LEPA, PAMETNA, USPESNA, A SAMA?!?

neogeo:
Ovako kao opasna a s njim mala umiljata maca...

Baš tako.
a013.gif

Ma postoje razne stvari....to sto je neko uspesan u nekom poslu ne cini ga po default-u inteligentnim.....ne mora da znaci da se plasi,mozda mu se samo ne svidjas...j.biga,korpu mogu da dobiju oba pola.
I to kao sa "popustanjem" je po meni generalizacija...missim sta ima da mi popusta.Zamorno je kad zena STALNO zeli da se takmici s muskarcem ko malo dete,naravno nisu sve uspesne,lepe i pametne takve ali ima i toga......a retko ko oce "protivnika"za partnera.

Imam taj problem!
Ljudi ne mogu da se nacude kako to da nemam momka!
Ali vecina mi i govori da i jeste problem upravo u tome, jer takve djevojke zahtjevaju ( i imaju potpuno pravo da dobiju to sto zele! )
Jedan moj bivsi mi je rekao ( u nastupu bijesa! ): da ne zivim u iluzijama ( po njemu je iluzija to sto se ja ne bojim da imam svoje misljenje i ne trpim sr... ako mi ih servira, i sto mislim da mogu da nadjem nekoga ko se pored mene nece osjecati inferiorno!) i da ako hocu uopste da nadjem momka treba da "skratim jezik" i da ponekad cutim (citaj: zmirim ako treba! ) - doslovno !
A onda sam stvarno u jednom momentu pogledala oko sebe i vidjela jednu gomilu takvih veza, pa cak sam se na trenutak ( samo malecni trenutak! ) pokolebala, ali onda sam shvatila da ako bih bila takva onda to ne bi bila ja, i da ustvari je u njemu problem, jer on ne moze mene da prati i zato ce da izabere jednostavniju varijantu ( s kojom je zgodije rukovati! ) , ali naravno ona nikad nece imati taj sjaj... Ali svako bira prema sebi valjda! ;-)

Izgleda da smo sve blizi sustini. Upravo o tome sam govorio. Dakle devojka koja je potpuno normalna, ne izbegava muskarce, nije joj na prvom mestu samo karijera, potpuno lepo izgleda, dakle ne biste joj bas nasli neku manu na prvi pogled (naravno svi ljudi imaju neke mane). A pored svega toga sama.
Sve sto ona trazi to je samo "normalan" decko.
Mozda je problem i to sto se ljudi danas sve vise zatvaraju u neki svoj svet, posao, kuca, uzak krug prijatelja i nema puno prilika za upoznavanje novih ljudi.

dollyy:
da ako hocu uopste da nadjem momka treba da "skratim jezik" i da ponekad cutim (citaj: zmirim ako treba! ) - doslovno !

stvarno, a sto ga malo ne skratis? nista licno, ali bice da je problem u nepristajanju na kompromise, neprihvatanju tudjeg misljenja, vec sve ide po sistemu, ja pa ja, ja sam lepa, ja sam pametna a ti moras da mi se pokoris ako nisi na mom nivou...nemaju muskarci kompleks inferiornosti, vec im se taj kompleks namece. ja bih sve uradila da se taj kompleks kod muskarca ne javi, ako mi je do njega stalo, ma koliko od njega bila fizicki ili poslovno superiornija pa makar to znacilo i da moram da skratim jezik. a neko vec rece - pametna zena zna sta zeli i ako je to muskarac nista je nece spreciti da tu nameru ostvari.

