Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ništa od toga što si citirao nije istina. Ja sam kao pripadnik jedne druge, ali bratske organizacije, prisustvovao ceremonijama uvođenja u Stepenove i ništa od toga što si ti citirao nije se pojavilo u bilo kom obliku.

Pa, besmrtna očigledno ima kredit kod tzv. "moderacije", pa joj se brišu poruke po želji.

Gleda isto kao i na ostale religije. Mo'š vjerovat', mo'š ne vjerovat, koga zabole? Razmisli o značenju pojma "slobodni zidar", ako si sposoban.Bitno je kakav si čovek i šta si doprineo svom narodu i državi, kao i humanitarni rad. ne može svaki duduk da bude slobodni zidar.

Pa, besmrtna očigledno ima kredit kod tzv. "moderacije", pa joj se brišu poruke po želji.

Gleda isto kao i na ostale religije. Mo'š vjerovat', mo'š ne vjerovat, koga zabole? Razmisli o značenju pojma "slobodni zidar", ako si sposoban.Bitno je kakav si čovek i šta si doprineo svom narodu i državi, kao i humanitarni rad. ne može svaki duduk da bude slobodni zidar.

Што?
И психички болесниц су били у масонерији.
Када су поставили питање чланства у братству у вези једног психички болесног енглеског краља добили су одговор од ВМ да је и он дело Великог Архитекте Свих Светова.
Видиш ти то?
Јел си знао за тај случај?

“Masonerija nije religija”...
Ovo je zvanican stav masonske organizacije. Oni poricu da je njihovo bratstvo religija. Njihov zvanican stav izlozen je, takodje, u knjizi Alberta Pajka “Magnum opus”: “Masonerija nije religija.”
Medjutim, neki masoni, koji su upuceni u Tajnu, kazu da ova tvrdnja nije tacna (u vezi s tim protivrecan je cak i Pajk). Sledeci citat preuzet je iz dela Menlija P. Hola:
“Uprkos suprotnim tvrdnjama (ovde Hol priznaje da masoni lazu javnost kada kazu da 'masonerija nije religija') masonerija jeste religija koja tezi da ujedini Boga i coveka, podizanjem inicijata na takav nivo svesti na kojem mogu da se sjedine sa jasnijom vizijom dela Velikog Arhitekte Univerzuma.” U sledecem citatu Pajk priznaje da, takodje, govori neistinu kada tvrdi da “masonerija nije religija”:
“Svaka masonska loza je hram religije; a njene propovedi su verska uputstva.” U stvari, prema Pajku, masona ispituju o religiji tokom prijema u 18. stepen. Njegova knjiga kaze da kandidata pitaju sledece: “Brate moj, ima nekoliko pitanja na koja moras da odgovoris iskreno i tacno ... Prvo: Koje je tvoje versko ubedenje?” Pajk razjasnjava zasto oni postavljaju ovo pitanje: “Tako svaka masonska loza predstavlja hram religije: njeni sluzbenici su poslenici vere, drze propovedi i daju verska uputstva.” Citalac bi mogao da se pita kako to da isti autor moze da tvrdi da “masonerija nije religija”, a potom kaze da su loze “hram religije.”
Moze se zakljuciti da se ovo namerno cini kako bi se i masonima i nemasonoma otezao odgovor na to pitanje. Samo Pajk i nekolicina drugih masona sigurno ga znaju. Medjutim, jasno je da “masonerija jeste religija.”

Што?
И психички болесниц су били у масонерији.
Када су поставили питање чланства у братству у вези једног психички болесног енглеског краља добили су одговор од ВМ да је и он дело Великог Архитекте Свих Светова.
Видиш ти то?
Јел си знао за тај случај?

Naravno da sam znao. Taj monarh je ušao po Tradiciji, a složićemo se da je i on delo Velikog Arhitekte, zar ne?

