Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hungi je haker.

Nije potrebno biti "haker" da bi se instalirao neki IP changer. Svaki ozbiljni server, međutim, ima mogućnosti da ga zaobiđe i "vidi" pravu IP adresu. Nego, ti se lepo obrati adminu i traži da uporedi IP adrese, moju i nahashinu, i javno objavi odgovor. I onda lepo kaži, "jeste, jeo sam gomna (da, da, tim rečima..." ) :)

Hungi je haker.

Elem,

Pajk kaze:
“Bog... moze postojati samo u milosti Vrhovnog i neizbeznog Razuma. Taj Razum je, onda, Apsolutna Istina, jer u Njega moramo verovati... (isticanje velikim slovima preuzeto je iz originala).”
Ovde Pajk tvrdi da masoni ne obozavaju boga, nego “Razum”,upotrebu uma i logike. Poznato je da biti mason znaci morati verovati u vrhovno bozanstvo. On sada tvrdi da masonski bog nije biblijski Bog, niti bilo koji drugi bog u koga oni veruju. On prepoznaje to vrhovno bozanstvo kao “Razum”, upotrebu ljudskog uma. Citalac ce se prisetiti da je Lucifer ohrabrivao Adama i Evu da sami upotrebe svoj razum i samostalno odluce sta je ispravno, a sta pogresno. Djavo je “rezonovao” da coveku Bog nije potreban i tome je ucio Adama i Evu.
Pajk zatim tvrdi da “Vera” stoji nasuprot “Razumu.” Smisao ove tvrdnje je da se “Vera” ne moze dokazivati umom. Oni veruju da je ljudska sposobnost da “rezonuje” superiorna nad “Verom,” jer “Vera” u Boga ne zahteva dokaz Njegovog postojanja. Da bi potkrepio ovaj stav, napisao je sledeci komentar: “Vera i Razum su... suprotstavljeni i jedno drugom su neprijatelji.” Njegova religija propoveda da “Vera” predstavlja “tamu”, a da je “Razum” ”Svetlost.” Dakle, Pajk zapravo kaze da “Vera” u Boga predstavlja nesto sto um, zvan “Razumom”, ne moze da razume. Znaci, covek,prema Pajkovom misljenju, angazovanjem svojih umnih sposobnosti ne moze utvrditi da Bog postoji.

pogledaj sta si sklepao...pa ti vise ne znas gde udaras ..brkas religiju i veru pa cas pises da je pajk protiv svake vere a da u isto vreme pajk podrzava veru u razum ...
bogova ima koliko hoces ,religija isto toliko i ne znaci ako se covek ne klanja ni jednom bogu da je nevernik...

Nije potrebno biti "haker" da bi se instalirao neki IP changer. Svaki ozbiljni server, međutim, ima mogućnosti da ga zaobiđe i "vidi" pravu IP adresu. Nego, ti se lepo obrati adminu i traži da uporedi IP adrese, moju i nahashinu, i javno objavi odgovor. I onda lepo kaži, "jeste, jeo sam gomna (da, da, tim rečima..." ) :)

Hungi, pravo da ti kazem-boli me cosak od radnog stola da li imas klonove.Samo bi bilo lepo da nam to kazes. Inace,ova/ovaj nahash ako i nije pravi tvoj klon,onda je tvoj mentalni klon.

bravo..ima priliku da dokaze koliko je razuman i posten vernik ..ako nas je lazno optuzio ja cu mu nekako srediti s' bogom da ne bude prestrog sa njim :-)

Hungi, pravo da ti kazem-boli me cosak od radnog stola da li imas klonove.Samo bi bilo lepo da nam to kazes. Inace,ova/ovaj nahash ako i nije pravi tvoj klon,onda je tvoj mentalni klon.

a sad spustas loptu laganice,a ? slicno razmisljamo i odmah smo klonovi ..sta ste onda vi koji se krstite dok lazete ? ima vas kao zuti mrava...