dollyy:
Imam taj problem!
Ljudi ne mogu da se nacude kako to da nemam momka!
Ali vecina mi i govori da i jeste problem upravo u tome, jer takve djevojke zahtjevaju ( i imaju potpuno pravo da dobiju to sto zele! )
Jedan moj bivsi mi je rekao ( u nastupu bijesa! ): da ne zivim u iluzijama ( po njemu je iluzija to sto se ja ne bojim da imam svoje misljenje i ne trpim sr... ako mi ih servira, i sto mislim da mogu da nadjem nekoga ko se pored mene nece osjecati inferiorno!) i da ako hocu uopste da nadjem momka treba da "skratim jezik" i da ponekad cutim (citaj: zmirim ako treba! ) - doslovno !
A onda sam stvarno u jednom momentu pogledala oko sebe i vidjela jednu gomilu takvih veza, pa cak sam se na trenutak ( samo malecni trenutak! ) pokolebala, ali onda sam shvatila da ako bih bila takva onda to ne bi bila ja, i da ustvari je u njemu problem, jer on ne moze mene da prati i zato ce da izabere jednostavniju varijantu ( s kojom je zgodije rukovati! ) , ali naravno ona nikad nece imati taj sjaj... Ali svako bira prema sebi valjda! ;-)
Imam komsiku lepa ,prava ,plava ,obrazovana ,zgodna... Sve na njoj lepo i prica lepo ali niakakva sema ..Uopste je nekapiram dali uziva u tom koketiranju ,Kao ko moze mene da smuva? Neznam a nikad je i ne pitam a nije baxuz ,smeje se ,prica...

Pa nije da se zatvaram u svoj svet, naprotiv, bas cesto izlazim, ali posto zivim u ne bas tako velikom gradu , u kome se otprilike manje-vise svi znaju, sanse da zbog nekog osjetim leptirice i tako to, su prilicno male ( uglavnom sve dozivljas ko neku bracu koje sam gledala kako su rasli i rasla zajedno s njima!) , i tu se sad dovodi u pitanje ona cuvena hemija...

Copy_Cat:
stvarno, a sto ga malo ne skratis? nista licno, ali bice da je problem u nepristajanju na kompromise, neprihvatanju tudjeg misljenja, vec sve ide po sistemu, ja pa ja, ja sam lepa, ja sam pametna a ti moras da mi se pokoris ako nisi na mom nivou...nemaju muskarci kompleks inferiornosti, vec im se taj kompleks namece. ja bih sve uradila da se taj kompleks kod muskarca ne javi, ako mi je do njega stalo, ma koliko od njega bila fizicki ili poslovno superiornija pa makar to znacilo i da moram da skratim jezik. a neko vec rece - pametna zena zna sta zeli i ako je to muskarac nista je nece spreciti da tu nameru ostvari.

Pa zar poenta nije upravo u tome da niko nista ne mora da "skracuje"...zar nije poenta biti prirodan , pa da onda taj veliki "ON" bude sa tobom upravo sto si ti ti ,takva kakva jesi....cemu lukave igre....fuj....samo da bi se dobio neko ko ce pre ili kasnije saznati ko si zapravo...

И ја волим да ме неко мази и чува, као што и ја волим да мазим и чувам, али то што сам жена не треба да значи да треба да ''скратим језик'', желим да ме прихвати и као особу и као жену, као што бих и ја њега прихватила као мушкарца и као личност....

Значи, волим што сам женско, али не треба ми тата, него равноправан мушкарац који ће моћи да ме прати и да ми парира.

Е, сад...сви смо различити, наравно....

Nexus 6:
radi se, naravno, o nesigurnosti muskaraca, ali nismo samo ni mi "krivi" ;-)
stvar je i u tome da zene podsvesno, i podvlacim PODSVESNO, zele da muskarac dominira, sto on ne moze ako se ne oseca adekvatno.
sto znaci da i taj muskarac mora da bude uspesan, sto odmah suzava krug potencijalnih udvaraca...nismo svi uspesni
neka...lepo je imati visoke kriterijume...

Па...рецимо да има нечег у овоме....

Не желим да мушкарац доминира, али имам потребу да буде бар као ја, да може да ме прати. Али да бих могла да га поштујем треба да му се дивим, бар у неком аспекту живота...да бар у нечему буде супериоран (макар да поправља ствари по кући боље од мене!)..

Због тога паметне и способне жене теже налазе партнере јер им је ужи избор.
Многи паметни и способни мушкарци пре ће се везати за глупачице које су зависне од њих, јер ту нема много изазова и труда, а сигурни су да ће увек бити супериорни!

A sta mislite o ovome?

