lako bismo mi sabrali dva plus dva.
Sve si dobro rekla, i to se uglavnom odnosi na ovih 99% masona.

Preporučujem ti takđe da odgledaš ovaj kratki insert i ako budeš imala vremena i pročitaš knjigu u opisu vide:

U to ne želim da ulazim, samo sam rekao da je činjenica da masoni vole da se hvale da su neka poznata lica bili masoni iako to nisu, npr Njegoš i sl. Ko zaista jeste bio, a ko ne, možemo samo da nagađamo, spisak gde se navodi ko je bio mason može svako da napiše...a koliko je ozbiljan trebamo sami da procenimo.

Vidi se da ne poznaješ materiju. Imaš masone 33 stepena, najvećeg stepena masonerije, pa pogledaj o čemu oni govore, a ne o čemu govore početnici.
a koji stepen je dr. miroljub petrović...ili je on prevazišao masone i odmah se iluminirao?
pročitao sam negde da ova cifra 33 kod masona ustvari predstavlja broj godina koje je isus imao kad je umro.
ne znam da li je to tačno, al meni izgleda logično. masonerija je usko povezana sa hrišćanstvom.

Их, јел си сигурна?

Nisam, znam ja da je to uvek sve bilo jedno a velikane uvlace u te redove ne bi li se pokrivali njima. Ima odlican dokumentarac, mislim da se zove ,,Naseljavanje Amerike,, vise puta pustan na TV Pancevu. Film govori o pravoj istoriji, odnosno pravoj pozadini naseljavanja Amerike. Mozda ste ga i gledali. Kada pronadjem originalni naziv dokumentarca i link filma na tubu, postavicu ga ovde. ;)

Nisam, znam ja da je to uvek sve bilo jedno a velikane uvlace u te redove ne bi li se pokrivali njima. Ima odlican dokumentarac, mislim da se zove ,,Naseljavanje Amerike,, vise puta pustan na TV Pancevu. Film govori o pravoj istoriji, odnosno pravoj pozadini naseljavanja Amerike. Mozda ste ga i gledali. Kada pronadjem originalni naziv dokumentarca i link filma na tubu, postavicu ga ovde. ;)

Слободно зидарство треба добро упознати из књига како слободнозидарских аутора тако и оних који критикују то друштво са тајном, да би се могла створити како тако нека слика о масонерији.
Треба такође бити опрезан приликом доношења судова о прочитаној литератури и више пута је упоређивати, тешко је ту разлучити праву истину.
Само иницирање код слободних зидара нема магијски карактер, мада је у давној прошлости предпоставља се постојао, више представља селекцију братства.
Код њих има различитих људи као и у профаном свету и слободно зидарство се не може огледати кроз појединца.
Само један мањи број је дубоко посвећен масонерији али и потпуно нем, не само према профаном свету.

a koji stepen je dr. miroljub petrović...ili je on prevazišao masone i odmah se iluminirao?
pročitao sam negde da ova cifra 33 kod masona ustvari predstavlja broj godina koje je isus imao kad je umro.
ne znam da li je to tačno, al meni izgleda logično. masonerija je usko povezana sa hrišćanstvom.

Hvala ti. ;)

Слободно зидарство треба добро упознати из књига како слободнозидарских аутора тако и оних који критикују то друштво са тајном, да би се могла створити како тако нека слика о масонерији.
Треба такође бити опрезан приликом доношења судова о прочитаној литератури и више пута је упоређивати, тешко је ту разлучити праву истину.
Само иницирање код слободних зидара нема магијски карактер, мада је у давној прошлости предпоставља се постојао, више представља селекцију братства.
Код њих има различитих људи као и у профаном свету и слободно зидарство се не може огледати кроз појединца.
Само један мањи број је дубоко посвећен масонерији али и потпуно нем, не само према профаном свету.

Naravno. ali pre svega treba imati i u vidu da knjige o njima izbacuju u etar i oni sami sa kontra informaciajam. E, sad kako razlikvati jedne od drugih... pa da one koje ih pljuju na sva usta nisu oni svakako ali ni informacije od takovih, slazes se, nemoraju biti relevantne. Ja volim onog tipa sto decenijama uhodi bildererg grupu. On je car. Nema trazenja igle u plastu sena, sve je jasno ko dan.

Naravno. ali pre svega treba imati i u vidu da knjige o njima izbacuju u etar i oni sami sa kontra informaciajam. E, sad kako razlikvati jedne od drugih... pa da one koje ih pljuju na sva usta nisu oni svakako ali ni informacije od takovih, slazes se, nemoraju biti relevantne. Ja volim onog tipa sto decenijama uhodi bildererg grupu. On je car. Nema trazenja igle u plastu sena, sve je jasno ko dan.

