Necemo gledati divljinu od kosarke do kraja sezone, jer Trinkijeri ocito ima ideju da uspostavi igru po svaku cenu. Nemaju pojedini igraci badava odresene ruke, niti su odredjeni popili malo vise klupe. Igrace momci bolje, oni ce tek krenuti da ozbiljnije treniraju i igraju, u navratima to i pokazuju.
Naravno, ostaje pitanje limita koji svakako nisu bezgranicni. Jos ranije se videlo da je ekipa neinteligentna i sa nedostatkom "mesa". Previse radnika, puno dobrih drugih opcija, a nigde lidera, rutinera... Ove utakmice gubimo jer prosto nemamo Perperoglua, Reglanda, Van Rosoma, San Emeterija, i sl. I mnogo je tesko igrati kad pod kosem imas mekanog Lendejla i mentalno nesposobnog Gagica, dok ti se sa druge strane redjaju Cirbes, Dubljevic, a onda kao zamenu ti izvade Ojo-a koji moze biti glup kol'ko oce (a nije, solidan je), dovoljno je samo sto je onoliki.
Jedina sansa su nam lepe strane mladosti, da se poetski izrazim

.... brzina, skocnost, agilnost. I trening, slaganje ekipe koje Trinkijeri tek treba da izvede, brza i jednostavna resenja, takticke zamisli, i sl. I naravno, trener ce morati da napravi ako ikako moze od pojedinih igraca lidere, a pitanje je koliko koji mogu. Za Marinkovica sam se ponadao na pocetku sezone, ali to je to od njega, prosto znamo da je neinteligentan kao igrac i takav je i dalje, bez obzira sto ponekad ima vrucu ruku. Zagorac je nadam se u padu forme ili ga je Gagic resetovao malo, prosto ne zelim da verujem da je 0 poena protiv lidera lige u derbi-mecu znak da je on klasican naduvani produkt Zalizanog. Pejdz i Lendejl imaju svoje potencijale, ali i mane, naravno tek su stigli u Evropu i nadam se da ce se malo oblikovati do kraja sezone i dati malo pouzdaniji liderski doprinos.
Naravno, i mene razocarava sto nismo uzeli bar nesto jer sam ocekivao Valensiju, ali ne vredi. Mi smo sad na nivou pocetka oktobra meseca, kaskamo mesec i po za sezonom, a to nije greska niti igraca niti trenera, vec naprednjacke uprave i "sportskog" sektora.