- Poruka
- 2.062
Па добро..... сви Словени имају исти корен и порекло...![]()
I Hrvati su Sloveni ...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па добро..... сви Словени имају исти корен и порекло...![]()
I Hrvati su Sloveni ........bem im poreklo
![]()
U Nisu je rodjen Konstantin.
Samo naravno da je rodjen u romanskom a ne u srpskom gradu.
To je i svima u Nisu valjda jasno.
Они нѣсу Срби него Серби, и йезик их нѣйе срПски него сербски, или сербшћина. Према томе, тешко да их ми можемо своятати. Ми се због йеднога полуписменога простака одрекосмо сопственога имена старога вѣковима, койим нас читави свѣт зове, па стога не можемо тврдити како они имайу исто име како ми, када немайу. Ако се одрекосмо свойих прѣдака и нашега правога народнога имена, како можемо своятати Лужичке Сербе? Они се свойих прѣдака и свойега имена не одрекоше, йер немаху "среће" да им нека простачина и страни плаћеник прекрая йезик по сопственом нахођењу.
Joj bre ne seri. Ono sto je Vuk uradio je najbrilijantnija stvar u svetu lingvistike. Pre njegove reforme postojala je jedna bljuvotina koja se zvala slaveno srpski (slaveno serbski),mesavina - ruskog i srpskog jezika i obican srpski seljak to nije razumeo. Vuk je osmislio jezik i pismo koji su bili razumljivi srpskom seljaku ,napravljen po uzoru na narodni jezik.
Они нѣсу Срби него Серби, и йезик их нѣйе срПски него сербски, или сербшћина. Према томе, тешко да их ми можемо своятати. Ми се због йеднога полуписменога простака одрекосмо сопственога имена старога вѣковима, койим нас читави свѣт зове, па стога не можемо тврдити како они имайу исто име како ми, када немайу. Ако се одрекосмо свойих прѣдака и нашега правога народнога имена, како можемо своятати Лужичке Сербе? Они се свойих прѣдака и свойега имена не одрекоше, йер немаху "среће" да им нека простачина и страни плаћеник прекрая йезик по сопственом нахођењу.
Глупости. Бљувотина йе тршићки йезик, мѣшавина србскога и турскога, са мањком падежа, причастия и рѣчи, а не прави србски йезик. И ово йе тема о Лужичких Сербах, а не о величању просташтва и неписмености.
Я више пута гледах форуме Лужичких Серба, рецимо http://www.i-serb.de али на жалост не нађох икаквих назнака да они нас сматрайу ишта блискийима од других Словена.
Напротив, видѣх да они бѣху прилично озлойеђени неспретнима покушайима наших људи успоставити додир са њима.
To su upravo radili oni koji su praktikovali taj slavenoserbski. Pisali su kako su hteli,kako im je volja. Nesto su uzimali iz srpskog,nesto iz ruskog,ni oni sami nisu znali sta pisu...Да ли може једно питање?
Зашто пишеш "србски", а "лужички"?
Ако је од Срб србски, онда је од Лужица лужицки. Зар не?
Luzicki Srbi su zapadni sloveni, lingvisticki i kulturno su blizi Poljacima i Cesima nego Srbima.
Uostalom samo mi ih zovemo Srbi, oni sebe nazivaju Sorbi
Za neke je i Servantes bio Srbin.![]()
Vidi, batice.........to sto u nazivu imaju rec "srbi " , je jednako kao da su "Luzicki eskimi".....obicaji su im totalno drugaciji, pojma nemaju , a i bole ih kita za srbiju, nikakve veze sa srbijom ne gaje.....austrijanci su od glave do pete...za vreme ratova nisu K"rcem mrdnuli .......da nemas nameru da zapalis u Austiju, pa im se uvlacis unapred preko krste, ne bi li se nekom privalio na gajbu ????![]()
. И још једном: немојте никако Лужичане називати Сорбима, јер тако их зову Германи, тј. Немци. Њихово народно име је исто као и наше, те тако и они сами себе називају Србима, баш као што их и ми зовемо, уз додатак Лужички. А и они нас називају Србима (уз додатак Јужни или балкански). И није без значаја да користимо то заједничко име које нас повезује.
)
Тачније, они себе називају Сербјима.
Званична немачка историја тврди да су Лужички Срби дошли тек у 8. веку (?!) и то из Боемије и Шлезије.
Али ако укључимо мало здраве памети, онда бисмо Немцима поставили питање, како то да велики број градова и места у источној Немачкој има старија словенска имена која су замењена германским, тј. германизована су. Па ако Немци мењају стара словенска за нова германска имена, ко је ту онда старији и ко је када дошао?!
Dva miliona Srba u istočnoj Nemčakoj je na brzinu germanizovano u vreme etničkog Germana-Adolfa Hitlera.Тачније, они себе називају Сербјима.
Званична немачка историја тврди да су Лужички Срби дошли тек у 8. веку (?!) и то из Боемије и Шлезије.