Лужички Срби-заборављена браћа?

A ovi su se doselili u danasnje krajeve iz Belorusije. Sloveni su dolazili od nekuda, nisu valjda stariji i od Helena, Egipcana ili Rimljana.

Meni licno kod ovih iz Luzica nista ne lici na nase "srpsko", ali naravno teoriticara da su Srbi najstariji narod na svetu, nebeski narod, da
je kultura nastala bas u Srbalja , oduvek je bilo, a kako vidimo ima ih i danas.

Ima ih i danas jer je svaka srpska baka pričala svojim unučićima o prastarosti roda.

Nemačka "nauka " se upinje da sakrije istinu i zajedno sa grčkim i rimskim lažima Srbe prikaže kao došljake .

Srbi jesu stariji od onoga što je do sada bio zvaničan stav i to je nauka već dokazala.

Ipak, kako vidimo i danas imamo švabofilske tendencije zatvaranja očiju pred istinom.

Skoro sam slučajno bio u učionici istorije u nekoj školi i gledajući izložene karte zaključio sam da današnji klinci uče iz istorije o Lužičkim (polabskim) Srbima
kao i o Polabiju kao našoj postojbini odakle je jedan deo Srba doseljen na ove prostore.

И на крстарици има тих карата:D
постови 401-403
http://forum.krstarica.com/showthread.php/432630-Сербски-времеплов/page17

..лево је грб Сорабије (Mekelenbvrg), а десно Помераније (Pomeren)..море је Балтичко..
26114.jpg

http://www.betzmaps.com/images/e-260.jpg

Грбовник Ђакома Фонтане (1605)
246491_386992104671677_56197107_n.jpg

Vako isto Australci zaboravili Austrijance ..

Osim toga sto smo Sloveni nema neke dalje srodnosti,tu si u pravu
ALI,Pavle Jurisic Sturm se propisno iscimao za Srbiju i ocigledno je da je osecao neku povezanost sa Srbijom(inace zasto bi dosao da rizikuje svoj zivot za neku drzavu cisto bezveze-ako ti znas drugi razlog,slobodno iznesi).Njemu dugujemo,ne Luzickim Srbima.Ne fali njima nista,imaju plate po 3000 evra i voze BMW,Mercedes i ostale zverke...bolje da oni brinu o nama nego mi o njima

ALI,Pavle Jurisic Sturm se propisno iscimao za Srbiju i ocigledno je da je osecao neku povezanost sa Srbijom(inace zasto bi dosao da rizikuje svoj zivot za neku drzavu cisto bezveze-ako ti znas drugi razlog,slobodno iznesi).Njemu dugujemo,ne Luzickim Srbima.Ne fali njima nista,imaju plate po 3000 evra i voze BMW,Mercedes i ostale zverke...bolje da oni brinu o nama nego mi o njima

Најбоље је да очистимо један коридор од нас до њих, да нема граница између, па да се лепо дружимо, кркамо и играмо наша србска и српска кола..
Коридор ширине 500 км , не треба шире за почетак. Макар га и Мркоњић крчио својим машинеријама.

Poslednja izmena:

Paulus Eugen Sturm(Zgorželc, 22. kolovoza 1848. - Beograd, 14. siječnja 1922.) - 66. ljeto , a bilo mu dosadno ..

Најбоље је да очистимо један коридор од нас до њих, да нема граница између, па да се лепо дружимо, кркамо и играмо наша србска и српска кола..
Коридор ширине 500 км , не треба шире за почетак. Макар га и Мркоњић крчио својим машинеријама.

Ja sam mislila da ste vi Srbi , a oni Sorobi ..
Ako ne uspijete imate ovaj posjed u Avganistanu ..

da,ali on je kao nemacki oficir izbavio kralja petra iz pruskog zarobljenistva dok je ovaj kao balavac ucestvovao u francusko-pruskom ratu na srtani francuza.citao sam o coveku,bio je opsednut srbijom

Ma valjda je došao da predaje na vojnoj akademiji , pa se zaljubio i ostao . Pa preveo njemačko Šturm na tursko Juriš ..

Juriti je turcizam od turski yürümek - ići , hodati , napredovati ,
od toga glagola je izvedeno yürüyüş - juriš.

То вјероватно теби онако одухативно звучи слично, па си на основу тога извела директну аналогију. Јурити значи једно, а на турском се каже kovalamak. Ето ти на преводиоцу ниједна понуђена преведеница се не подудара са јиријиш.
Поред тога на српском за јурити, имамо и понуђену ријеч гонити, па ипак Павла не именовасмо Гончић, ваљда због брзине притицања роду у невољи. :D

Poslednja izmena:
Ne ne... Nemcima prvo treba pružiti prave informacije i priliku da shvate poreklo mnogih njihovih plavookih i zgodnih sugrađana !!!:per:

to onda nisu srbi..................................pogledaj malo srbe iz beograda..............ljudine, kosmati crnoputi orijasi retko ispod 2 m visine, oci kao gar, kosa ko da je obojena bitumenom, rucetine ko lopate...........................ramena najmanje metar siroka...................sve djetic do djetica..................................e to su srbi............kaki bre ti anemicni plavooki.............to nema veze sa nama srbima.