“Masonerija nije religija”...
Ovo je zvanican stav masonske organizacije. Oni poricu da je njihovo bratstvo religija. Njihov zvanican stav izlozen je, takodje, u knjizi Alberta Pajka “Magnum opus”: “Masonerija nije religija.”
Medjutim, neki masoni, koji su upuceni u Tajnu, kazu da ova tvrdnja nije tacna (u vezi s tim protivrecan je cak i Pajk). Sledeci citat preuzet je iz dela Menlija P. Hola:
“Uprkos suprotnim tvrdnjama (ovde Hol priznaje da masoni lazu javnost kada kazu da 'masonerija nije religija') masonerija jeste religija koja tezi da ujedini Boga i coveka, podizanjem inicijata na takav nivo svesti na kojem mogu da se sjedine sa jasnijom vizijom dela Velikog Arhitekte Univerzuma.” U sledecem citatu Pajk priznaje da, takodje, govori neistinu kada tvrdi da “masonerija nije religija”:
“Svaka masonska loza je hram religije; a njene propovedi su verska uputstva.” U stvari, prema Pajku, masona ispituju o religiji tokom prijema u 18. stepen. Njegova knjiga kaze da kandidata pitaju sledece: “Brate moj, ima nekoliko pitanja na koja moras da odgovoris iskreno i tacno ... Prvo: Koje je tvoje versko ubedenje?” Pajk razjasnjava zasto oni postavljaju ovo pitanje: “Tako svaka masonska loza predstavlja hram religije: njeni sluzbenici su poslenici vere, drze propovedi i daju verska uputstva.” Citalac bi mogao da se pita kako to da isti autor moze da tvrdi da “masonerija nije religija”, a potom kaze da su loze “hram religije.”
Moze se zakljuciti da se ovo namerno cini kako bi se i masonima i nemasonoma otezao odgovor na to pitanje. Samo Pajk i nekolicina drugih masona sigurno ga znaju. Medjutim, jasno je da “masonerija jeste religija.”

Ja ga krstim, a on prdi...nikad nijedna propoved nije održana u nijednoj Loži Bratstva.

Nijedan narod nije nebeski.

Па што се цео Запад дигао на Србију?
У XX веку Србију су водеће земље Запада напале три пута.
Тако је и у овом последњем, добро се зна ко се први латио оружија и по чијим директивама је то урађено.
Шта је једна мала земља као Србија која се није опоравила од робства под Турцима скривила Западу да је толико пута нападне у последњих 100 година?
Шта ти мислиш?

Па што се цео Запад дигао на Србију?
У XX веку Србију су водеће земље Запада напале три пута.
Тако је и у овом последњем, добро се зна ко се први латио оружија и по чијим директивама је то урађено.
Шта је једна мала земља као Србија која се није опоравила од робства под Турцима скривила Западу да је толико пута нападне у последњих 100 година?
Шта ти мислиш?

Aha, sad idemo na popovsku priču da Srbija Zapadu smeta zato što je nebeska, najstarija, najkulturnija, pravoslavna, jedina prava hrišćanska....maajde. Nekoliko stvari:

1. Srbija je mogla da preda Gavrila Principa sa sve mašnicom i na ta njiru i da izbegne onoliko stradanje, izazvano aktom budaletine protiv dinastije Habzburg.
2. Srbija je mogla da ne digne ustanak 1941. i izbegne onoliko stradanje.
3. Srbija je mogla da uđe u NATO i EU, u okviru Jugoslavije ili samostalno još 1988. Nije.

Budalama nema pomoći.

Aha, sad idemo na popovsku priču da Srbija Zapadu smeta zato što je nebeska, najstarija, najkulturnija, pravoslavna, jedina prava hrišćanska....maajde. Nekoliko stvari:

1. Srbija je mogla da preda Gavrila Principa sa sve mašnicom i na ta njiru i da izbegne onoliko stradanje, izazvano aktom budaletine protiv dinastije Habzburg.
3. Srbija je mogla da uđe u NATO i EU, u okviru Jugoslavije ili samostalno još 1988. Nije.

Budalama nema pomoći.

Не разумеш ти Србију.

Budalama nema pomoći.

1. Не могу да вјерујем да ти као високообразована личност говориш да је акт Гаврила Принципа УЗРОК аустријског напада на Србију.
2. Могла је да буде и на страни нациста па да опет страда од ове друге стране.
3. Никад у демонске организације.

1. Не могу да вјерујем да ти као високообразована личност говориш да је акт Гаврила Принципа УЗРОК аустријског напада на Србију.
2. Могла је да буде и на страни нациста па да опет страда од ове друге стране.
3. Никад у демонске организације.