Pajk je opet pisao o pobedi Lucifera, "osloboditelju" covekovog “Razuma” od “Vere” i od onih koji veruju u Boga; napisao je: “Ljudski razum (koji je Lucifer oslobodio) uskace na tron Boga i mase svojom bakljom nad rusevinama Univerzuma.”
Ovde Pajk jo{ jednom tvrdi da veruje da ce ljudski razum, njihov bog, bezuslovno uspeti da ukloni biblijskog Boga sa njegovog trona, koji mu po pravu pripada u Univerzumu. Takodje, kaze da je biblijski Bog u Univerzumu stvorio zbrku (on to naziva “rusevinama Univerzuma”) i da ce ljudski um, oslobodjen od strane Lucifera, ponovo do savrsenstva Univerzum dovesti u red, koji je ljudskom rodu poznat jos iz Rajskog vrta.
Albert Meki u svojoj Enciklopediji ovu cinjenicu potvr|uje, i pise: “Ordo ab Chao. Red izvan Haosa. Moto 33. stepena...” Ovo znaci da masoni 33. stepena veruju da ce izdvojiti “Red” iz “Haosa”, “rusevina” koje je stvorio biblijski Bog. Citat u Mekijevoj
Enciklopediji glasi: “... i ima istu aluziju kao lux e tenebris koju vidi (ovo znaci da citalac ovu aluziju treba da trazi svuda po njegovoj Enciklopediji).”
Evo Mekijevog objasnjenja o tome sta drugi izraz znaci: “Lux e tenebris, Svetlost izvan Tame. Moto koji se veoma siroko koristi u zaglavlju masonskih dokumenata kao isticanje cilja masonerije i onoga sto pravi mason licno pretpostavlja da je usvojio. Ima skriveno znacenje.”
Meki dalje jos malo govori o tom “skrivenom znacenju”: “Zato lux za masone predstavlja istinu, a tenebrae ili tama, jeste simbol inicijacije, Lux e tenebris je masonska istina koja proizlazi iz inicijacije.”
Medjutim, “skriveno” znacenje jeste to da ce “Svetlost”, koja dolazi od Lucifera, navodno prevladati “tamu”, tj. Boga. ”Red” Lucifera smenice “tamu” Boga. :dash:

Pajk je opet pisao o pobedi Lucifera, "osloboditelju" covekovog “Razuma” od “Vere” i od onih koji veruju u Boga; napisao je: “Ljudski razum (koji je Lucifer oslobodio) uskace na tron Boga i mase svojom bakljom nad rusevinama Univerzuma.”
Ovde Pajk jo{ jednom tvrdi da veruje da ce ljudski razum, njihov bog, bezuslovno uspeti da ukloni biblijskog Boga sa njegovog trona, koji mu po pravu pripada u Univerzumu. Takodje, kaze da je biblijski Bog u Univerzumu stvorio zbrku (on to naziva “rusevinama Univerzuma”) i da ce ljudski um, oslobodjen od strane Lucifera, ponovo do savrsenstva Univerzum dovesti u red, koji je ljudskom rodu poznat jos iz Rajskog vrta.
Albert Meki u svojoj Enciklopediji ovu cinjenicu potvr|uje, i pise: “Ordo ab Chao. Red izvan Haosa. Moto 33. stepena...” Ovo znaci da masoni 33. stepena veruju da ce izdvojiti “Red” iz “Haosa”, “rusevina” koje je stvorio biblijski Bog. Citat u Mekijevoj
Enciklopediji glasi: “... i ima istu aluziju kao lux e tenebris koju vidi (ovo znaci da citalac ovu aluziju treba da trazi svuda po njegovoj Enciklopediji).”
Evo Mekijevog objasnjenja o tome sta drugi izraz znaci: “Lux e tenebris, Svetlost izvan Tame. Moto koji se veoma siroko koristi u zaglavlju masonskih dokumenata kao isticanje cilja masonerije i onoga sto pravi mason licno pretpostavlja da je usvojio. Ima skriveno znacenje.”
Meki dalje jos malo govori o tom “skrivenom znacenju”: “Zato lux za masone predstavlja istinu, a tenebrae ili tama, jeste simbol inicijacije, Lux e tenebris je masonska istina koja proizlazi iz inicijacije.”
Medjutim, “skriveno” znacenje jeste to da ce “Svetlost”, koja dolazi od Lucifera, navodno prevladati “tamu”, tj. Boga. ”Red” Lucifera smenice “tamu” Boga. :dash:

pravo zbori taj pajk..a kad si opet na kafi sa njim..pozdravi mi lucifera,vraski je zgodan baja :-P

Hungi,jes' to ti ili je to "baja" samo dio masonskog recnika. LOL

yok..baja je ulicarski recnik..to ja da me i ti poneku razumes...

inace ...

"Adapa , ideš pred Anu-a, Kralja;

Putem neba ćeš poći.

Kada na nebo se uzdigneš, i priđeš kapiji Anu-a,

"Nosilac života“ i "Uzdiznik Istine“ na kapiji će stajati.“

I ulicari su ljudi :)

...koristis jos jedan a la Hungi izraz - jok. :hahaha:

Divno,zaista... :rotf:

naravno da su i ulicari ljudi ...zato ih sigurno primas kuci na pocinak i delis sa njima poslednje parce hleba...

ja nisam toliko humana poput tebe pa ti prepustam ceo onaj zivi izvor vode iz raja pa ti tamo sa ulicarima pij do mile volje...

nisam napisala jok vec yok ...pena ti presla iz usta na oci pa ne vidis vise ni citati..odmori malo ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back