Македонски језик

Велики број избеглица је напустио то подручје, и замисли, готово сви су нашли уточиште у Бугарској..

Замисли колико лажеш.....Прво су сви нашли уточиште У Југославији....

Бугари на задњем месту...
Не лажи...ако је истина ДОКАЗИ..

Замисли колико лажеш.....Прво су сви нашли уточиште У Југославији....

Бугари на задњем месту...
Не лажи...ако је истина ДОКАЗИ..

Немам разлога да лажем, Југославија тада није постојала, постојала је краљевина СХС све до 1929, а ти си помешао, добар део избеглица из Егејске Македоније је избегао у Југославију, али за време грчког грађанског рата 1945.-1949.

Дакле, Бугари немају никакве везе са косоокима, чак су оригинални Бугари бељи од ових балканских,
imas dve sorte Tatara ove koje su kako da kazem....hm...genetski unapredili Rusi :P, koji su plavi i ove koji su ocuvali svoje stare antropoloske crte, oni, crnomaljasti kosooki itd.

КСХС и Грчка су биле у добрим односима и потписале су споразум о признавању српске мањине и права српске мањине у Грчкој. Упркос томе, упркос правима која су им бла понуђена, занемарљив број становника Егејске Македоније се изјаснио Србима, разлог је јасан...
kako gde....recimo kod Florina izjasnili su se kao Srbi i na sve nacine su se trudili da se prikljuce Srbiji, bilo je jos nekih srpskih enklava, na jugu egejske Makedonije, cini mi se bas negde kod Srbice.

cini mi se da je Corovic pisao da im je trebalo oko 300 godina da se izmesaju u potpunosti sa Slovenima, ako je sudeci po imenima njihovih vladara, bice da je u pravu, ali posle od 12. veka dosli su Tatari koji su zauzeli mesto dotadasnjih protobugara, tako da obrni okreni, sa drzavotrovrnog aspekta, srednjevokavna bugarska prozivod je ovih turskih naroda, pre nego li Slovena.

Pre Bugara su na tom prostoru ziveli sloveni, protobugari su bili vojska dovedena od strane grka da suzbije slovenske ustanke u Trakiji (protiv grka), zajedno sa grcima, bugarska vojska je suzbila slovene i grci su nametnuli bugarotatarske vladare Trakiji (i protiv toga su sloveni dizali cesto ustanke ali bivaju uvek slomljeni od strane koalicije bugara i grka), Bugare su cinili samo plemstvo i nesto vojske, narod je bio potpun slovenski, grci u svojim spisima onda konstantno nazivaju Trakiju Bugarsku cak i kada su sloveni oterali Bugare sa vlasti (Samuilo), tatarske horde su stalno dolazili u pomoc bugarskoj vlasteli i tako dodjosmo do 13 veka gde se tatarobugari sukobljavaju sa Milutinom, sto je dokaz stalnog prisustva tatarskih placenika na balkanu.

MilutinVsTartars.jpg

Bugarska je znaci ime okupacione vlade Trakije, i nisu nastala nikakva mesanja slovena i bugara, to su iste gluposti kao sto je mesavine janicarski (opet Srbi) turaka i Srba. :lol:

Бугари су народ који потиче са доњег тока Волге. Неки сматрају да и само њихово име асоцира на њихов дугогодишњи завичај, Волга, Волгари, Болгари, Българи. Њихова држава је једна од првих жртава похода Монгола на Европу, дуго су били под Татарима и Златном Хордом. Иначе, огранак ових Бугара је кренуо да шири своју државу ка западу и југу, ови који су стигли на Балкан су у међувремену, тј. на путу примили словенски језик. Оно што није успело Татарима и Златној Хорди довршено је политиком Русије која је настојала да избрише сваки траг Бугара као јаког фактора између Волге и Црног мора. Тако је бугарско име избрисано у његовој постојбини, данашњем Татарстану, становници Татарстана су (око 50%) Татари. Оно што упада у очу јесте да су они чисти аријци, дакле готово да нема примеса жуте расе, углавном су плавокоси и плавооки. У данашњем Татарстану постоји јак покрет за враћање имена Волшка Булгарија за ову републику.
Други огранак се налази у данашњој АСР Кабардино- Балкаријина северном Кавказу, Балкари, то су уствари Бугари, енклава која је остала од некадашње Бугарске.

