Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao drugari!Evo nas :D
Bili malo u shopingu,Enzo dobio puno stvarcice :lol:
Slikacu pa cu vam pokazati,bolje sam sad,kupovina me je oraspolozila ,bar sam psihicki bolje,kontrakcije imam i dalje,ali blaze,ma procice!
Reci te mi neko je naveo sta treba za porodiliste,e sad me zanima,nisam primetila,dali ste nabrojali u sta ce te bebu obuci dok je u bolnici,i cim se rodi,nece valjda imati samo bodi i pampers:eek:

Poslednja izmena:
Da li je drugi porodjaj tezi od prvog? Sa prvim detetom sam se lako porodila, ali me sada hvata panika.. Dali se neka od vas prijavila za uzimanje maticnih celija iz pupcane vrpce?

:eek: iskreno nisam ni cula za to... :think:

Cao drugari!Evo nas :D
Bili malo u shopingu,Enzo dobio puno stvarcice :lol:
Slikacu pa cu vam pokazati,bolje sam sad,kupovina me je oraspolozila ,bar sam psihicki bolje,kontrakcije imam i dalje,ali blaze,ma procice!
Reci te mi neko je naveo sta treba za porodiliste,e sad me zanima,nisam primetila,dali ste nabrojali u sta ce te bebu obuci dok je u bolnici,i cim se rodi,nece valjda imati samo bodi i pampers:eek:

Ehej :cao: drago nam je da ste se tako lepo proveli! :klap:
Sto se bebe tice u porodiliste mozes poneti par carapica, bodica i kapicu! :D i naravno ono u cemu ces je izvesti iz bolnice, nista vise ti ne treba za to vreme... :heart:

Jovanca bas mi je zao sto si tako prosla :sad2: i revizija i hemoroidi... uh ne smem ni da zamislim... ali najbitnije je sad da se sve zavrsilo, nadam se da ce ti se mleko ipak vratiti a ako ne, nemoj ocajavati sta je tu je... :heart: Volimo vas, ljubimo i budite nam dobro!!! :cmok: :cao:

P.S.: http://sr.wikipedia.org/sr-el/Хистопатологија <--- ovo sam ja nasla Jovanca :aha:

U vezi celija iz pupcane vrpce: ovde je prilicno skupo (1500-2000 evra), a uz to i gotovo beskorisno, jer:
U tim privatnim firmama koji se time bave propuste da ti kazu da
1. cesto krvi koja se skupi nije dovoljno ni za kakvu primenu
2. u najboljem slucaju, maticnih celija je dovoljno samo za terapiju osobe do 40 kila
3. u slucaju da oboli, dete iz cije pupcane vrpce je uzeta krv cesto ne moze biti lecena tim uzorkom, jer nosi istu bolest
4.uzorak se cuva samo za davaoca uzorka i njegovu porodicu, sto je krajnje nehumano pored toga sto je skoro beskorisno, jer se time smanjuje izbor kompatibilnih uzoraka na globalnom nivou, koji bi mogli da pomognu nekom obolelom detetu, a drzave saradjuju u razmeni, i u mnogima su privatne banke mat. celija zabranjene.
Ja sam kod prvog porodjaja potpisala donaciju krvi iz pupcane vrpce (mozda pomogne nekom bolesnom detetu, a mene ionako nista ne kosta), ali, kako su mi kasnije rekli, krvi je bilo jako malo, tako da je uzorak odbacen.

Bonzita duso , juce sam trazila neku fotku stomaka na kompu i nasla jednu bas super, ali je OGROMNA, a ja nemam ni jedan program trenutno da je snimim u manjoj rezoluciji.. tako da cim nadjem stavljam sliku..kabla i dalje nema...:think::besna:

Kako samo bodi,carapice i kapica?:eek: pa zar mu nije tako hladno?Ovde traze da mu se spremi mali dzakcic,kad se rodi,prvo odelce,mora valjda da ga obuku,unutra se stavi 1bodi,pidzama sa nogicama,carapice,kapica,bluzica od pletiva(neznam kako se kod nas zove,pletena je)i ono sto se stavi da spava beba bez rukava,ili ono sto se iznosi beba kad izadje napolje.
A za tih 5dana sto se ostaje u bolnici,traze 6bodi,3bluzice pletene,6pari carapica,4pidzame,peskiric sa rukicama kad se beba kupa pa se uvije u to,6portikle,krema za grudi,vata ili maramice za bebu(neke specijalne),spremi se neseser za licnu higenu bebca,1cepence,1 ono za spavanje u sta se stavi bebac da spava,nesto sto se fiksira pupak neznam kako da vam prevedem,toplomer,1 paket pampersa(poklanjaju jedan paket od 28pampersa)i nesto kao jastuk ali nije, to je za ispod glavice fiksira i glavica nemoze da se pomera levo desno,to nalazim da je jako dobra stvar ! i plus odelce kad bude izaslo!
Za majku:3spavacice,1bade mantil,papuce,neseser za licnu higenu,6pari gacice za jednu upotrebu,uloske,fen,toplomer,2 brusa za dojenje,jastucici za dojenje(ono sto da nebi curelo mleko),intimni gel(sapun)i vodica za osvezavanje,za lice,i pumpicu za grudi,!
Uhh,bas puno traze :roll: :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back