Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako samo bodi,carapice i kapica?:eek: pa zar mu nije tako hladno?Ovde traze da mu se spremi mali dzakcic,kad se rodi,prvo odelce,mora valjda da ga obuku,unutra se stavi 1bodi,pidzama sa nogicama,carapice,kapica,bluzica od pletiva(neznam kako se kod nas zove,pletena je)i ono sto se stavi da spava beba bez rukava,ili ono sto se iznosi beba kad izadje napolje.
A za tih 5dana sto se ostaje u bolnici,traze 6bodi,3bluzice pletene,6pari carapica,4pidzame,peskiric sa rukicama kad se beba kupa pa se uvije u to,6portikle,krema za grudi,vata ili maramice za bebu(neke specijalne),spremi se neseser za licnu higenu bebca,1cepence,1 ono za spavanje u sta se stavi bebac da spava,nesto sto se fiksira pupak neznam kako da vam prevedem,toplomer,1 paket pampersa(poklanjaju jedan paket od 28pampersa)i nesto kao jastuk ali nije, to je za ispod glavice fiksira i glavica nemoze da se pomera levo desno,to nalazim da je jako dobra stvar ! i plus odelce kad bude izaslo!
Za majku:3spavacice,1bade mantil,papuce,neseser za licnu higenu,6pari gacice za jednu upotrebu,uloske,fen,toplomer,2 brusa za dojenje,jastucici za dojenje(ono sto da nebi curelo mleko),intimni gel(sapun)i vodica za osvezavanje,za lice,i pumpicu za grudi,!
Uhh,bas puno traze :roll: :cao:

Uh koliko stvari! :eek: raspitacu se ja jos sta treba ali ja mislim da su im kod nas bodici dovoljni... :think: ma ne znam cu se raspitam... :cao:

Ma ne,sta pricas,tvoj je veci :ok: to je slikano pre 3dana,ma otisle su kile malo u guzu i butine :mrgreen: al i u stomacic :mrgreen:

Ma nije bre :think: tvoj je nekako pravo veliko trudnicki a moj je debelo veliki :hahaha:

Hehehehehe kako je ovo dobar smajli! :mrgreen:

Caos!

Evo malo da se javnem...Nocas sam malkice bolje spavala, ali opet ne bas dobro...dragi je kupio tablete protiv hrkanja i tek malo tise hrce...:hahaha:A ukapirala sam da mi ve veci problem sto kad se probudim zbog wc--a posle mi se ne spva, jer ceo dan lezim i organizmu je potrebno manje sna...Onda tako blejim dva sta, pa posle zaspim pa do 10...bebac me nije urnisao nocas...bio je dobar...:)

Ocekujemo goste popodne, pa je moj dragi u akciji a danas sprema i rucak...srce moje:heart: Upravo nam je riknuo usisivac:rotf: Ionako je mator...
Jel ima neka od vas onaj sa vodenim filterom, hteli smo to da kupimo?

Joj, Bonzita, blago tebi...ti kupovala vec za Enca! Zar smes da skitas sa kontrakcijama?
A mene svekrva i sestra moj dragog ubedjuju da nista ne kupujem ranije...

Kockice,
Upravo sam citala u casopisu tekst o hipertenziji u trudnoci...Pise da ako se beba rodi ranije u tom slucaju, da te bebe imaju jaca pluca i lakse se prilagodjavaju spoljasnjoj sreidini...Cuvaj se..nadam se da ce se srediti...:cmok:

Margo, kako ti guras?

Jovanca,
Hvala si za realan opis...Zao mi je sto si se posle tako mucila...
A sto se tice bejbi frendlija, zato i nisam htela u front...Nije to videlo bejbi frendlzy...A sta je sa mother friendly?

Moji prijatelji su nedavno uzeli maticne celije kad se rodio drudi sin...Nisam se raspitivala o detaljima, ali kad videh cenu...nema sanse...Ona je lekar, pa se bas nalozila na to.

Caos!

Evo malo da se javnem...Nocas sam malkice bolje spavala, ali opet ne bas dobro...dragi je kupio tablete protiv hrkanja i tek malo tise hrce...:hahaha:A ukapirala sam da mi ve veci problem sto kad se probudim zbog wc--a posle mi se ne spva, jer ceo dan lezim i organizmu je potrebno manje sna...Onda tako blejim dva sta, pa posle zaspim pa do 10...bebac me nije urnisao nocas...bio je dobar...:)

Ocekujemo goste popodne, pa je moj dragi u akciji a danas sprema i rucak...srce moje:heart: Upravo nam je riknuo usisivac:rotf: Ionako je mator...