И наравно, трећи огранак су балкански Бугари.
Дакле, Бугари немају никакве везе са косоокима, чак су оригинални Бугари бељи од ових балканских, јер су се балкански населили у подручја која су била доста густо насељена домороцима, Трачанима и Грцима, отуд су данашњи Бугари овако црни..

Да, чак се брод потонувши прѣ неколико дана на Волги зваше "Болгария". А мислим и да Татарстан има рѣч "Болгаристан" као дѣо имена. А то што има плавих у њих йе утицай Словѣна и Угрофинских народа на их крвно наслѣђе.

Pre Bugara su na tom prostoru ziveli sloveni, protobugari su bili vojska dovedena od strane grka da suzbije slovenske ustanke u Trakiji (protiv grka), zajedno sa grcima, bugarska vojska je suzbila slovene i grci su nametnuli bugarotatarske vladare Trakiji (i protiv toga su sloveni dizali cesto ustanke ali bivaju uvek slomljeni od strane koalicije bugara i grka), Bugare su cinili samo plemstvo i nesto vojske, narod je bio potpun slovenski, grci u svojim spisima onda konstantno nazivaju Trakiju Bugarsku cak i kada su sloveni oterali Bugare sa vlasti (Samuilo), tatarske horde su stalno dolazili u pomoc bugarskoj vlasteli i tako dodjosmo do 13 veka gde se tatarobugari sukobljavaju sa Milutinom, sto je dokaz stalnog prisustva tatarskih placenika na balkanu.

MilutinVsTartars.jpg

Bugarska je znaci ime okupacione vlade Trakije, i nisu nastala nikakva mesanja slovena i bugara, to su iste gluposti kao sto je mesavine janicarski (opet Srbi) turaka i Srba. :lol:

Не бих ја мешао Бугаре који су овде основали своју државу, са Татарима чија је Златна Хорда допрла чак до Карпата. И данас у Румунији живи татарска мањина, броје неколико стотина хиљада и исламске су вероисповести, дакле немају никакве везе с Бугарима....

Не бих ја мешао Бугаре који су овде основали своју државу, са Татарима чија је Златна Хорда допрла чак до Карпата. И данас у Румунији живи татарска мањина, броје неколико стотина хиљада и исламске су вероисповести, дакле немају никакве везе с Бугарима....

To sto su rumunski tatari muslimani nema nikakvu vrednost povodom bugarotatara, Volga Bugari govore turskim jezikom, oni su mesavina ugro-tursko-iranska.

PS: Prvi vladari balkanskih bugara su bili Khanovi.

Немам разлога да лажем, Југославија тада није постојала, постојала је краљевина СХС све до 1929, а ти си помешао, добар део избеглица из Егејске Македоније је избегао у Југославију, али за време грчког грађанског рата 1945.-1949.

Ја и о томе сво време говорим...тада су их и протерали...

а не 1929.. него 1949

Ја и о томе сво време говорим...тада су их и протерали...

а не 1929.. него 1949

Ти говориш о 1949-ој, а ја о 1913, и 1919. Бугарска је после 1913. примила око 250 хиљада избеглица из Егејске Македоније, Вардарске Македоније и Тракије.
Гуглај мало о граду Кукушу (данас Килкис) у Егејској Македонији, из кога је готово целокупно становништво избегло у Бугарску када су га заузеле грчке јединице

Не уништавајте ми тему...

Бежали су и у Македонији скоро пола њих...Претежно Струмица,Штип и тамо Мелник у данашњој Пиринској Македонији...

ДА ПОНОВИМ

Greece recognizes the Macedonian language in 1916!

makedonian_dialect.jpg

Written in Greek:

Στο υπ’ αριθ. 1023 συμβολαιογραφικό έγγραφο που συντάχθηκε την 18η Σεπτεμβρίου 1916 στο χωριό της Εδεσσας Βλάδοβο (μετονομάσθηκε το 1926 σε Αγρας) βεβαιώνεται επίσημα από τον Ελληνα συμβολαιογράφο Λουκά Βασιλείου, ότι τόσο ο γηγενής πωλητής όσο και ο αγοραστής δεν γνωρίζουν την Ελληνική αλλά την Μακεδονική διάλεκτο

Translated into English:

In No. 1023 notarial document drawn up on 18 September 1916 in the village of Vladovo(renamed in 1926 to Agras*) in the Edessa region, officially certified by the Greek notary Louka Vasileiou, that both natives, seller and the buyer do not know Greek but only the Macedonian dialect.