Имаш баш литературу коју слободнозидарске ложе препоручују својој браћи да читају.

Sledeći masonski simbol je svevideće oko. Masoni nas uveravaju daon predstavlja Božije svevideće oko,ali i ovaj simbol ima mnogo dublje značenje nego što masoni obično otkrivaju. Pajk, mason 33. reda, nazvan “papom luciferijanske masonerije”, u svojoj knjizi objašnjava: “Masonstvo, baš kao i sve druge religije, sve misterije, hermeticizam i alhemija, skriva svoje tajne od svih, osim od naprednih i mudraca, ili odabranih, i služi se lažnim objašnjenjima i tumačenjima svojih simbola da zavede one koji ionako zaslužuju da budu zavedeni, da od njih sakrije Istinu
koju naziva Svetlošću, i udalji ih od nje.”
Ipak, ako čovek bude dovoljno istraživao, otkriće koga svevideće oko stvarno predstavlja.
Preduzeće International Imports u svom katalogu napominje da je svevideće oko
treće oko vidovnjaštva. Vidovnjaštvo je vid proricanja budućnosti, a Bog nas u Bibliji izričito upozorava da se ne bavimo nikakvim proricanjima (5. Mojsijeva 18:10-12).
Edvard Deker Mlađi izveštava: “Svevideće oko je masonski simbol za Ozirisa.”Oziris je egipatski bog mrtvih (i podzemnog sveta) i deo je “masonskog trojstva” kojem se masoni klanjaju.

Što se tiče svih tih simbola, nijedan nije po sebi okultan ili paganski, već sve zavisi od toga koje značenje im pripisujemo. A masonerija jeste mešavina raznih paganskih učenja, to je sigurno.

Најлуђи су они који су формирали нове темпларске редове и опонашају Темпларе, чак и жене регрутују.
Сад не знам да ли им навлаче и јагњеће кожне гаће али они немају везе са Темпларима (војничко монашки ред који се 5 пута дневно молио Богу).
Начин иницирања у Темпларе се временом изгубио, а глума која се практикује у новонасталим редовима је за психијатријско посматрање.

Poslednja izmena:
Pajk ponosno govori: “...Lucifer, Svetlonoša! Kakvo čudno i tajanstveno ime za jednog Duha Tame! Lucifer, Sin Jutra! Da li to on donosi Svetlost...? Budite sigurni da donosi!"
"Istinska i cista filozofska religija je verovanje u Lucifera koji je jednak Adonaju(biblijskom Bogu)...Ali Lucifer,Bog svjetlosti i Bog dobrote se bori za covjecanstvo prrotiv Adonaja,Boga mraka i zla". (Instructions to the 23 supreme,Councils of the World,July 14,1889. )

Masoni se uče da se ovaj Istinski Bog zove “Veliki arhitekta univerzuma” i da svako ko veruje u Vrhovno Biće može da postane mason.
Kljucni citat. Ovo nedvosmisleno govori kome masoni sluze.

Neko je napisao da masoni potiču od templara. Pa to je užas onda. Treba se setiti da je red "templara" upražnjavao inicijatički obred u kome je ljubljenje magistrovog falusa značilo "posvećenje".

magister.

ludost danasnja kod ljudi je tolika da prosvetljuju druge lude koji im veruju pa i mistiku viteza hramovnika. ahaha

masonstvo poducava simbolizmom duhovni covece, a falus aludira na oblik tajnog krsta sa kojim ti nisi upoznat, jer nisi clan reda

ali dato ti je nesto drugo

Најлуђи су они који су формирали нове темпларске редове и опонашају Темпларе, чак и жене регрутују.
Сад не знам да ли им навлаче и јагњеће кожне гаће али они немају везе са Темпларима (војничко монашки ред који се 5 пута дневно молио Богу).
Начин иницирања у Темпларе се временом изгубио, а глума која се практикује у новонасталим редовима је за психијатријско посматрање.
tacno tako, zivot je i komedija i parodija

"Ни један савремени ред Храма (Темплара) не може да полаже право на наслеђе храбрих витезова средњег века, а читава парада са увођењем новопримљених чланова у витешке обреде само је пародија, како је већ речено, нечег што никад није ни постојало. Јер ред Храма није производио витезове, пошто су се у њему само витезови и примали, а то посведочују и сви рукописи које смо консултовали."

Laurent Dailliez
"Les Templiers"

Librairie Akademique Perrin,
Paris, 1972

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back