Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da vas pozdravim. Pijem kaficu i gledam sta ste nocas pisale. Odusevljena sam Jacinim uputstvima za pravljenje korpice. Mislim da ce to mnogima pomoci. Ja bas nemam mnogo islustva za rad sa rojal masom. Doduse pravila sam nekad neke leptirice i cipkice, ali to je bilo pre desetak godina i nesto nisam bila previse zadovoljna uspehom. Moracu sada ponovo da probam. Zapravo mi je najveci problem sto nemam nikad dovoljno vremena da celu kolicinu odmah iskoristim i sto nemam gde da susim sve to. I ovako moji muski besne zbog cvetica. Sta cu kad imam mali stan.

Dobro jutro...I kod mene svanulo oblačno,i vreme zna da sam noćas bančila.

Ja se provela odlično,sada ću narednih pet godina živeti od uspomena.Torta bila odlična,sličicu kačim na ukrašavanje...

Malo da vidim gde ste,šta ste i kako ste,pa odoh da pLeglam,što bi reklo moje kumče kada je bila mala...

Odavde pocinjem dan i vikendom! Kad i ja najvise radim.
Svojevremeno je bila prica da kad zavrsim faks idem da pevem na Pinku i radicu samo vikendom.
Pa evo ostvarilo mi se ,, radim po kafanama ali figure od leda... :D pevacka karijera malo ceka :hahaha:
Ovde sam zalutala slucajno trazeci sta je gumarabika - trebalo mi za jednu skroz privatnu stvar! :think:
Prvo sam se odusevila sto ima podforuma koji traju 150 strana!!!! Nigde toga nema. :super:
Drugo sve je tako toplo, nesebicno.. mirise na vanilu i na rum... a ja voolim da jedem ! :klap:
Trece lepo je u drustvu ljudi koji rade :lol:(i zene su ljudi kaze Matija B. )

Obicno sedim u uglu ove virtuelne kuhinje, gledam majstorije , pijuckam svoju kaficu i uziiiivam...

Pozdrav od mene, stigoh sa posla, za sutra samo jedna tortica i to onaj moj umiljati zmajcek, naspram onih Dacinih moj kao da je izashao iz decije sobice:hahaha:, ali nema veze vole ga i deca i odrasli, a tek kada ga probaju:per:
Pozdrav pa se pishemo!!!!!!!!:heart::bye:

Evo ja se upravo vratila iz Smederevske Palanke. Bila sa suprugom na nekom godisnjem pomenu, pa posle svratili kod kumova, a na povratku kuci i kod prijatelja u Djurince. Sve se zavrsilo sa vecerom u Sabackom Slatincu na Trosarini. jao sto je tamo dobar rostilj. Mislim da je najbolji u Beogradu. Vodila sam muza da mi odmah po dolasku ne kuka i trazi da jedem jer sam mrtva. Ustala u 5, vozila tamo i nazad, tamo pomagala itd.

Ocigledno da je uspela, vidim neke komentare.
Jutros ste vrednije od mene. Vec vidim neke porukice. Ja sam sinoc bas bila umorna i dala sam jutros sebi oduska pa se malo uspavala.
Zar ti Jaco nisi danas na svadbi ili sam ja nesto pobrkala. Staces desava se to rasejanim profesorkama:rotf::rotf:

Pa pobrkalo vam se sve od srece zbog raspusta:hahaha:, boze moja nesudjena profesija, bah mi je zao shto nisam postala prosvetni radnik, sada bi se spremala za raspust:hahaha:
Teta Iro svadba sledece nedelje, ali za tu svadbi radim neke torte i opet materina pogaca za 250 osoba:roll:, sutra pocinjem sa radom na tome.
E onaj zmajcek shto sam ga postavila tezak je (bez tacne) tacno 4 kg, pravljen je od same plazme, bez dodataka nekog drugog keksa i svahta josh lepog i naplacujem ga 2.700,00.Kada sam rekla gospodji koliko koshta , ona se trgla, kao pa i od plazme naplacujete toliko:eek:, ne mogu da verujem, pa nije to plazma izmeshana u vangli i prosuta na tacni, pomislih, a dobih zelju da joj to kaem i otvorim ulazna, tj izlazna vrata.Nema vee sav onaj trud da bude ono shto se ocekuje, da se isposhtuje zelja deteta, da bude ukusno i fino...Ma to nema veze, obicna plazma, bez pecenja, a ja da je toliko oderem:eek:
:sad2::heart::bye:

Manje od 30 evra za 4kg izuzetno lepo napravljene poslastice,pa joj mnogo.Odmah se ispravis,nije te dobro cula,cena je 3.200 dinara.Pa nek se buni opet.
I uopste se ne salim,ako ne cenis svoj rad,ne ocekuj da ce ga drugi ceniti.

Mirko potpuno si u pravu. Ne treba gubiti vreme i zivce dok se uradi torta, a onda se nervirati kako je malo para uzeto za sav taj trud.

Manje od 30 evra za 4kg izuzetno lepo napravljene poslastice,pa joj mnogo.Odmah se ispravis,nije te dobro cula,cena je 3.200 dinara.Pa nek se buni opet.
I uopste se ne salim,ako ne cenis svoj rad,ne ocekuj da ce ga drugi ceniti.
Eh Mirko kada imash platu oko 200e, pa josh cela u kreditima, ne mozesh mnogo da birash, cutish i radish, da sam rekla vishe odustala bi ona, a eto to mi jedina torta za ovaj vikend, da ti ne kazem da sam je cekala da plati pa da idemo da kupimo za kucu shta treba ono osnovno, mislim za kuhinju, tako ti je to ovde, ja vrlo dobro znam koliko vredi taj rad, ali drugi ne znaju i nece da znaju, hoce za male pare da se isprse i kao bake i kao mame, tetke, ujne...:(

E ovo je stvarno dobro.:klap::klap: Mirko je potpuno u pravu. S:cmok2:a takvima treba tako.
Mene je cerka naucila. Kazes neku otkidajucu cenu, pa onda eventualno kao stalnoj musteriji ili "simpaticnoj" gospodji das popust. Tako da ode srecna sto je uspela da dobije "povoljnije " od ostalih. Sa takvima i treba tako. Kod ovih torti najvise kosta ukrasavanje, a i najvise vremena uzme. One "gospodje" kojima ne odgovara nek izvade ruke iz .z........ pa nek same prave.

Kapital,tj profit,se stvara u prodaji a ne proizvodnji.Nas su komunisti pogresno ucili.Mozes da se ubijes od rada ali bez efekta,onda si "tudja kuca",radis za tudju srecu.
Nije isto prodavati u beogradu i nekom manjem mestu,to stojiu.Ali bolje je da te bije glas skupog majstora koji je vrhunski u svom poslu,pa vrhunski i naplacuje,nego nekog "amatera" koji odradi posao,ali je jeftiniji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back