Here is another Greek official document supporting the Macedonian language from 1916, please do also notice that the original name of the village is used, Vladovo and not the artificial Agras.

:bye:

Не уништавајте ми тему...

Бежали су и у Македонији скоро пола њих...Претежно Струмица,Штип и тамо Мелник у данашњој Пиринској Македонији...

ДА ПОНОВИМ

Greece recognizes the Macedonian language in 1916!

makedonian_dialect.jpg

Written in Greek:

Translated into English:

Here is another Greek official document supporting the Macedonian language from 1916, please do also notice that the original name of the village is used, Vladovo and not the artificial Agras.

:bye:

Sad ste se setili sta ste...:bye:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/makedonci-zele-biti-bugari/404087.aspx

Ion Dragoumis recognizes the Macedonian language in 1907!

ion-dragoumis-heroesmartyrs-98.png

You want to make the area of Monastiri yours, because there are towns where the Macedonian language is spoken
Macedonian villagers

Source:
Ίων Δραγούμης, «Μαρτύρων και ηρώων αίμα», εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία (φωτογραφική ανατύπωση της α’ εκδ. 1907), page 98.
Ion Dragoumis,
“Martyrs’ and Heroes’ Blood”, edition Malliaris-Paideia (photocopy of the 1907 edition), page 98.

Source:
Ίων Δραγούμης, «Μαρτύρων και ηρώων αίμα», εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία (φωτογραφική ανατύπωση της α’ εκδ. 1907), page 98.
Ion Dragoumis,
“Martyrs’ and Heroes’ Blood”, edition Malliaris-Paideia (photocopy of the 1907 edition), page 98.

Ovde misle na Slovene iz egejske Makedonije i njihov jezik...ili mislis da su Grci bili vidoviti i da su znali da cete dobiti republiku 1945.? :eek:

Ovde misle na Slovene iz egejske Makedonije i njihov jezik...ili mislis da su Grci bili vidoviti i da su znali da cete dobiti republiku 1945.? :eek:

Очигледно је те 1907, па и 1916. Грцима одговарало да се за ондашње становништво тих крајева користи неодређени, тј. географски термин Македонци, јер им је то давало веће шансе да окупирају те крајеве него са националним називом Бугарин.
Тако су се Срби и Грци нашли на истом послу као савезници.
Али ето, само пар деценија касније, исти ти Грци не дозвољавају ником другом да користи термин Македонија и Македонци, као да они имају монопол на њега.

Да се разумемо, фалсификовање историје и својатање Ацета Големог је исто крајност, али и Грци играју тако да остваре своје максималне циљеве, а то је етнички чиста Грчка. Чуо сам да у Грчкој не постоји никакво изјашњавање по националној пирпадности, званично не постоје никакве мањине, политика државе Грчке је да су сви који тамо живе Грци.

Пише Македонци,Македонски језик.

Иди тролуј на друго место:bye:

Nema politicke tvorevine "Makedonija" sto znaci da nema sanse da su oni iz Kumanova mogli imati nesto sa onima iz severne Grcke,nema zajednickog predanja,nema niceg sto tvori jedan narod...a jos povrh svega inteligencija i gradjanstvo svih tih oblasti svim silama poce da radi da se obnovi Sanstefanska Bugarska i da se (pazi sad!) makedonsko-odrinska oblast pripoji Bugarskoj...

Mislim,dodjes ovde i mislis da niko nema pojma nista a posle se vadis na trolovanje...

Opet moja preporuka-trudi se da saznas istinu,ma kakva ona bila,istorija ne zavisi od toga koga volis a koga ne-ona je samo jedna...

Очигледно је те 1907, па и 1916. Грцима одговарало да се за ондашње становништво тих крајева користи неодређени, тј. географски термин Македонци, јер им је то давало веће шансе да окупирају те крајеве него са националним називом Бугарин.
Тако су се Срби и Грци нашли на истом послу као савезници.
Али ето, само пар деценија касније, исти ти Грци не дозвољавају ником другом да користи термин Македонија и Македонци, као да они имају монопол на њега.

