VelikiVezir
Početnik
- Poruka
- 1
Za Mishu
Zanima me nesto o drustvu Tule i njihovom povezanoscu sa Hitlerom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
VelikiVezir:Za Mishu
lepiBubili:Pa evo nesto vise za zainteresovane. Dakle Rotarijance koji su nastali 1905. u Cikagu osnovao je Pol Haris, advokat po struci i istovremeno slobodan zidar. Praksa je u svetu da
svaki prvi predsednik Rotari kluba bude Mason. Dakle, i te kako su povezani, a plus , uz to, imaju gotovo isti nivo organizacije (board - analog, vrhoni savet u Masona, distrikti itd.)
Neku posebnu moc u politici kod nas nemaju, jer nasa zemlja ne neguje poredak masonerije zbog doskorasnjeg komunizma. Tito ih je sve prognao ,oduzeo imovinu,sacuvao je jednu jedinu lozu "Libertas" u Hrvatskoj, jer je sam njoj pripadao ,a ona je bila pod kontrolom Engleza. Zaista jako mocna masonska loza je Velika Loza Engleske, pa za njom ide francuski Orjent. Sto se nas tice, mi smo samo "zemlja seljaka na brdovitom Balkanu" i kod nas je sve to komicno.
Templari kao zvanican red danas ne postoje. Postoje samo Hospitalijeri iliti Malteski Vitezovi, a sve ostalo su neki pokusaji ili imitiranja.
Ninjarijeka:Pa šta je bitno više ko su masoni,templari,iluminati ......
Bitno je to da postoji samo jedna stvar u svemu tome zaštititi istinu o tome da je Novi zavet napravljen tako da ide u korist crkvi,i sebi ostale ljude pokoriti za robove,što manje informacija ostalim ljudima to ih lakše kontrolirati,a prave informacije tko smo i otkuda potičemo i da nismo sami u ovom svemiru dati samo odabranima koji već danas iovako kontroliraju sve uz znaje koje dobivaju od vanzemaljaca,ma šta se ja tu mučim uostalom pročitajte Ickea i sve će vam biti jasno!!!!!!!
mislim uzas, na koga se pozivas Dejvid Ajk. Ma da li je moguce da u eri kompjutera i interneta, moguce je na takav nacin prikrivati i drzati ljude u mraku?

lepiBubili:Pa hajde, zvanicno moze da se kaze tako, Misho. Jos kazu Rotarijanci (znam to jer sam i clan RC Nis), za laike, Rotarijanci i Masoni su povezani, a u stvari nisu, ali sve nase lozhe u Srbiji su ti napravili Rotarijanci , a sve Rotari klubove Masoni, pa kako kaze Balasevic "Princip je isti , sve su ostalo nijanse". Velika je mana Masona sto ne primaju zene, a u Rotariju ih ima , pa su razgovori harmonicniji i romanticniji![]()
Misha :.:Ma dajmislim uzas, na koga se pozivas Dejvid Ajk. Ma da li je moguce da u eri kompjutera i interneta, moguce je na takav nacin prikrivati i drzati ljude u mraku?
Ne zivimo u srednjem veku...
Ako ce mi biti sve jasno citajuci Dejvid Ajka, onda bi trebali svi onako kolektivno da se prepustimo njegovoj utopiji i senzacijama coveka koji otkriva "sve tajne ovog sveta" u korist citavog covecanstva. On jedini je spoznao stvari koje drugi nisu. Manite se corava posla![]()
lepiBubili:Pa hajde, zvanicno moze da se kaze tako, Misho. Jos kazu Rotarijanci (znam to jer sam i clan RC Nis), za laike, Rotarijanci i Masoni su povezani, a u stvari nisu, ali sve nase lozhe u Srbiji su ti napravili Rotarijanci , a sve Rotari klubove Masoni, pa kako kaze Balasevic "Princip je isti , sve su ostalo nijanse". Velika je mana Masona sto ne primaju zene, a u Rotariju ih ima , pa su razgovori harmonicniji i romanticniji![]()
lepiBubili:Unapred da kazem, da ne budem shvacen pogresno, moja ce se diskusija nastaviti u pravcu "Masonerija i Srbija" i kako nasa mala, slatka zemljica moze da se uklopi u svetsku otimacinu. U tu svrhu podrzavam sve Masone i Rotarijance koji zele da vode racuna o srpskom narodu jer to nece sigurno lord Oven ili vojvoda od Kenta. :grin:
Ninjarijeka:Pa što hoćeš reći time da se oni bore za dobrobit čovječanstva,pa ko je ikad u povijesti to učinio,nebudi smiješan.I da u eri kompjutera je to moguće,jer ti na ovaj način možeš samo razgovarati o svom mišljenju i tražiti svoje istomišljenike!A i da naiđeš na nekog naučnika koiji imalo misli drugačije on može samo dati svoje mišljenje na ovaj način!Da to kaže javno bez avatara i nicka brzo bi ga pokopali!!!A koliko ljudi imaju različito mišljenje od crkve i znanosti možeš i sam shvatiti gledajući koliko su knjiga prodali i sam Icke i Daniken i ostali.