Joj, Bonzita, blago tebi...ti kupovala vec za Enca! Zar smes da skitas sa kontrakcijama?
A mene svekrva i sestra moj dragog ubedjuju da nista ne kupujem ranije...
Cao Angi! I ja sam skontala da imamo veci problem sa spavanjem jer nismo fizicki aktivne, juce sam se urnisala od posla i sinoc sam spavala kao beba. :P Samo dva puta sam isla na WC, i lako sam zaspala posle toga. Doduse, dragi je nocas spavao na sofi. :mrgreen:

usli smo u 30. nedelju......
e.....navlacis muza na tablete....a ustvari se tebi ne spava..:hahaha:.....
jel se navikavas na mirovanje......

mi smo uzali usisivac sa ciklon filterom.....to je deo pre kese u koji ide veci deo prasine....srasno je jak i ja ne mogu da se borim sa njim....nama je super zbog dlaka jer sve dlake ostaju u tom delu.....
ajde ako ti nije problem pitaj prijatelje za maticne celije......

Jovanca, hvala na ovako detaljnom opisu. :worth:
Nadamo se da ce ubuduce sve ici svojim tokom. :heart:
Jednu stvar ne razumem, zar kod nas lekari i babice ne kontrolisu posteljicu kad je porode? Rekli su mi da se posteljica inace zagleda sa svih strana, proverava od vise osoba, meri i vaga, da bi se bilo sigurno da je sve napolju. :think:

pa jel si pila lekice......

Pa jesam... sve redovno ali uzas kako mi skace... jutros mi je bio 176/94 :eek: ali sad se opet malo spustio... :sad2:

Kockice,
Upravo sam citala u casopisu tekst o hipertenziji u trudnoci...Pise da ako se beba rodi ranije u tom slucaju, da te bebe imaju jaca pluca i lakse se prilagodjavaju spoljasnjoj sreidini...Cuvaj se..nadam se da ce se srediti...:cmok:

E taj sa vodenim filterom nije ni za ziv ku... da oprostis :roll: ja ga isprobavala u Kini i mnogo je nepraktican... :thumbdown:

A gde si to citala Angi?! :think: eh nadam se da ce se sve srediti, stvarno se brinem... :neutral:

usli smo u 30. nedelju.......

Bravoooo!!!! :zurka: :vatromet: :cmok:

Margo, cestitam...jos malo:klap:
Kako se navikavam na lezanje? Pa to ti je kao ono kad se sva deca igraju napolju, a ti u kazni...Al eto...stalno se cujem sa nekim...neko doje...TV, citam knjigu...
malo se prosvercujem na net...Malopre sam briskala nesto po kuhinji, pa me dragi " oterao"...

Kockice,
Casopis je Moje dete, novembraski br. 29din:) Ima clanak na dve strane o hipertenziiji u trudnoci

Carobna,
Nemoj da rintas toliko...odmori malo...malo foliraj da t boli stomak;)

odoh da legnem u moj brlog,...dosta je...

zdravo ja sam danas spavala do 1, imala sam problem strasan sinoc. ne znam kako je kod vas sa culima, ali od kada sam trudna moje culo njuha je kao kod moje donice. lezim gledam film i odjednom osetim neki miris luka,pitam muza jel oseca luk on kaze da ne, ok mozda uslo kroz ulazna vrata ja tu izluftiram dnevnu sobu i hodnik, moj muz legao da spava. tu se zavrsi film odem do kuhinje mirna sad cu na spavanje pa da popijem vode a ono u kuhinji najstrasnije mi smrdi luk, ok tu ja izluftiram, a nista nisam kuvala juce, a volim da mi sve mirise na cisto i izluftirano cim osetim neki smrad od kuvanja ja moram da luftiram, kad ono ja otvorim vrata od spavace sobe da konacno legnem da spavam posto je vec bilo pola dva, kad ono moj muz spava a ono osecam luk u sobi sve je na kraju otislo u spavacu sobu joj soka, ja njega budim jel osecas luk,on kaze ne da nisam normalna. da mi je samo znati ko je przio luk u ponoc, a ja sa mojim njuhom osecam ono sto drugi ne osete meni je najgore. a kad sam legla bebica se uspavala od mog trcanja po stanu i luftiranja pa smo lepo spavali.

da vas pitam kako stojite sa sekretom, koliko vam je povecan? ja svako jutro kad ustanem moram da pripremim dnevni ulozak jer znam da cim pocnem da setam izleti mi sekret ali onako tecniji osecaj je ko da sam se upiskila da me izvinete,bas osetim nalet kad pocne da izlazi jednom mi je probilo trenericu sreca pa sam sama bila niko nije bio kod mene, hehehe

pardon nije culo njuha nego culo mirisa hhehehe,

Poslednja izmena:
da i imam jos jedno pitanje, da li idete na vezbe za porodjaj, ja pokusavam da nadjem tacan opis kako se dise pri porodjaju, a to pitam i bivse trudnice koje su se nedavno porodile a to su suza i jelena ja mislim?

da li ste koristile takav nacin disanja pri porodjaju i koliko vam je pomoglo?

da i imam jos jedno pitanje, da li idete na vezbe za porodjaj, ja pokusavam da nadjem tacan opis kako se dise pri porodjaju, a to pitam i bivse trudnice koje su se nedavno porodile a to su suza i jelena ja mislim?

da li ste koristile takav nacin disanja pri porodjaju i koliko vam je pomoglo?
To i mene zanima, na kursu nisu rekli ni reci o tome, kazu to je nebitno, to su "zastarele metode". :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back