Opste je poznato u psihologiji da u opstoj populaciji najvise ima prosecnih ljudi. Onih koji su ispod proseka ili iznad proseka znatno je manje. Dakle, ako uzmemo u obzir da je mali broj ljudi koji su nadprosecne inteligencije ili nadprosecno uspesni (mada to i ne mora da ima veze sa inteligencijom), mozemo pretpostaviti i da je manja verovatnoca da se takve dve osobe sretnu. Mada ukoliko se krecu u istim drustvenim krugovima verovatnoca moze znatno da se poveca.

I jos jedna stvar. Da li ste primetili da je veliki broj uspesnih, pa recimo i poznatih zena, uglavnom razveden. Da li je to zato sto nisu hteli da se prilagode kliseu "balkanskog muskarca" ili je nesto drugo u pitanju?
:)

dekart1973:
A sta mislite o ovome?

Opste je poznato u psihologiji da u opstoj populaciji najvise ima prosecnih ljudi. Onih koji su ispod proseka ili iznad proseka znatno je manje. Dakle, ako uzmemo u obzir da je mali broj ljudi koji su nadprosecne inteligencije ili nadprosecno uspesni (mada to i ne mora da ima veze sa inteligencijom), mozemo pretpostaviti i da je manja verovatnoca da se takve dve osobe sretnu. Mada ukoliko se krecu u istim drustvenim krugovima verovatnoca moze znatno da se poveca.

I jos jedna stvar. Da li ste primetili da je veliki broj uspesnih, pa recimo i poznatih zena, uglavnom razveden. Da li je to zato sto nisu hteli da se prilagode kliseu "balkanskog muskarca" ili je nesto drugo u pitanju?
:)

Uspesnost je veeoma rastegljiv pojam.A i to ko je nad prosekom-o tome ne moze neko sam za sebe da kaze kao:"Jao ja sam super,bajan,sjajan.....",nego treba drugi o njemu/njoj tako da misle.
Ovo drugo za razvedene mi malo naivno zvuci....pa ako je uspesna i pametna valjda joj ta pamet za nesto koristi pa nece izabrati"balkanskog muskrca".Svako je pre sveka SAM kriv za svoj izbor,to se zove preuzimanje odgovornosti za svoje postupke.U protivnom je manje pametna nego sto misli.....a mislim da je i to problem koji me vraca na pocetak ovog mog posta kao odgovor-to sto mnoge zene sebe precenjuju u svakom smislu.....a to rade i mnogi muskarci.

Pa onda nek krivi svoje srce.A ne muskarca ili drustvo ili to sto misli da je natprosecna......
Emocije su jedno, zdrav razum drugo a inteligentniji ljudi valjda bolje znaju sta im nikako ne odgovara.....a ako znaju a opet izaberu to sto im ne odgovara,niko im nije kriv do oni sami.

Prvo, mislim da zena ima vise, posebno lepih (zenama je lakse da uz primenu raznih trikova postignu da budu smatrane lepim). E sad, medju njima ima i 2 vrste pametnih. One koje vrlo rano krecu u traganje za dobrom prilikom za udaju tj. za lepim, pametnim i uspesnim muskarcem i one koje ne zure, vec nadogradjuju svoju licnost uceci,putujuci, posmatrajuci zivot oko njih i u njima samima,pa dok one budu spremne za pravu vezu dosta "pravih" je vec u braku i vodi decicu u igraonice i skole jezika...

emasstory:
Prvo, mislim da zena ima vise, posebno lepih (zenama je lakse da uz primenu raznih trikova postignu da budu smatrane lepim). E sad, medju njima ima i 2 vrste pametnih. One koje vrlo rano krecu u traganje za dobrom prilikom za udaju tj. za lepim, pametnim i uspesnim muskarcem i one koje ne zure, vec nadogradjuju svoju licnost uceci,putujuci, posmatrajuci zivot oko njih i u njima samima,pa dok one budu spremne za pravu vezu dosta "pravih" je vec u braku i vodi decicu u igraonice i skole jezika...

Tako je....i sve je to lepo...samo neka oni vode decu...ipak neki drugi vise vole da "putuju "..:O)

Back