- Poruka
- 11.573
Ахааа, а где су отишли ти што су протерани?
Македонија,Србија,ЧехоСловачка,Пољска,Бугарска...Аустралија..
Свуда по свету..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Живеалишта
Здив
Внимание
Влез
Дека
Катмер
Портокал
Сонце
Чевли
Одам
Ето ове речи које сам из глеве навео нису приближно Бугарске...разликују се и од Српске и Бугарске...
Македонски језик је признат свуда у свету...Буните се колико год хоћете..
Opet zesca glupost od strane ovog lika sto ima ime bugarskog heroja u nick-u,to su bili Sloveni iz Grcke i nije ih bilo toliko i vise su se dobrovoljno asimilirali nego sto su bezali iz Grcke...
Opet zesca glupost od strane ovog lika sto ima ime bugarskog heroja u nick-u,to su bili Sloveni iz Grcke i nije ih bilo toliko i vise su se dobrovoljno asimilirali nego sto su bezali iz Grcke...
Некада сам бранио Србе што су их протерали из хрватске...
Али више то не радим,што да радим када сте ви исти такви..
Де си арнаут...
To су Македонци,кажу да су Македонци и дан данас...А ви се само тешите и величајте геноцид...
Некада сам бранио Србе што су их протерали из хрватске...
Али више то не радим,што да радим када сте ви исти такви..
Od srpskog se ne razlikuju puno![]()
A ti ne znas da Kriva Palanka pricala varijantom vranjanskog dijalekta?![]()
Ti mrzis sve narode oko sebe,ali to je sada popularno u vecini balkanskih zemalja...
Nisu mogli da budu Makedonci kada nije postojala politicka makedonska tvorevina sve do kraja Drugog svetskog rata,ali sta vise pricati tebi kada su tvoje oci zatvorene za istinu...tako je sa svim nacionalistima na Balkanu...
Naravno da su proterani makedonci iz Egejske Makedonije (ukljucujuci i jedan deo moje rodbine iz Soluna), unisten je i svaki trag da su tu nekada ziveli sloveni, groblja prekopana a slovenske Crkve srusena (poneki put su grci prekrecili slovenske freske), sve u svemu - kulturni genocid, isto sto rade i siptari nama danas!
To slepo grkofilstvo koje je bazirano na ''pravoslavlju'' je stvarno postalo smesno kod nas Srba, grci su kod nas postali kao neki bezgresni bogovi koje ne sme niko da dira, jer su uvek u pravu. Stvarno se pitam zasto se Stefan Nemanja borio toliko protiv grka i stvorio nezavisnu Crkvu... da bi opet bili pod grcima!?
Στο υπ’ αριθ. 1023 συμβολαιογραφικό έγγραφο που συντάχθηκε την 18η Σεπτεμβρίου 1916 στο χωριό της Εδεσσας Βλάδοβο (μετονομάσθηκε το 1926 σε Αγρας) βεβαιώνεται επίσημα από τον Ελληνα συμβολαιογράφο Λουκά Βασιλείου, ότι τόσο ο γηγενής πωλητής όσο και ο αγοραστής δεν γνωρίζουν την Ελληνική αλλά την Μακεδονική διάλεκτο
In No. 1023 notarial document drawn up on 18 September 1916 in the village of Vladovo(renamed in 1926 to Agras*) in the Edessa region, officially certified by the Greek notary Louka Vasileiou, that both natives, seller and the buyer do not know Greek but only the Macedonian dialect.
Bugarski jezik je mesavina makedonskog, srpskog i ruskog jezika, sloveni makedonije koje danas Srbi nazivaju bugare su samo bili pripadnici bugarske egzarhije (nasilno uvedeni od strane grka kao i u Srbiji za vreme turaka). Bugari uopste vise ne postoje u bivsoj trakiji kao nacija, njih su grci doveli da uguse slovenske ustanke protiv njih (i turke i rimljane su grci doveli), ti bugari su nekoliko puta bili izbaceni sa naseg prostora ali grci su i dalje tu regiju nazivali bugarska (i postavljala bugarske khanove).
Danasnja drzava bugarska je nasilni projekat grka i germana a bugarska nacija je produkt srpsko (raska) makedonske mesavine.
Bla,bla,bla...Bugari su stari narod,stariji i od Srba (Makedonce bi bilo smesno i pominjati u ovom kontekstu)...citava ta grana pridoslih Starih Slovena koja je zahvatila Bugarsku,Makedoniju pa dalje sve do Peloponeza jesu Stari Sloveni pridosli iz danasnje Rumunije i malo toga imaju sa Srbima i Hrvatima koji su prispeli iz Panonske nizije na Balkan...naravno,Sloveni u Grckoj su se asimilirali u Grke jos u srednjem veku a ostala grana tih Slovena u Makedoniji,Bugarskoj i Trakiji je mislila da krajem 19. i pocetkom 20. veka napravi veliku Bugarsku ali im to na kraju nije poslo za rukom...
jer im velike sile (Engleska , Francuska , Austrougarska) nisu dozvolile zbog straha od uticaja Rusije - Samo sam dovršio tvoju rečenicu.
