Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro svima!
Takođe želim sve najbolje našoj novoj drugarici na Kutku!
Jako je lepo kad nam pristižu nove trudnice. :super:

Nadam se da će se tegobe brzo rešiti, a izluđuju me ti doktori sa različitim mišljenjima jer se tako stiče utisak da nemaju pojma o ničemu. :evil:
Ispada da mi same treba da budemo sebi doktori...

Strašno:eek:! Kad smo već kod kolica, krenula sam u razgledanje i koliko sam shvatila postoji varijanta kolica sa dodacima (auto-sedište do 6 meseci i nosiljka) i bez dodataka, a razlika je 15-ak hiljada... Pa me zanima (za iskusne mame;)) da li ste stvarno imale potrebe za korišćenjem te nosiljke i sedišta, ne znam da li će mi to stvarno trebati, bzvz mi je da dam 30.000 ukoliko ne moram, ukoliko mi stvarno treba neću žaliti ni dinara.

Hvala drage drugarice forumašice! Jedna je beba, imali smo 4 embriona, jedan se lepo zalepio i sad je tu:D

Ovo za lekare apsolutno podržavam! Ja mislim da to pitanje mamit i utrogestan da ili ne, još i nije toliko važno, ja sam se sretala sa time da u mnogo važnijim stvarima ostanem u neizvesnosti, ko je u pravu i šta raditi?!?!

Da vas sad davim malo o mom svrabežu, rešila sam da od juče ipak ne uzimam utrogestan, bez obzira na preporuku november childa (i jedne doktorice). Jasno je i meni da je on važniji od vitamina, ali sam ja tačno videla da to čudo po nogama grune pošto njega uzmem... Čini mi se da je malo manje crveno danas, ali malopre reših da presečem, tako da u 3 idem na kliniku...
Posle toga neću više da idem kod dr barem jedno 20 dana!:lol:

Sta je Utrogestan i zasto ga sve uzimate?
Ja sam prvi put cula za njega sad od vas, niko mi ga nije pomenuo... :confused:

..progesteron..ja sam ga dobila poshto sam imala veliki hematom na mestu gde se
embrion usadio u matericu..nemaju pojma zashto to nastane, ali moze da pukne i ugrozi trudnocu..
..meni se hematom lepo resorbovao, bez krvarenja, ali sam mirovala par nedelja
i narokali su me injekcijama progesterona + utrogestanom, prvo paralelno, pa posle samo utrogestan..

..daje se i kad je nivo progesterona prirodno nizak (moja sestra, npr) ili ako ima
slabog braonakstog iscetka posle usadjivanja jajne celije (jako chesto, oko 30% trudnoca)..

Hvala! :hvala:
Stekla sam utisak da je to nesto sto sve trudnice uzimaju (osim mene), pa sam se uplasila da sam nesto propustila. :)
A u stvari, treba da si srećna što nisi ni čula za njega. :D

Ja sam ga isto koristila prva 3 meseca u prvoj trudnoći zbog malog hematoma i jako sam nisko nosila. Posle više nije bilo potrebe, hvala bogu sve to se sredilo.
U ovoj trudnoći je od prvog dana sve u redu, pa sam ga preskočila. :super:

Strašno:eek:! Kad smo već kod kolica, krenula sam u razgledanje i koliko sam shvatila postoji varijanta kolica sa dodacima (auto-sedište do 6 meseci i nosiljka) i bez dodataka, a razlika je 15-ak hiljada... Pa me zanima (za iskusne mame;)) da li ste stvarno imale potrebe za korišćenjem te nosiljke i sedišta, ne znam da li će mi to stvarno trebati, bzvz mi je da dam 30.000 ukoliko ne moram, ukoliko mi stvarno treba neću žaliti ni dinara.

..biljo, ima cela tema o kolicima, ovde na DiP-u.. :)
..ako ne uspesh da je pronadjesh javi da probam ja da je iskopam.. ;)

A u stvari, treba da si srećna što nisi ni čula za njega. :D

Ja sam ga isto koristila prva 3 meseca u prvoj trudnoći zbog malog hematoma i jako sam nisko nosila. Posle više nije bilo potrebe, hvala bogu sve to se sredilo.
U ovoj trudnoći je od prvog dana sve u redu, pa sam ga preskočila. :super:

Da, evo sad mi je dosao muz sa posla, pa sam mu ispricala sta sam pitala, jos mi se smeje... :zcepanje:

