Masoni, Templari, Rotarijanci

Sto su ljudi prestali da postuju? Mene isto interesuju ove organizacije, i voleo bih da znam nesto konkretnije o njima. Dosta je napisano u ovoj temi, ali sam siguran da ima jos dosta toga sto nije receno, pa bih zamolio upucene da malo ozive ovu temu u napisu jos nesto zanimljivo :)

KOliko ljudi zaista znaju istoriju zapadnog okultizma i hermetizma, a da to znanje nije posledica propagande hriscanske Crkve, bilo koje veroisposvesti?Sad samo otvaram temu, a sutra cu da napisem malo opsirniji uvod.Ovde bi trebalo da se pise o Templarima, Sionskom Prioratu (prevara ili ne?), evropskim tajnim udruzenjima i redovima, gnostickim pravcima u hriscanstvu...itd, itd.:D

uh,bice ovde krvi.. osecam to :razz:

elem,mene te stvari zanimaju vec nekoliko godina. naime,u knjizari sam naleteo na knjigu Sveta krv,sveti gral i kupio je zbog Merovinga (mnogo pre usranog da Vincijevog koda). tako je sve pocelo i oblast interesovanja se samo sirila. na zalost,upao sam u probleme sa faxom i vec dugo ne nalazim dovoljno vremena da se ovome posvetim. nesto je ipak i ostalo u glavi :wink:

Dobra je to knjiga, ljudi su posecivali mnoga mesta i pricali sa mnogim svedocima; za razliku od lozackog Koda...Problem je sto danas, koliko ja znam, bar 98 organizacija (ako ih nema ivse sad) ima u svom nazivu ''templar'', sto naravno nema veze sa istinom.Sto rece Pjer Plantar de Sen Kler, ako ih i ima danas, sasvim sigurno se ne eksponiraju javno.Zanimljivo je i da je onaj hermeticki krug u Langdoku posecivao i Umberto Eko.Vise sutra, posao zove.;)

KOliko ljudi zaista znaju istoriju zapadnog okultizma i hermetizma, a da to znanje nije posledica propagande hriscanske Crkve, bilo koje veroisposvesti?Sad samo otvaram temu, a sutra cu da napisem malo opsirniji uvod.Ovde bi trebalo da se pise o Templarima, Sionskom Prioratu (prevara ili ne?), evropskim tajnim udruzenjima i redovima, gnostickim pravcima u hriscanstvu...itd, itd.:D

sionski priorat je nastao 1950neke 8)
ostalo je zanimljivo...

a jel chito neko knjigu "Isus i templari"?

zanimljivo shtivo... 8)

Da li je ovde iko ikad cuo za majstore masonerije i da li vi uopste znate da se masoni klanjaju Luciferu jer su naklonjeni samo zemaljskim vrednostma

Odlicno pitanje, drago mi je da si postavio upravo takvo pitanje.

Da bi ti odgovorio nesto , moram prvo da te priuputam koliko se dugo bavis Slobodnim Zidarstvom i iz kojih izvora crpis informacije?

Voleo bi da nam pojasnis sta predstavljaju majstori masonerije. Kakva je to titula? Koji im je cilj kada dostignu taj nivo?

Sionski priorat nikad nije ''nastao'' u pravom smislu te reci; posredi je zezanje izmedju Zana Kokotoa i de Sen-Klera.Nisam ni ja citao tu knjigu, naslov mi je zvucao previse senzacionalisticki.

To je jedna od teorija koja se temelji na negaciji. Dakle, "nikada nije ni postojala", sto je opet hipoteza, dok se ne dokaze.
Koliko ima argumenata da nije postojala nikada, toliko ima argumenata da je postojala. Tako da sa sigurnoscu ne mozemo ni ti ni ja da tvrdimo nesto u tom smislu. Mozemo samo da razradjujemo ono sto znamo i do kojih podataka smo dosli.

Vidim da si naveo da postoji 98 organizacija koja se pozivaju na templarsku tradiciju, zanima me kojoj ti pripadas, sobzirom da si postavio takav avatar?

Jos jedna sugestija, mislim da okultizmu nije mesto na ovoj temi i da je potrebno razdvojiti je od ove teme.

