Nije crni uopste sve promasio, osim sto mraci da ce otici za par meseci.

Postoji osnovana opasnost da ode kad vidi u sta se sve upleo, ali to ocekujem na kraju sezone eventualno.
Naravno da KKP nema dugorocni plan stvaranja i vodjenja ekipe, a cela ova saga oko trenera dokazuje i da ne postoji aktivan i normalan sportski sektor. Bas sam se nedavno pitao, ko je taj ko ce odrediti dal da se daje poverenje Canku ili ne? Nema, Canak je sam otisao zahvaljujuci svom postenju, zato sto nije Muta. Ostoja juce prica kako je zeleo da ova godina bude godina stabilizacije, pa zato Canak ostaje do kraja ove sezone, znaci potrosna roba, on nije trener kojeg smo stvarali niti ista pokusali, nego samo eto tako. Naravno, to samo Ostoja prica tako, radi se o tome da niko pojma nije imao.
Dovodjenje Trinkijerija je super ovako gledano za sebe, samo po sebi, ali to sto ces ti dati treneru da ti stvara ekipu na duze staze ne znaci da klub ima dugorocni plan. Klub ce to tek trebati da isprati, i videcemo kako.
Meni najvise bode oci ovo: u "godini stabilizacije", kada si zaista krenuo sa jednim relativno jeftinim timom a koji ima odredjeni potencijal, ti dovodis pride: Jankovica, Brauna i prinudjen si da menjas trenera, i dovodis ni manje ni vise nego priznato evropsko ime. Ovi potezi ce da nas kostaju
tri cetvrtine miliona (Trinkijeri+Scepanovic 400,000, i dva igraca od oko 150,000). I sve to u trenutku kada nam visi EK, a u ABA ligi cemo biti prinudjeni tokom sezone da jurimo i zavisimo od drugih ako veceras izgubimo u Mitrovici, sto nece biti nikakvo cudo u ovoj situaciji.
I jos pride ako Trinkijeri bude zeleo nekog svog igraca, a mi budemo morali nekog i da se otarasimo...
Godina stabilizacije? Klupska politika? Sportski sektor? O cemu mi pricamo, jel nekome ovo zvuci ozbiljno? Ono sto je cinjenica je da mi sportski sektor imamo u vidu nekakvih ljudi koji nisu celina koja zna sta radi, nego eto tako, Loncar je neka veza i dovesce nekog igraca tamo, dal ce ga Canak zeleti ili ne, nije ni bitno, nama zapravo predsednik dovodi novog trenera a ne sportski sektor. A predsednik nam je obican politicki populista, koji je izgleda od covica gledao kako se "vodi" klub, pa misli da on treba da bude glavni za sve. Jedino sto on nije otrovni patuljak i mafijas kao covic, vec jedan obican naprednjacki ljakse.
I mislim da je istina izmedju mracenja crnog o sklepavanju tima usput i kostinog karakteristicnog neutemeljenog tripovanja o super-timu i super-selekciji. Prethodnih sezona su timovi zaista sklepavani usput, ali ovaj put su se potrudili bar da sakupe i zaista dovedu neke mlade potencijale, sto domace, sto strane, i imamo ih. Nisu bas perfektno selektovani niti dopunjeni kao celina, niti su igraci dovedeni na vreme, ali tu su, i odredjeni potencijal zaista postoji.