Masoni, Templari, Rotarijanci

Nije mi jasno, zašto bi nešto ne bi bilo bezazleno samo zato što traje dugo. Moderna Masonerija je nastala sa razvojem buržoazije ali kroz istoriju su, zaista, oduvek postojale organizacije koje su radile na razvoju svesti, matematike, geometrije, filozofije... Na njih se nastavljamo i mi ali i dalje u tome ne vidim nikakvo zlo. Kakvo zlo se vezuje za Pitagoru, na primer?

mocni su i sposobni da kontrolisu bitne stvari i da kroje istoriju. stvarno be vidim sta ima tu loseg :roll:

To je klasično razmišljanje centara svetovne i duhovne moći. Oni nisu u stanju da vide mogućnost da se ljudi okupljaju zbog bilo čega drugog, do zbog kontrole masa. Pa ipak, čak i da je tako. Koga bi vi želeli da vodi društvo? Da li bi vama odgovarali dobri ljudi na dobrom glasu ili možda neko drugi? Opet, ne kažem da bratstvo to radi ali čak i da se pođe od te, definitivno pogrešne pretpostavke, šta bi tu bilo strašno?

To je klasično razmišljanje centara svetovne i duhovne moći. Oni nisu u stanju da vide mogućnost da se ljudi okupljaju zbog bilo čega drugog, do zbog kontrole masa. Pa ipak, čak i da je tako. Koga bi vi želeli da vodi društvo? Da li bi vama odgovarali dobri ljudi na dobrom glasu ili možda neko drugi? Opet, ne kažem da bratstvo to radi ali čak i da se pođe od te, definitivno pogrešne pretpostavke, šta bi tu bilo strašno?

Добри људи на добром гласу? А у све завере умешани?
Масонерија је западно еснафско друштво, оно нема додира са Православљем. Добри људи су и добри верници и не продају веру за вечеру.

Не свједочи лажно на ближњега свога! Gde su argumenti? Gde su dokazi? Zbog čega misliš da si "veći Pravoslavac" od mene, samo zato što se bavim sobom i otklanjanjem svojih mana? Zaista, u koje su to zavere umešani Masoni i ukoliko ih ima, ima li dokaza da je to proizvod Masonerije? Zar iz vrha SPC nije krenula zavera za unijaćenje iako je to u suprotnosti sa Pravoslavljem (posebno deo sa pomeranjem Vaskrsa ka Jevrejskoj Pashi)? Pa ipak, jedan Pravoslavac se ne odriče svoje vere zbog pojedinaca koji greše. Ni jedan brat Mason, kojeg ja znam, kao ni ja, ne bi izrekao zakletvu koja bi ga udaljila od Hrista i Pravoslavlja, mi samo dozvoljavamo pravo pripadnicima drugih konfesija u našem bratstvu da su u zabludi. O religiji ne govorimo.

Kako prepoznati Masona na forumu. Ne govori o mržnji, o religiji i satanizmu. Priče o zaverama su mu smešne i s vremena na vreme proba da kaže da masoni okupljaju dobre ljude. Onda odustanu jer oni koji propagiraju mržnju se kriju iza religije, a sukob sa njima bi se propagirao kao sukob sa religijom. Kao što se jedna nacionalna manjina nekada, u SFRJ krila iza Titove slike. Mason je vernik, u Srbiji, najčešće Pravoslavac, mada ima i drugih veroispovesti. Mason je i Srbin, pa ističe da su oni drugi manje pravi od njegovih. Dakle, lako ga je prepoznati. Ja sam među Nacionalcima, a otac u Regularcima. Da bi radio na sebi, to mi nije bitno.

Тачно.

Ово си у ствари нешто парафразирао (о заверама) и додао касније, али суштина јесте врло једноставна.

За ово последње помињање оца, то у ствари само 1 особа може да зна, а није отац... у ствари је та особа и дужна да зна.

Прави се фама у вези масона због ритуала иницијације, степеновања и вела обреда, као и стварног утицаја који имају, а заправо је питање шта ће уопште бити са масонеријом у Србији...

Poslednja izmena:
Naravno da sam parafrazirao i simbolički odgovorio. I sledeće nisam ja izmislio. Došao Muja u Englesku i u jednom dvorištu video divnu travu. Pozvoni i izađe jedan fini engleski gospodin. Muja ga zamoli da mu objasni kako mu je trava tako lepa jer bi i on želeo takvu. Englez mu objasni da prvo prevrne zemlju, pa je pođubri, zatim poravna i onda poseje travu. Nakon toga da je ne gazi, zaliva samo noću i šiša svakih 20 dana. Taj proces neka ponavlja narednih 300 godina.
Ovo je moje mišljenje o Masoneriju u Srbiji. Na Skupštini GLDF su bili prisutni i predstavnici Pod zaštitom Engleza, i sestre iz ženskih i iz mešovitih loža kao i predstavnoci iz GOFa. Isto je i u Berlinu. Mi smo još vrlo mladi, pozivamo se na istoriju i velika imena predratne Srpske Masonerije, kao deca koja kažu da su oni Ronaldo ili Supermen. Polako. Mi moramo prevazići "dečije bolesti" i za 300 godina će bratstvo biti i u Srbiji ono što je i u Americi.