Pozdrav trudnice...
kod nas su ovako stajale stvari vezane za kolica. Nosiljka za bebe do 6 meseci je za nas bilo bacanje para jel su nasi klinci prerasli to sa nesto vise od 4 meseca-nisu debeli nego veeeliki ( ja sam visoka 183 a mm 203). Prakticno je to sto ne moras da nosis bebu sa kolicima kad zaspe, vec samo izvadis taj dodatak a kolica u drugoj turi. Moj savet (to sam ja kasnije uradila) je da kupis kvalitetno auto-sediste za te pare, koje ce se koristiti do uzrasta od 3 god (sediste koje se "obara" u lezeci polozaj). E sad, mi smo non stop bili u kolima pa nam je to bilo neophodno, ne znaci da drugima to isto odgovara.
Pozdrav:bye:

Pozdrav trudnice...
kod nas su ovako stajale stvari vezane za kolica. Nosiljka za bebe do 6 meseci je za nas bilo bacanje para jel su nasi klinci prerasli to sa nesto vise od 4 meseca-nisu debeli nego veeeliki ( ja sam visoka 183 a mm 203). Prakticno je to sto ne moras da nosis bebu sa kolicima kad zaspe, vec samo izvadis taj dodatak a kolica u drugoj turi. Moj savet (to sam ja kasnije uradila) je da kupis kvalitetno auto-sediste za te pare, koje ce se koristiti do uzrasta od 3 god (sediste koje se "obara" u lezeci polozaj). E sad, mi smo non stop bili u kolima pa nam je to bilo neophodno, ne znaci da drugima to isto odgovara.
Pozdrav:bye:

Hvala seko :zag:

Ja mislim da ni ja necu kupovati u kompletu ...kao sto smo i pricale vec....
S obzirom da ti je zet 2.15 a ja 1.79 mislim da ce i nase bebce da preraste kao i Sara i Vanja...hihi...
Savrsena nam je ova tvoja chicco nosiljka hihi :super:
Auto sediste i kolica cemo naknadno kupiti kad se babac rodi...i to je to.....

:bye:

..snezo - nema tu mnogo razmishljanja - ako je koprivnjacha od njega, svaki dr ce ga obustaviti.. :)
..obavezno isprichaj za svoj mali "eksperiment" danas u 3 lekaru..znachice mu.. :)
..mozda ti promeni raspored progesteron depo injekcija, mozda ga samo obustavi..
..obavezno javi shta ti je rekao.. :cmok2:

Došla sam, i bolje što sam otišla, jer mi je sve promenila! Kaže da je to alergija na nešto, tako da odmah prestajem i sa progest i mamavitom, utrog. naravno. Rekla mi je da mažem neku mast, ne mogu da rastumačim, nešto kao Culerid (možda služi za rashlađivanje tamo gde svrbi:lol:). Elem, nema je u apotekama, ali svi znaju da je kortikosteroid, što ne bismo smele da koristimo, ali kaže dr da može neko kratko vreme...

I gel Crynone koji se stavlja vaginalno, služi isto kao hormonska podrška trudnoći, ali je slabiji. Ni to nisam našla usput... A uz to, stroga dijeta, samo tost i čaj, bareni krpompir i šargarepa... Ispade zaj..anije nego što sam mislila.

Nego lepši deo, kaže ona, ajde pre nego što ukinemo sve ovo, da vidimo malo uz. Za prošli sam bila premrla, a ovo sad me iznenadi! Bepce se mrda kao da ležećki vozi bicikl, mlatara i rukama i nogama, prošli put smo samo čuli srčani rad, ovo mi je sad bilo neverovatno, pliva li pliva!:super: I ima 2,90 cm:zurka:

..ne znam zashto je obavezan posle vto, snezo, znash li ti?

Za vto je obavezan utrogestan (čist progesteron) i počinje da se uzima i pre nego što ti vrate embrione, a onda od embriotransfera dodaješ još i injekcije progesterona svaki 5. dan. Njega zovu hormon podrške trudnoći. Luči se i prirodno, ali za žene koje prolaze kroz vto je obavezan i ovako spolja, da bi se embriončić bolje zalepio i održao. A vrlo često ( što kod mene nije bio slučaj) žene upravo i idu na vto jer imaju neki manjak hormona, često baš ovog, pa i zato mislim...

Sad mi je sve čudno što ovde vidim da ima trudnica koje nisu ni čule za njega, pošto tamo odakle ja dolazim (tema vto):lol: on svima nezaobilazan... tako da Kristina, dobro je da ti nije potreban!:super:

Sad mi je sve čudno što ovde vidim da ima trudnica koje nisu ni čule za njega, pošto tamo odakle ja dolazim (tema vto):lol: on svima nezaobilazan... tako da Kristina, dobro je da ti nije potreban!:super:

Ja inace jako malo znam o lekovima, ne volim ni da ih koristim. Moja oblast je ishrana, a za taj deo je zaduzen mm, on je lekar, ja pitam kad mi nesto treba. :) Naravno, znam sta je progesteron i koje su mu uloge.
Inace, na dijeti si zato sto je moguce da je rec o nutritivnoj alergiji. Moguce je da je neka namirnica izazvala koprivnjacu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back