Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Strašno:eek:! Kad smo već kod kolica, krenula sam u razgledanje i koliko sam shvatila postoji varijanta kolica sa dodacima (auto-sedište do 6 meseci i nosiljka) i bez dodataka, a razlika je 15-ak hiljada... Pa me zanima (za iskusne mame;)) da li ste stvarno imale potrebe za korišćenjem te nosiljke i sedišta, ne znam da li će mi to stvarno trebati, bzvz mi je da dam 30.000 ukoliko ne moram, ukoliko mi stvarno treba neću žaliti ni dinara.

hej bambi, ja sam nacula da ce i u srbiji biti obavezno auto sediste za bebu. ovde se podrazumeva. mi smo uzeli ono do 13kg, ja mislim da je to negde do god dana, ali ne verujem da visina deteta pase, mozda do deset meseci.... a meni puno koristi i u kuci, ja je stavim i obavljam sve poslove, dok se ona ljulja... a kolica, mi smo uzeli tzv kombi-sport i bas sam zadovoljna, jedino sto zauzmu ceo gepek ako putujemo...

hej bambi, ja sam nacula da ce i u srbiji biti obavezno auto sediste za bebu. ovde se podrazumeva. mi smo uzeli ono do 13kg, ja mislim da je to negde do god dana, ali ne verujem da visina deteta pase, mozda do deset meseci.... a meni puno koristi i u kuci, ja je stavim i obavljam sve poslove, dok se ona ljulja... a kolica, mi smo uzeli tzv kombi-sport i bas sam zadovoljna, jedino sto zauzmu ceo gepek ako putujemo...
i nama je to sedište-nosiljka bilo od ogromne pomoći i koristi.
često kažem da je Stefan u tome živeo prvih par meseci... i nema veze što prerastu do 6.-og meseca (Stefanu nije bilo malo, ali je počeo da se podiže pa je mogao da ispadne), u tim prvim mesecima nama je mnogo značilo.
Stalno je bio u tome, odgovarao mu je položaj (jer nikad nije voleo da leži, da vidi čovek šta se dešava :cool:) može da se ljulja, pa se tako i uspavljivao, nosila ga po kući u tome, kad smo išli u goste ili nam neko dolazio, redovno je bio na stolu u nosiljci....

i nama je to sedište-nosiljka bilo od ogromne pomoći i koristi.
često kažem da je Stefan u tome živeo prvih par meseci... i nema veze što prerastu do 6.-og meseca (Stefanu nije bilo malo, ali je počeo da se podiže pa je mogao da ispadne), u tim prvim mesecima nama je mnogo značilo.
Stalno je bio u tome, odgovarao mu je položaj (jer nikad nije voleo da leži, da vidi čovek šta se dešava :cool:) može da se ljulja, pa se tako i uspavljivao, nosila ga po kući u tome, kad smo išli u goste ili nam neko dolazio, redovno je bio na stolu u nosiljci....
Mi sve isto ovako sa nosiljkom pa su se mnogi zgražavali kako malu bebu možemo da stavljamo u nosiljku kad treba da leži na ravnom. :confused:
Pa da nije zdravo, ne bi tako pravili za bebe. Osim toga, u maminom stomaku su baš u tom nekom položaju pa ne vidim kako može nosiljka da šteti.
U toj nosiljci smo ga i kolima vozili, mislim do nekih godinu dana, onda smo kupili redovno sedište za decu od 1-4 godine, mislim da je max 19kg. Taman kad ga Luka preraste, dobiće ga beban.
A kolica, ubedljivo najbolja na svetu, Chicco model, neki skroz jednostavan, sa 3 položaja, a košta nekih 10.000 dinara. Sklapaju se kao kišobran, imaju jake točkove, a nisu jako teška, ja sam ih nosila u jednoj ruci. I izdržljiva pa se može dete voziti u njima uz i niz stepenice na zadnjim točkovima. Mi smo ih baš habali, a poslužiće i drugom bebanu.

Bambi meni je brat kupio kolica za Aleksu kad se rodio peg-perego i ja sam prezadovoljna,dezen je lep, teget pa na neke kockice
mada sad ima prelepih boja i dezena,i za decake i za devojcice
i cena im je,bar tada,bila ok.Sklapaju se kao kisobran kolica,lagana su skroz.I sacekace i ovu bebu
Kad budes gledala pogledaj i njh mozda ti se dopadnu.

Ima li neka marka sedista za auto, kolica, nosiljki i sl. da preporucujete? Mi se sve vrtimo, gledamo po net-u... a nikako da se odlucimo. Doduse, imamo jos vremena - ali ja volim da se pripremim unapred.
30. Novembra imam zakazan ultrazvuk gde cu saznati da li je musko ili zensko - to sam postavila sebi kao granicu da nista ne kupujem do onda. Tako da nakon 30. Novembra "sezona-kupovine-bebi-stvari" pocinje. :D

Dobro jutro trudnice.
Moram da se pohvalim.Moj sin nocas nije hteo da spava sa nama.Nesto je poceo da kaslje,i obicno kad je tako bolesljiv stavimo ga izmedju nas,da ne iznenadi naka temperatura,lakse ga kontrolisemo.Medjutim on nije hteo.Kaze 'ali ja bih zeleo da spavam sam':roll:
ja ne mogu da verujem,pa mi bilo i tuzno.Samo je prvu noc pravio problem i evo ga decak nece sa nama

Mi sve isto ovako sa nosiljkom pa su se mnogi zgražavali kako malu bebu možemo da stavljamo u nosiljku kad treba da leži na ravnom. :confused:
Pa da nije zdravo, ne bi tako pravili za bebe. Osim toga, u maminom stomaku su baš u tom nekom položaju pa ne vidim kako može nosiljka da šteti.
i oni koji su se nama zgražavali, su kad su dobili svoje bebe u te nosiljke stavljali neke jastuke, jorgančiće... bogtepita... pa sam se ja zgražavala :roll:
poenta je da je podloga na kojoj su leđa ravna i da se ne oslanja na svoje mišiće da bi sedeo.