i na kraju pročitaj i ovo:
Dame i gospodo porotnici, stari grčki filozof Sokrat učio je svoje učenike da se u potragu za istinom može krenuti samo onda kad se dovede u pitanje i analizira svako vjerovanje kojeg smo se do tada čvrsto držali. Ako određeno vjerovanje prođe sve testove evidencije, dedukcije i logike onda ono može da bude zadržano. A ako ne, onda se ono mora odbaciti a mislilac se mora takođe da zapita zašto je on do tada vjerovao tako, kao i ko ili šta ga je i zašto navelo na to. Nimalo ne iznenađuje što se ovakav način učenja nimalo nije svidjeo vladajućoj eliti Grčke države. Mnogi politički lideri oduvijek su pokušavali da zavaravaju narodne mase iz raznoraznih “dobrih” i “loših” razloga. Sokratu se sudilo za subverziju i korupciju omladine. Nakon toga natjerali su ga da popije čašu otrova i tako si oduzme život. Nikada nije bilo lako onima koji su nezavisno razmišljali! Danas, naš vladajući kompleks vlade i medija ne ubija one koji tragaju za istinom (doduše, još uvijek ne). Oni ih jednostavno etiketiraju ekstremistima ili paranoicima, a usput im unište kako karijeru, tako i reputaciju. Za mnoge je jedna takva sudbina gora nego popiti čašu otrova.
jos nesto: priznavanje samo Velikog Arhitekte , bez Duha Svetoga , je ogromna hula i ogroman greh i eto objasnjenja o "svetskoj ljubavi i miru"
jednostavno ne mozes porediti na takav nacin slobodno zidarstvo i rotary, jer su apsolutno razlicite organizacije u pitanju

U organizacijama tipa Crveni Krst, Rotary International i ostalim koje se bave humanitarnom ili bilo kojom drustvenom delatnoscu ne postavlja se pitanje smisla, pitanje ovostranog ili onostranog zivota, pitanje vere ili obozenja i individuiranja, sustine svega i zivota. Ta pitanja hteli ili ne, mi ne mozemo da izbegnemo,vec najcesce od njih bezimo u raznorazne aktivnosti, organizacije i trazimo "zlatno tele" kao surogat, u nekome ili necemu. Ove drustvene organizacije (Mensa, RI , Cr. Krst) ne postavljaju pitanje duhovnog razvoja , ali strogo duhovnog razvoja, vec pruzaju vecini neku prostiju psiholosku protezu u ovom vremenu obezduhovljenja. Za Masoneriju to nije slucaj.
. Slobodno Zidarstvo se bavi pitanjem sustine,smisla , "brat je mio koje vere bio", ali tim implantom u kolektivno nesvesno inicirane osobe, da li se samo nudi psiholoski surogat za veru (najcesce jako slabu kod svih nas) i da li se ljudska potreba za Bogom (ali istovremeno gorda pobuda da se s Njime poistovetimo) odmeni verovanjem Velikog Arhitektu ili jos gore sluzenjem nekoj 33.-ojki u Engleskoj ili Nemackoj i
Misha :.:Zene se ne primaju, ali recimo Veliki Orijent ih prima( e sad opet postoje dileme da li je VO uopste masonerija)
M
gildor:Nisam siguran da VO u Srbiji prima zene... Ali nebitno. Drugo sam hteo da te pitam![]()
Zasto mislis da je pitanje da li je VO uopste masonerija? Ja nesto ne vidim da je raskol izmedju UGLE i VO toliko stvar principa, koliko, mozda, prvo politike, a posle toga tvrdoglavosti. Ako neka VO loza radi po istom ritualu kao neka loza u VL priznatoj od strane UGLE, sustina je onda ista. A loza je ono sto je glavno, zar ne?
veliki chivek... zaista...Misha :.:Surfujuci internetom, naleteo sam na jako zanimljiv sajt http://www.mihajlo-pupin.org/
Zna li neko nesto o ovom?