Да се разумемо, фалсификовање историје и својатање Ацета Големог је исто крајност, али и Грци играју тако да остваре своје максималне циљеве, а то је етнички чиста Грчка. Чуо сам да у Грчкој не постоји никакво изјашњавање по националној пирпадности, званично не постоје никакве мањине, политика државе Грчке је да су сви који тамо живе Грци.

Tako je,da su ih zvali Bugarima onda bi na neki nacin opravdali aspiraciju Bugarske prema Egejskom moru...namerno su koristili geografski naziv...da je nekada pre toga postojala slovenska drzava zvana Makedonija,to bi vec bilo nesto drugo...pa ni Srbi kao narod ne bi postojali da nisu u srednjem veku stvorili drzavu i na neki nacin putem zajednickog predanja i crkve uniformisali slovenska plemena koja su ukljucili u svoju drzavu...

Poslednja izmena:
Руски предлог Санстефанске Бугарске је био добра полазна основа за стабилан Балкан са доминантним словенским елементом. Уз пар поправки, код Пирота, Врања, Тетова и Скопља који су по мени неоправдано укључени у Бугарску (ради се о поправкама које би ишле 20-30km од предложене граничне линије), Балкан би и дан данас био стабилан, уз јако руско присуство.

Овако, коска је бачена, и клупко ће се тешко размрсити, и свакако на штету свих нас..

Sanstefanska_Bulgaria.png

Руски предлог Санстефанске Бугарске је био добра полазна основа за стабилан Балкан са доминантним словенским елементом. Уз пар поправки, код Пирота, Врања, Тетова и Скопља који су по мени неоправдано укључени у Бугарску (ради се о поправкама које би ишле 20-30km од предложене граничне линије), Балкан би и дан данас био стабилан, уз јако руско присуство.

Овако, коска је бачена, и клупко ће се тешко размрсити, и свакако на штету свих нас..

Sanstefanska_Bulgaria.png

Ne znam,ja mislim da se Bugari ne bi tu zaustavili,pojeli bi nas kad tad,ko zna sta bi sve trazili kasnije...

To je neki "virus" koji je krajem 19. i pocetkom 20. veka zahvatio nacije na Balkanu-zamisao da su oni stari evropski narodi i opravdano je sve sto urade da bi dokazali to (najgore od svega sto su to dokazivali putem granica,a ne po kulturi,ekonomiji,uredjenosti drzave)...isto je i kod Grka i kod Srba i kod Bugara...

Grci su primer kako ponekad teska moze biti sjajna istorija,mislim da previse umisljaju danas da su ono sto su nekad bili...nekako bih i voleo da bankrotiraju,da dozive katarzu-mislim da bi posle toga pametnije radili,bar bi znali gde im je mesto danas...

Какво троловање :hahaha:

Ма само храбро...Ако је вама двојци лепо наставите тако...Тролујте и спамујте.

Macedonian language is spoken
Macedonian villagers
Macedonians

Source:
Ion Dragoumis,

Какво троловање :hahaha:

Ма само храбро...Ако је вама двојци лепо наставите тако...Тролујте и спамујте.

Macedonian language is spoken
Macedonian villagers
Macedonians

Source:
Ion Dragoumis,

Zao mi je,ja vise verujem Sandanskom nego liku koji se krije iza njegovog imena...onaj prvi je dao svoju krv za Bugarsku,ti samo truckas po forumima...

Zao mi je,ja vise verujem Sandanskom nego liku koji se krije iza njegovog imena...onaj prvi je dao svoju krv za Bugarsku,ti samo truckas po forumima...

Наравно..И ја верујем,што и доказујем да су грци албанског порекла и турског...

Пример за Македонски језик + нешто о грцима ;)

racialelements-00x.png

racialelements-00z.png

racialelements-111.png

Macedonian was spoken as a language in the USA, namely in the state of Michigan in 1941.

As a side note Greek coffee is in fact Turkish as is the pastry Baklava, here presented to the reader with its Hellenized name of Baklavados.
:hahaha:

Back