Dobro jutro trudnice.
Moram da se pohvalim.Moj sin nocas nije hteo da spava sa nama.Nesto je poceo da kaslje,i obicno kad je tako bolesljiv stavimo ga izmedju nas,da ne iznenadi naka temperatura,lakse ga kontrolisemo.Medjutim on nije hteo.Kaze 'ali ja bih zeleo da spavam sam':roll:
ja ne mogu da verujem,pa mi bilo i tuzno.Samo je prvu noc pravio problem i evo ga decak nece sa nama
:klap::klap::klap:
svaka čast :cool:

Bravo za velikog dečaka!
A ti ćeš mama da se maziš sa bebom...
Tako je to sa dečacima. Jako brzo prestanu da se maze i čak ni ne daju da se ljube i maze. :sad2:
jeste, i Stefan se mazi samo kad je bolestan iliga nešto boli
inače... pre neki dan se mazio i kaže mi - mama, ja sam tako kao beba samo kod kuće, nemoj napolju tako da mi kažeš :lol: I u školici sam veeliiikiii, i na igralištu,. i u ulici :cool: samo ko dkuće mogu da budem mali :super:

Jao, pa vi imate vec velike momke, medeni su! :)
Ja sam sinoc bila tako nervozna, prosto ne znam sta mi je bilo, svaka sitnica me je izludjivala. U jednom trenutku sam htela da izbacim i muza i klavir zajedno kroz terasu kad je seo da svira, a koliko sam bila besna, mislim da bih ga podigla jednom rukom kao u crtacu (da, da, pianino od jedno 250 kg). :confused:
Sad sam super, kao da nista nije bilo.

Uh a ja sam prekjuče bila nesnosna sama sebi, bolje da nisam ni ustajala iz kreveta, samo mi se plakalo (a ne poznajem sebe kao takvu), i sad sebe preispitujem koji mi je bio - nemam pojma, a tad sam imala bar 1000 razloga (u tom momentu vrlooooo bitnih) zbog kojih je sve crno:eek: A kako mi je došlo tako i prošlo:lol: Kontam da su hormoni, sad se vadim na to:lol:

Ma uzas, sve je pocelo tako sto su nam svratili prijatelji na kratko i isprljali mi tepih blatom, a ja se toliko potesla sto moram to da cistim, pocela sam da placem kao da su to namerno uradili. :eek: Evo, sad mi je smesno, a tad mi je bilo tragicno. Na to se nadovezalo milion sitnica. Na kraju je mm cistio tepih i prao sudove radi mira u kuci. :heart:

:zcepanje: Dobro su i prošli gosti, trebala si i njih da uposliš:zper:.

A ja se baš hvalila mami kako nemam promene raspoloženja, kad ono:lol:

:zcepanje:
Pobegli su na vreme. :D
Molim lepo, nije da sam poludela bez razloga, prljav tepih, a gospodin svira, pa gde to ima! :rtfm: Nema veze sto je prethodna dva dana radio po 16 sati i dolazio mrtav umoran! :(
Jao, nemoguca sam bila, sad mu pravim Plazma tortu da se iskupim, ta mu je omiljena, a zbrckam je za pola sata. :) :heart:

Ne znam sta je ovo danas ali ja ustala nervozna sauvaj Boze.Sve me nervira i svi mi idu na zivce.Jos me samo dete moje nije iznerviralo.Dusa mala celi dan se igra u sobi,vidi valjda da sam pozivcanila i ne pita me nista.Jos moram i do Doma zdravlja,a nemam klinca kome da ostavim.Jadno dete samo se traumira.Stalno ga po lekarima vucem sa sobom.I stalno pita 'mama jel ne idem ja'
Pozdravljam vas sve:cmok2:

Danas je tacno nedelju dana proslo,pa posto je hvata vikend ici ce u ponedeljak po rezultate.Ova neizvesnost mene ubija a mogu misliti njoj kako je.Imaju cerku od 17 godina,i godinama unazad pokusavaju da dobiju drugo dete,mislim mozda i vise od 10 godina,i ne ide.Imala je 4 spontana,i vise mi ih je tako zao.Samo da sada bude dobro sve.Kako si ti?

Rastem kao kvasac:lol:. Bitno je da je dobro podnela sam postupak, znam da se i za to brinula. A ti se čuvaj, uh što mrzim kad moram u Dom zdravlja, juče sam baš išla da vadim krv, ono unutra svi kašlju, ja se sklanjam, kad sam došla kući prala sam ruke 10 minuta, a čim sam izašla iz Doma zdravlja odmah vlažne maramice. Još sam davala i urin, a ono unutra blagi užas, više sam se brinula da ne zakačim neke bakterije od samog wc-a, još nam daju one bočice već korištene (jer na njima je već 100 brojeva pisano i brisano):roll:. Ali neke stvari ne mogu da uradim preko privatnika inače bih im platila koliko traže samo da ne čekam po ceo dan u redovima sa bolesnim ljudima, ma sva sam isprepadana ovako trudna, počeću još malo i svoje da izbegavam, znam preterujem ali šta ću.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back