Da dodam da se ne zna koliko su Bugari star narod i odakle potiču (ima više teorija) , slično je i sa Srbima tako da je teško govoriti o tome koji je narod stariji .
Napisao sam da je stariji zato sto su ipak pre nas napravili drzavu i cini mi se samim tim je bio nesto brzi proces konacne simbioze Starih Slovena i turskog plemena Bugara u jedan narod,a primanjem hriscanstva je sve islo jos brze...inace,mislim da se Bugari mnogo vise ponose ranim srednjim vekom (od Asparuha do Simeona i Samuila) nego obnovljenom Bugarskom s kraja 12. veka,kod nas je obrnuto...
Greece recognizes the Macedonian language in 1916!
![]()
Written in Greek:
Translated into English:
Here is another Greek official document supporting the Macedonian language from 1916, please do also notice that the original name of the village is used, Vladovo and not the artificial Agras.
![]()
pa jeste, Kriva Palanka pricala je torlacki iliti jezik srpske juzne pruge do Tita.Сигурно...у сновима...
Kako god vodili ih neki kosooki kroz ceo srednji vek, nisu dzabe uvek Srbi bili sinonim za Slovene, narocito na Blakanu.![]()
ali to je bilo i zato sto su stali na stranu Bugara, taj faktor se zanemaruje, ovi koji su stali na stranu Srba i izjasnili se kao Srbi, tipa kod Florine, niko ih nije dirao sve do drugog svetskog rata i komunistickih progona nad slovenskim zivljem. Znaci nije tu samo stvar bila u tome sto su Sloveni, nego sto su bili na porazenoj strani, tj. bugarskoj.То сам био кренуо да те питам, па си се ти пребацио на грчки грађански рат после II светског рата.
После 1913, а нарочито после 1918. Грци су вршили масовне покоље словенског становништва егејске Македоније коју су запосели. Велики број насеља је у склопу деславизације добио нова имена итд...
Велики број избеглица је напустио то подручје, и замисли, готово сви су нашли уточиште у Бугарској..
pa znas za Safarika i Jiriceka sto su pisali da su se svi Sloveni nazivali nekada Srbima, e sad ne znam da li je to tacno, ali svakako vidimo odakle im inspiracija za tako nesto. Kod dubrovcanina je to bas dolaziloo do izrazaja, za njih je Srbija, gotovo uvek, kraljevstvo Slovena.Da,to je i meni cudno narocito sto je dubrovacka kancelarija tako radila...
cini mi se da je Corovic pisao da im je trebalo oko 300 godina da se izmesaju u potpunosti sa Slovenima, ako je sudeci po imenima njihovih vladara, bice da je u pravu, ali posle od 12. veka dosli su Tatari koji su zauzeli mesto dotadasnjih protobugara, tako da obrni okreni, sa drzavotrovrnog aspekta, srednjevokavna bugarska prozivod je ovih turskih naroda, pre nego li Slovena.A ovo za kosooke,i ja sam bas o tome razmisljao...ne znam,mislim da su se vremenom mesale slovenske knezevske porodice sa turskim Bugarima (kao najvisim drustvenim slojem) i da je na kraju slovenski tip prevladao...a boljari s kraja 12. veka mislim da vec nemaju nista sa kosookima,oni su kao klasa nastali na drugacijim osnovama...
Bla,bla,bla...Bugari su stari narod,stariji i od Srba (Makedonce bi bilo smesno i pominjati u ovom kontekstu)...citava ta grana pridoslih Starih Slovena koja je zahvatila Bugarsku,Makedoniju pa dalje sve do Peloponeza jesu Stari Sloveni pridosli iz danasnje Rumunije i malo toga imaju sa Srbima i Hrvatima koji su prispeli iz Panonske nizije na Balkan...naravno,Sloveni u Grckoj su se asimilirali u Grke jos u srednjem veku a ostala grana tih Slovena u Makedoniji,Bugarskoj i Trakiji je mislila da krajem 19. i pocetkom 20. veka napravi veliku Bugarsku ali im to na kraju nije poslo za rukom...
ali to je bilo i zato sto su stali na stranu Bugara, taj faktor se zanemaruje, ovi koji su stali na stranu Srba i izjasnili se kao Srbi, tipa kod Florine, niko ih nije dirao sve do drugog svetskog rata i komunistickih progona nad slovenskim zivljem. Znaci nije tu samo stvar bila u tome sto su Sloveni, nego sto su bili na porazenoj strani, tj. bugarskoj.