Ko je rekao da je uzrok? To je povod. Bez tog povoda rat se mogao izbeći ili odložiti.
Ne toliko. Recimo, ne bi postojala NDH.
:D

Ko je rekao da je uzrok? To je povod. Bez tog povoda rat se mogao izbeći ili odložiti.
Ne toliko. Recimo, ne bi postojala NDH.
:D

Dragoljub Ljubibratić (koji kao i većina pisaca iz BiH-e vjeruje u stvarno postojanje Mlade Bosne) Principa naziva centralnom liĉnošću Mlade Bosne i izvršiteljem sarajevskog atentata. Ljubibratić priznaje, da je Gaćinović bio vodeća osoba Mlade Bosne i inicijator sarajevskog atentata. Gaćinović je bio oduševljen masonima Garibaldijem i Carduccijem, a oduševljavali su ga i anarhisti Kropotkin i Mihail Bakunjin. Bio je ĉak pobratim anarhista Kibaljĉića – Valtera Serža, koji je bio blizak Trockome.Gaćinović je preveo Revolucionarni katekizam Bakunjina ili Neĉajeva. Borivoje Jevtić sjeća se Gaćinovića kao fanatika koji je uveravao omladince, da se priklone sistemu individualne teroristiĉke akcije, da bi tako izazivali zabunu u režimskim redovima i podizali nacionalni moral u masama. I Gaćinović je, kao i Mitrinović, bio i pod utjecajem Tomaša Masaryka. Međutim, najveći utjecaj na Gaćinovića je izvršio mason Ljuba Jovanović. »Kad je u Splitu donošen zakljuĉak o pokretanju Vala, Gaćinović se u to vrijeme vraćao iz Švajcarske i došao je u septembru u Beograd. Sastao se s Ljubomirom Jovanovićem Ĉupom, s kojim se prije odlaska u Švajcarsku bio zbližio... Pod Ĉupinim uticajem Gaćinović je pristao da uđe u organizaciju .

Drago Ljubibratić, Vladimir Gaćinović. Nolit, Beograd, MCXLXI, s. 7, 38, 168.
Borivoje Jevtić, Sarajevski atentat. Sećanja i utisci. Sarajevo, 1924, s. 19.
Slavko Mićanović, Sarajevski atentat. Stvarnost, Zagreb, 1965, s. 52.

Dragoljub Ljubibratić (koji kao i većina pisaca iz BiH-e vjeruje u stvarno postojanje Mlade Bosne) Principa naziva centralnom liĉnošću Mlade Bosne i izvršiteljem sarajevskog atentata. Ljubibratić priznaje, da je Gaćinović bio vodeća osoba Mlade Bosne i inicijator sarajevskog atentata. Gaćinović je bio oduševljen masonima Garibaldijem i Carduccijem, a oduševljavali su ga i anarhisti Kropotkin i Mihail Bakunjin. Bio je ĉak pobratim anarhista Kibaljĉića – Valtera Serža, koji je bio blizak Trockome.Gaćinović je preveo Revolucionarni katekizam Bakunjina ili Neĉajeva. Borivoje Jevtić sjeća se Gaćinovića kao fanatika koji je uveravao omladince, da se priklone sistemu individualne teroristiĉke akcije, da bi tako izazivali zabunu u režimskim redovima i podizali nacionalni moral u masama. I Gaćinović je, kao i Mitrinović, bio i pod utjecajem Tomaša Masaryka. Međutim, najveći utjecaj na Gaćinovića je izvršio mason Ljuba Jovanović. »Kad je u Splitu donošen zakljuĉak o pokretanju Vala, Gaćinović se u to vrijeme vraćao iz Švajcarske i došao je u septembru u Beograd. Sastao se s Ljubomirom Jovanovićem Ĉupom, s kojim se prije odlaska u Švajcarsku bio zbližio... Pod Ĉupinim uticajem Gaćinović je pristao da uđe u organizaciju .

Drago Ljubibratić, Vladimir Gaćinović. Nolit, Beograd, MCXLXI, s. 7, 38, 168.
Borivoje Jevtić, Sarajevski atentat. Sećanja i utisci. Sarajevo, 1924, s. 19.
Slavko Mićanović, Sarajevski atentat. Stvarnost, Zagreb, 1965, s. 52.

I, šta s tim?

