VoSlavu
Ističe se
- Poruka
- 2.786
Jesi vidio što je njih asimiliralo , a vas Otomanska carevina spasila od asimiliacije ..
I još smo dobili vas gratis

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jesi vidio što je njih asimiliralo , a vas Otomanska carevina spasila od asimiliacije ..
Ево, данас читам нешто о генералу Павлу Јуришићу Штурму, иначе правим именом Paulus Eugenisu Sturm, човеку пореклом из Немачке, али није био Немац, већ Лужички Србин.
Такође сам недавно читао у часопису историја текст под називом ''Лужички Срби-прва дијаспора или нешто друго''?
Размишљам мало, колико ми Срби не водимо рачуна на неки начин о њима, потпуно смо их заборавили, они су сада већином германизовани.
Iz kog grada, kako se zvala?? Daj podatke.Nije tacno da je bio Luzicki Srbin,majka mu je bila Nemica.
Majore, pogledaj temu "Serbski vremeplov", isto na Istoriji.Stavila sam o Šturmovima dva tekstića.Ево, данас читам нешто о генералу Павлу Јуришићу Штурму, иначе правим именом Paulus Eugenisu Sturm, човеку пореклом из Немачке, али није био Немац, већ Лужички Србин.
Nije tacno da je bio Luzicki Srbin,majka mu je bila Nemica.
Srbi sami o sebi ne mogu da vode racuna kamo li o Sorbima.
Za neke je i Servantes bio Srbin.![]()
Vidi, batice.........to sto u nazivu imaju rec "srbi " , je jednako kao da su "Luzicki eskimi".....obicaji su im totalno drugaciji, pojma nemaju , a i bole ih kita za srbiju, nikakve veze sa srbijom ne gaje.....austrijanci su od glave do pete...za vreme ratova nisu K"rcem mrdnuli .......da nemas nameru da zapalis u Austiju, pa im se uvlacis unapred preko krste, ne bi li se nekom privalio na gajbu ????![]()
kakva austrija????? oni zive do poljske, u nemackoj.
ali koliko sam ja ucio kroz nemacki o njima, oni nemaju neke veze s nama osim te zvucne. jesu sloveni ali zapadni sloveni, katolici su, i nemaju veze s nama vise nego s cesima i ostalima.
a daleko od toga da su pokusali da se nesto bratime s nama i uspostave veze, nemaju pametnija posla... od nas bezi ko stigne.
Ми смо се поделили пре 1500 година.
То одавно нису више исти народи, имамо само заједничко порекло и настанак.
Vidi, batice.........to sto u nazivu imaju rec "srbi " , je jednako kao da su "Luzicki eskimi".....obicaji su im totalno drugaciji, pojma nemaju , a i bole ih kita za srbiju, nikakve veze sa srbijom ne gaje.....austrijanci su od glave do pete...za vreme ratova nisu K"rcem mrdnuli .......da nemas nameru da zapalis u Austiju, pa im se uvlacis unapred preko krste, ne bi li se nekom privalio na gajbu ????![]()
****** Srbi se svaki dan dele.
Nije tacno da je bio Luzicki Srbin,majka mu je bila Nemica.
Srbi sami o sebi ne mogu da vode racuna kamo li o Sorbima.
Al mu je otac bioLuzicki Srbin . A i on se tako osecao . Zato je i doso ovde i ratovao protiv Austrijanaca i Nemaca .
Srbi u Srbiji su pod okupacijom koja traje od 41 godine , pa do dana danasnjeg .
@Srebrena
Svaka čast za informacije! Nego daj preporuči knjigu odakle mogu da pročitam o istoriji Srba a da je OK! I gde ima da se kupi?
Pozz!
Само избегавај књиге које су писали школовани историчари, и у њима ћеш пронаћи најбољу, најзанимљивију и најмоћнију историју Срба.
Оно што пишу школовани историчари, то је досадно. Нема ни Нина Беловог, ни Атлантиде као српске колоније, ни Срба као владајуће касте у Египту, ни Срба као оснивача кинеске цивилизације... само неке глупости о Сеоби Словена.
А купују се у књижарама у одељцима са алтернативном медицином, уринотерапијом, посетама ванземаљаца, свемирцима као античким боговима и сл. И прилично су скупе, знање о правој и скривеној историји Срба треба добро да се кешира... а и да се напуне џепови аутора тих књига, јер су им то једини извори прихода.![]()
Luzicki Srbi su koliko ja znam zapdni Sloveni zajedno sa Cesima, Poljacima i Slovacima, tako da oni vise imaju veze sa njima njego sa ovim Srbima za koje svi znamo.
Ja ne znam zasto se bas ti i neki tebi slicni Srbi upinju da stave tacku i amin na zvanicnu istoriju, kad se i ti skolovani svetski istoricari slazu da se sve zasniva na hipotezama, a sto se dalje proslosti tice, i da nista sa sigurnoscu ne moze da se tvrdi i vecina stvari nije uopste definitivno raszjasnjena.. Primer, svi smo ucili Troju, ali svi istoricari kazu da je pitanje da li je Troja i taj istorijski rat uopste postojao.
Не читаш тему, то је већ речено у првим одговорима и то нико овде не оспорава.
И званична медицина се исто тако мења и нема коначне одговоре, али то не значи да оболеле од рака треба водити преварантима и лажним лекарима.
Cinjenica je da se i medikamenti velikim delom prave od prirodnih sastojaka (pored otrova koje jos u sebi sadrze), zasto bi onda ti alternativne doktore koji lece samo na biljnoj bazi nazivao laznim lekarima? Naveo si dobar primer, koji na zalost govori protiv tvoje teorije