To je jedna od teorija koja se temelji na negaciji. Dakle, "nikada nije ni postojala", sto je opet hipoteza, dok se ne dokaze.
Koliko ima argumenata da nije postojala nikada, toliko ima argumenata da je postojala. Tako da sa sigurnoscu ne mozemo ni ti ni ja da tvrdimo nesto u tom smislu. Mozemo samo da razradjujemo ono sto znamo i do kojih podataka smo dosli.

Vidim da si naveo da postoji 98 organizacija koja se pozivaju na templarsku tradiciju, zanima me kojoj ti pripadas, sobzirom da si postavio takav avatar?

Jos jedna sugestija, mislim da okultizmu nije mesto na ovoj temi i da je potrebno razdvojiti je od ove teme.

Naravno.Ja sam izneo svoj stav, odnosno zakljucak do kojeg sam dosao proucavanjem, a taj moj zakljucak naravno da nije merodavan za bilo koga drugog.
Brojku od 98 organizacija sam naveo po secanju, jer sam nekad davno izbrojao sve organizacije koje u svom nazivu imaju pridev ''templarska''; sad ih mozda ima vise, mozda manje.Ne pripadam nijednoj organizaciji koja tvrdi da ima templarsko nasledje, a croix pattee ne mora nuzno uvek da se vezuje za Templ.;)

Naravno.Ja sam izneo svoj stav, odnosno zakljucak do kojeg sam dosao proucavanjem, a taj moj zakljucak naravno da nije merodavan za bilo koga drugog.
Brojku od 98 organizacija sam naveo po secanju, jer sam nekad davno izbrojao sve organizacije koje u svom nazivu imaju pridev ''templarska''; sad ih mozda ima vise, mozda manje.Ne pripadam nijednoj organizaciji koja tvrdi da ima templarsko nasledje, a croix pattee ne mora nuzno uvek da se vezuje za Templ.;)

Tacno je, postoji poprilican broj orgaizacija koje bastine tradiciju Templara.

Slazem se, ne mora nuzno da znaci, mada tvoj nick me nesto golica :)
Poznato mi je da jos neki viteski redovi imaju slicne krstove, ali ovaj tvoj je ... :)

Majstori masonerije su kako se pretpostavlja poseban sloj u poretku masona.Tacnije ,,crni magovi,, ljudi koji su najcesce i u pocetku neznajuci sta rade ulazili u njihove redove upucivani da rade za ,, dobro,, a tako bi im sve i islo dok ne pretpostave suprotno a onda je vec kasno a najcesce ih vise i nezanima. Prepoznaju se i nekim od simbola kjoje nose . A sto se tice cilja priklanjaju se pre svega novcu i slicnom .Sto se tice ostalog tj. odakle crpim informacije,pa niizcega tebi dostupng jer su to uglavnom prepricavanja nekih mojih poznanika

Majstori masonerije su kako se pretpostavlja poseban sloj u poretku masona.Tacnije ,,crni magovi,, ljudi koji su najcesce i u pocetku neznajuci sta rade ulazili u njihove redove upucivani da rade za ,, dobro,, a tako bi im sve i islo dok ne pretpostave suprotno a onda je vec kasno a najcesce ih vise i nezanima. Prepoznaju se i nekim od simbola kjoje nose . A sto se tice cilja priklanjaju se pre svega novcu i slicnom .Sto se tice ostalog tj. odakle crpim informacije,pa niizcega tebi dostupng jer su to uglavnom prepricavanja nekih mojih poznanika

Neka su tvoji poznanici zivi i zdravi. Pozdravi ih i reci im da ne lupetaju ,jer je zalosno to sto pricaju. Blago receno smesno.

Da li je moguce da nakon trideset i kusur stranica, na kojima je mnogo toga objasnjeno ,ispircano, prepricano, na kojima su se pojavljivali ozbiljni sagovornici i odlicni poznavaoci ove teme, ti dodjes i ne procitas to sto je vec napisano. Nakon svega toga postavis ovoliko laickih pitanja, tvrdeci takve nebuloze?

Sigurno mi takve informacije odnosno izvori nisu dostupni. To je verovatno dostupno vama "prosvetljenima".

Misha :.

Kako hoces ja sam ti reko sta sam cuo.Takodje nadam se dacu naci vremena i za svih trideset strana ,,lupetanja,, stvarno mi te zao.Uzgred neka si i ti ziv i zdrav.Nisi ti kriv sta sam mogao i da ocekujem od nekoga ko se intersuje za da Vincijev kod

Back