Ma valjda je došao da predaje na vojnoj akademiji , pa se zaljubio i ostao . Pa preveo njemačko Šturm na tursko Juriš ..

Потурици је све турско. и Сунце сија зеленим зрацима, као муџахедински зраци?
Смучила ми се ова и њен безобразлук.

Ima ih i danas jer je svaka srpska baka pričala svojim unučićima o prastarosti roda.

Nemačka "nauka " se upinje da sakrije istinu i zajedno sa grčkim i rimskim lažima Srbe prikaže kao došljake .

Srbi jesu stariji od onoga što je do sada bio zvaničan stav i to je nauka već dokazala.

Ipak, kako vidimo i danas imamo švabofilske tendencije zatvaranja očiju pred istinom.

Shvabe nemaju veze sa tim delom Nemacke, zapravo imaju veze sa delovima Nemacke oko Stutgarta.

Shvabe boli da ne kazem sta i za Sorbe,Srbe, Vandale, Slovene, Pomerance, Pruse, imaju ljudi svoje teritorije, najbogatija pokrajina
u Nemackoj i gledaju svoja posla.

Istoricara ovde ima dovoljno, a kako znamo Nemci nisu bas mnogo umno zaostali, pisanih tragova na nemackom ( nekakvom prastarom jeziku ima jos iz petog veka),
svako ko je malo ucio istoriju zna savrseno dobro da je Nemacka jako mlada drzava, nesto kao i Srbija ( ova novijeg datuma), a inace su do tada
bili razne kraljevine, jedino je zajednicko bio jezik.Kultura i, kuhinja, obicaji,istorija, nikako.

to onda nisu srbi..................................pogledaj malo srbe iz beograda..............ljudine, kosmati crnoputi orijasi retko ispod 2 m visine, oci kao gar, kosa ko da je obojena bitumenom, rucetine ko lopate...........................ramena najmanje metar siroka...................sve djetic do djetica..................................e to su srbi............kaki bre ti anemicni plavooki.............to nema veze sa nama srbima.

e,ajde svi da budemo malo realni.nije tacno da su svi srbi ne znam koliko visoki(mada,u proseku jesmo medju najvisima u evropi),niti je tacno da su svi crnokosi i crnooki,a jos manje tacno da su svi plavooki i plavokosi.ne treba generalizovati.idi u sombor,pa onda idi u pirot.svuda srbi,a izgled dosta razlicit.na primer,na zlatiboru tri cetvrtine ljudi s kojima se druzim su plavokosi.u beogradu,mozda tek jedna desetina.znas,to varira od mesta do mesta.a,to za oci nije tacno,uzmem sliku odeljenja iz srednje (evo,sad prebrojim),12 od 26 imaju plave ili zelene oci*.sve u svemu,srbi su lep narod i ima nas svakakvih...taman kako i treba.

*mada valja napomenuti da nisu svi 100% srbi.jedan je anemicni rumun iz transilvanije,a drugi je polu-rus(mada on se izjasnjava kao srbin)

Poslednja izmena:
Shvabe nemaju veze sa tim delom Nemacke, zapravo imaju veze sa delovima Nemacke oko Stutgarta.

Shvabe boli da ne kazem sta i za Sorbe,Srbe, Vandale, Slovene, Pomerance, Pruse, imaju ljudi svoje teritorije, najbogatija pokrajina
u Nemackoj i gledaju svoja posla.

Istoricara ovde ima dovoljno, a kako znamo Nemci nisu bas mnogo umno zaostali, pisanih tragova na nemackom ( nekakvom prastarom jeziku ima jos iz petog veka),
svako ko je malo ucio istoriju zna savrseno dobro da je Nemacka jako mlada drzava, nesto kao i Srbija ( ova novijeg datuma), a inace su do tada
bili razne kraljevine, jedino je zajednicko bio jezik.Kultura i, kuhinja, obicaji,istorija, nikako.

Nisam ni reko da Švabe imaju veze.
Pomenuo sam švabofilske tendencije.

Naime, nama ovde ste u jednom kolokvijalnom govoru svi vi odande Švabe, uključujući i Jugošvabe

Poslednja izmena:
Ево, данас читам нешто о генералу Павлу Јуришићу Штурму, иначе правим именом Paulus Eugenisu Sturm, човеку пореклом из Немачке, али није био Немац, већ Лужички Србин.
Такође сам недавно читао у часопису историја текст под називом ''Лужички Срби-прва дијаспора или нешто друго''?
Размишљам мало, колико ми Срби не водимо рачуна на неки начин о њима, потпуно смо их заборавили, они су сада већином германизовани.

Čija dijaspora !? E komedije ..

Back