Poslednja izmena:
da sam zensko odbio bi me titular 33 stepena, jer bi mislila da mu je tol'ka patqa a kad ono.... :lol:

takodje postoje tvrdnje da su uvedeni u modu da bi se kamuflirali masoni vanzemaljci sa izduzenim lobanjama.

Narod Mangbetu je africki narod nastanjen na severoistoku Demokratske Republike Kongo. Na rodjenju bebama umotavaju glave krpom kako bi se lobanja deformisala i dobio izduzen oblik glave. Deformacija otpocinje mesec dana od rodjenja deteta, a zeljeni oblik postize se kroz nekoliko godina. Ovakav tradicionalni cin simbol je medju vladajucim Mangbetu ljudima. Oznacava velicanstvo, lepotu, moc i inteligenciju. Kongoanci imaju najveci falus na svetu, prosek 17.33 centimetra. Garant imaju neku foru da i njega izduzuju. OKRUTNI OBICAJI: Namerno deformisu lobanje bebama! (VIDEO)

Bugarska je puna slobodnih zidara na svim nivoima drustvenog, ekonomskog i politickog zivota, ukljucujuci pravosudje, gde su posebno aktivni. Odbor za priznanje u Severnoj Americi isporucio je dekret 19. februara 2013. godine da je prekinuo odnose sa dva zaracena bugarska odseka dok ne pocnu razumevati jedni druge.

Poznate su dve velike loze, obe tvrde da su legitimne zbog medjunarodnih priznanja - Ujedinjena Velika loza Bugarske (OVLB) i Velika loza starih slobodnih i prihvacenih zidara u Bugarskoj (VLSSPZB).

Balkanleaks, popis sudija zanatlija i njihovih supruga, koji prema pravilima ne mogu biti istinski masoni ali se mogu podupreti u komasone.

Ja ovako posmtram situaciju : od Kumranske zajednice ( vreme Gospdoda Našeg ) zaista su ostavljeni neki tajni spisi. Kada je to odnekud saznao, Ig de Pejen je zajedno sa svojim saborcima, istomišljenicima ili jednostavno prijateljima rešio da to ispita. Kopali su ispod Solomonovog hrama i zaista pronašli ostavljene spise. To ih je učinilo neverovatno moćnima, ali su dva veka kasnije uništeni. Naravno, s obzirom da je to bila velika organizacija, društvo ili red, nisu bili potpuno uništeni. Prvi dokaz je to da je pristalica i članova bilo po celoj Zapadnoj, a bogme i Istočnoj Evropi. Za relativno kratko vreme tolika moć je efikasno, ali ne i totalno uklonjena. Drugi dokaz da Templari zasigurno nisu totalno uništeni je taj da je proces uništenja Templara, recimo u Nemačkoj, počeo tek 5 godina kasnije ! Sasvim dovoljno vremena za pripremu na tako nešto. Ima i priča o mnogim brodovima koji su nestali iz luka, da su neki pobegli u Ameriku, a neki u Škotsku i gde već. To je otprilike priča o Templarskom redu, i njihovoj propasti ( moje viđenje, naglašavam ) . Masoni su javno ,otkriveni' 1717., ali se zasigurno znalo da su postojali još vek pre toga . I Masoni imaju svoje tajne rituale, a zašto su Templari optuženi ? Da su imali tajne rituale i da su bili satanisti! Dovoljna povezanost. Naposletku, Masoni su danas moćna organizacija, koja se od Templarskog reda razlikuje u par stvari, a prva stvar je da oni ne uzimaju posede i imanja kao Templari. Ali, poznato je da posle osnovna tri nivoa masonstva, postoje viši redovi, a u ,Da Vinčijevom kodu' se spominje i 33 nivo, koji je najviši, i da bi vas prihvatili u takve visoke krugove, treba da donirate neke ozbiljne pare ! Tako da, za mene su Masoni nastavak templara. Za Roterijance sam čuo svega par puta. Ali takođe sam pročitao da i oni imaju velike veze sa ostalim tajnim društvima . Da ne spominjem Iluminate, i ostale, uglavnom na jednom sajtu sam našao pozamašan spisak tih društava.

Темплари су уништени зато што су тада хтели да мењају политички и економски поредак.
Francuski kralj Filip V bio je u velikim dugovima prema templarskom redu . A pošto je on zasigurno odgovoran za smrt jednog, i postavljanje vlastitog pape, zvanična verzija priče je da su Templari satanisti i da pljuju po krstu i rade svakakve gadosti . Naravno, Templari su širok pojam : davno sam i pročitao nekakvu podelu, pokušaću da se prisetim; valjda je jedan deo bio monaški, drugi ratnički, a treći deo neki treći, ne mogu da se setim . ;) U svakom slučaju, oni i jesu bili politički i ekonomski poredak , ili njegov veći deo . Mnogim državama je prijala vlast Templara; kao što rekoh, Nemačka je ted posle 5 godina počela da ih proteruje . Smatram sebe kao jednog istoričara-amatera, i jedino mi je žao što neću doživeti vremeplov, da mogu da se vratim u vreme i vidim stvarnu situaciju . Možemo da se naganjamo, da promatramo i razmišljamo kako, gde i zašto, da upoređujemo sa današnjim tajnim društvima i njehovim političkim uticajima, ali nije to to . Treba to videti .