Vojislav Bogićević (direktor Državnog arhiva NRBiH) pod naslovom Sarajevski atentat. Izvorne stenografske bilješke sa glavne rasprave protiv Gavrila Principa i drugova, održane u Sarajevu 1914. g.

NASTAVAK GLAVNE RASPRAVE 12. X. 1914. GODINE POSLIJE PODNE
SASLUŠANJE NEDJELJKA ĈABRINOVIĆA

Pr.: - Da svršimo pitanje koje je stavio gosp. branitelj prije podne. Je li Vama bilo poznato prije atentata da su Tankosić i Ciganović slobodni zidari? Prije nego ste stvorili odluku?
Op.: - To je bilo poslije.
Pr.: - Je li u Vašoj odluci da ubijete prestolonasljednika igrala ulogu okolnost, da su oni bili slobodni zidari, odnosno, da ste Vi bili?
Op.: - Jest i to je igralo ulogu.
Pr.: - U kom smislu? Zašto? Rastumaĉite nam to! Jeste li baš od slobodnih zidara dobili nalog da izvršite atentat?
Op.: - Nisam dobio nikakva naloga.
Pr.: - Po ĉemu je onda slobodno zidarstvo Tankosića i Ciganovića igralo ulogu u atentatu?
Op.: - Ja nisam dovodio slobodno zidarstvo nikako u vezu sa atentatom, ali potvrđujem da su oni slobodni zidari.
Pr.: - Pitam, je li okolnost da su oni slobodni zidari stojala u svezi sa atentatom?
Op.: - U toliko, što smo pristaše slobodno-zidarskih ideja.
Pr.: - Da li ta ideja također preporuĉuje da se poĉini atentat na vlastodršce, koliko je Vama poznato?
Op.: - Preporuĉuje. Meni je sam Ciganović kazao da je pokojni Ferdinand već osuđen na smrt od slobodnih zidara. To mi je kazao poslije moje odluke.

NASTAVAK GLAVNE RASPRAVE 13. 10. 1914. GOD. (SASLUŠANJE PRINCIPA)

Pr.: - Da nije predložio koji drugi motiv za ĉin sa vjerskog gledišta. Naime, vjerujete li u Boga?
Op.: - Zašto pitate?
Pr.: - Vi imate pravo odgovoriti ili ne.
Op.: - Na to neću odgovoriti.
Pr.: - Poznajete li Tankosića i Ciganovića?
Op.: - Poznajem.
Pr.: - Je li Vam poznato da su obojica slobodni zidari?
Op.: - Jednom je Ciganović u kavani Moruna, kad se je razgovaralo o atentatu, kazao da su slobodni zidari te i te godine osudili Franju Ferdinanda na smrt.
Pr.: - Ali to je bilo poslije kako ste se odluĉili na atentat.
Op.: - Jest.
Pr.: - Ova okolnost nije uplivisala na Vašu odluku?
Op.: - Nije. Sam Ciganović je govorio da je slobodni zidar i ĉudim se da Ĉabrinoviću o tome nije ništa poznato. Ja na to nijesam obraćao pažnje i nabacio sam da bi se on razgovarao s nekim ĉovjekom od koga bi mogli dobiti sredstva.
Pr.: - Vi nijeste slobodni zidar ili jeste?
Op.: - Nijesam slobodni zidar.
Pr.: - Znate li da je Ĉabrinović slobodni zidar?
Op.: - Govorio je da će stupiti u tu ložu, ali ne znam da li je stupio.
Pr.: - Kako se zove ta loža?
Op.: - Loža slobodnih zidara.
Pr.: - Nema li posebnog imena?
Op.: - Ne znam.
Pr.: - Od odluĉne je važnosti da ova okolnost o slobodnim zidarima nije uplivisala na vašu odluku.
Op.: - Što se mene liĉno tiĉe, Ciganović nije prvi puta pristao da dade oruţje, a drugi puta je na to pristao. Kazao je da će se još o svemu tomu razgovarati detaljnije s nekim ĉovjekom...
Feldb.: - Vi ste u zapisniku rekli da ste opazili da Ciganoviću u tom poduzeću pomaže Vojin Tankosić. Po ĉemu ste to opazili?
Op.: - Jer je on prijateljevao sa Vojom Tankosićem; govorio je da je slobodni zidar, pa sam razumio da su intimni.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back