Krvožedni Gospod

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
55.126
Исаија 49:26. И који ти криво чине, нахранићу их њиховим месом и опиће се својом крвљу као новим вином;

:twisted: :twisted: :twisted:
 
naravno da ce se opiti svojom krvlju, ne zato sto je Gospod krvozedan, nego zato sto su oni bili krvozedni: vidi Psalam 5,6:
Potires lazljivce, na krvopioce i lukave mrzi Gospod.
 
Poštovani Sizife.
Najbolje je da riječ "krvožedni" zamijeniš sa "pravedni", a evo i zašto.
Sam si već dao naznaku toga jer u stihu kojeg si citirao kaže da se to odnosi na one "koji ti krivo čine", a malo prije stoji i ovo:
"Pohitjeće sinovi tvoji, a koji te raskopavaše i pustošiše, otići će od tebe."
Cijelo se vrijeme ovdje govorio o tome kako je narod izabrani, kome se ovdje Isaija obraća, koji bi trebao da se uzda u J.H.V.H.-a (odnosno kako je danas uobičajeno: Gospoda), bio tlačen od velikih i silnih naroda (a poznata je krvožednost velikih i silnih, pogotovo u ono doba) i kako će doći vrijeme da ih za njihovu osionost i silu kazni onako kako su oni tlačili druge, slabe i nejake koji drugog zaštitnika osim Njega nemaju.
Bolje pročitaj cijelo poglavlje pa onda prosuđuj, ili još bolje, pročitaj cijelo Sveto Pismo, ali ako je moguće ne samo zato da bi mogao da mu se rugaš.
Još jednom ti naglašavam, ako nisi u stanju u ovom momentu da nešto objasniš ili razumiješ ne znači da razlog za neko dešavanje ne postoji. Pitanje je samo: želiš li zaista da tražiš o čemu se radi ili ćeš tvrdokorno ostati tu gdje si suprotstavljajući se sopstvenom razvoju.
Ne zamjeri na malo pametovanja, ali govorim samo o onom što sam i sam prošao.
I takođe, dokle god sam na ovom forumu možeš da očekuješ da ću reagovati na ovakve stvari, jer ko nekog voli i poštuje ne može da trpi da ga se opada.
A ja (kako sam već drugdje rekao) Oca Nebeskog volim :D .
Imaj u vidu da je onaj koji voli uvijek jači od onog koji prezire :D :D :D .
Zato predlažem da se držiš tema u kojima si jak, a ovoga se ostavi brate mili.
Svako dobro :D .
 

Back
Top