Francuski kralj Filip V bio je u velikim dugovima prema templarskom redu . A pošto je on zasigurno odgovoran za smrt jednog, i postavljanje vlastitog pape, zvanična verzija priče je da su Templari satanisti i da pljuju po krstu i rade svakakve gadosti . Naravno, Templari su širok pojam : davno sam i pročitao nekakvu podelu, pokušaću da se prisetim; valjda je jedan deo bio monaški, drugi ratnički, a treći deo neki treći, ne mogu da se setim . ;) U svakom slučaju, oni i jesu bili politički i ekonomski poredak , ili njegov veći deo . Mnogim državama je prijala vlast Templara; kao što rekoh, Nemačka je ted posle 5 godina počela da ih proteruje . Smatram sebe kao jednog istoričara-amatera, i jedino mi je žao što neću doživeti vremeplov, da mogu da se vratim u vreme i vidim stvarnu situaciju . Možemo da se naganjamo, da promatramo i razmišljamo kako, gde i zašto, da upoređujemo sa današnjim tajnim društvima i njehovim političkim uticajima, ali nije to to . Treba to videti .
Ти мислиш на Филипа IV Лепог, Темплари су витешко-монашки ред и у њега су се примали витезови. Чланови реда вуку порекло од јеврејских свештеничких породица. Познати историчари реда се слажу да је ред уништен због своје намере да промени друштвенополитички систе тадашњег света.
Филип IV тада као најмоћнији владар света је сматрао да има обавезу да заштити постојећи друштвени поредак. Зато је и кренуо у уништење Темплара.

U vreme cara Konstantina veganima su sipali otopljeno olovo u grlo, na saboru u Ankari, 314. godine, Crkva je bacila anatemu na takozvane jeretike koji ne jedu meso. Danas nikoga neće javno spaliti zbog toga što ne ubija životinje ali je anatema još uvek na snazi.

Templarski vitezovi su u jednom selu na jugu Francuske obesili njih 1052-oje, samo zbog toga što su odbili da ubiju kokošku.

U vreme cara Konstantina veganima su sipali otopljeno olovo u grlo, na saboru u Ankari, 314. godine, Crkva je bacila anatemu na takozvane jeretike koji ne jedu meso. Danas nikoga neće javno spaliti zbog toga što ne ubija životinje ali je anatema još uvek na snazi.

Templarski vitezovi su u jednom selu na jugu Francuske obesili njih 1052-oje, samo zbog toga što su odbili da ubiju kokošku.
Teмплари су основани 1118. године.

Da, pa?

Ubijali su Katare koji su mahom bili vegetarijanci. Stepen nasilja prema vegetarijancima je bio ekstremno velik, cak i prema srednjovekovnim standardima.

Мешаш Темпларе и Крсташе... То није једно те исто... Темплари су чак штитили Катаре кад су имали могућност за то... Папа је покренуо крсташки рат против неверника на југу Француске а Темплари су одбили у нјему да учествују...

Proizasli su od krstasa. Poput drugih viteskih redova srednjeg veka imaju striktno hriscansko obelezje, nazivaju se Red siromasnih vitezova Hrista i Solomonovog hrama.

Sad mi nije jasno, navodi se da su progonjeni i ubijani zbog sirenja svog uticaja u strukturama vlasti zeleci da promene ekonomsko politicke tokove, a za odrednicu njihove prirode stoji da su siromasni vitezovi.

Nesto tu nije kako treba, siromasni vitezovi a trazili od Pape, sto im je i bilo dato, da ubiraju porez od siromasnih gradjana.

Proizasli su od krstasa. Poput drugih viteskih redova srednjeg veka imaju striktno hriscansko obelezje, nazivaju se Red siromasnih vitezova Hrista i Solomonovog hrama.

Sad mi nije jasno, navodi se da su progonjeni i ubijani zbog sirenja svog uticaja u strukturama vlasti zeleci da promene ekonomsko politicke tokove, a za odrednicu njihove prirode stoji da su siromasni vitezovi.

Nesto tu nije kako treba, siromasni vitezovi a trazili od Pape, sto im je i bilo dato, da ubiraju porez od siromasnih gradjana.

Где нађе тај део да су тражили од Папе да убиру порез од сиротиње??? Први пут чујем... где се може прочитати о томе? има ли каква литература?

Где нађе тај део да су тражили од Папе да убиру порез од сиротиње??? Први пут чујем... где се може прочитати о томе? има ли каква литература?

Na linkovima o ubijanju Katara.

1303. pre nego je red likvidiran odbili su zahtev za pomoc od francuskog kralja Filipa IV.

Back