KK Partizan

dobio se najbolji trener ttrenutno na nasim prostorima, i mnogim komsijama je muka od ovoga, i neka je...

jedna velicina kakav je trinkijeri je dosao u klub sa istorijom, bez obzira na njegovo stanje, jer ono sto je partizan u svetskim ocima ne moze vuckova i coviceva sprcija da promeni i nikada bez obzira na finansijske inekcije drzave da budu institucija!

brend je brend...

dzaba vam novci moji sinovci...

e sad, pitnaje je kolk oce moci sa ovim sto ima, ali je jedno sigurno, bice bolje ... ni jedan trener psole vujosevica nije ovome ni za prici, i sigurno je da ce stvari biti bolje...

Trinkijeri vrlo zivopisan lik. :cepanje: Makar na recima zna gde je dosao i sta treba da uradi, svaka mu na mestu.

Ostoja kao da je pronasao i doveo Isusa glavom i bradom. :roll: On ne zna gde je dosao.

Hajde, sa reci ("specijalna sredina", "poseban klub", "zemlja kosarke", itd) na dela polako.

Novinarske panterske jajare imaju jednog u najmanju ruku specificnog trenera evropskog kalibra pred sobom, i oni ga pitaju kolika mu je plata. Zasto nisu pitali Pesica, Radonjica, Rakoca, Markusa, Sofoa, Mekela, Reglanda, Milera, Antica, Perperoglua,....... kolika im je plata? Zasto ne pitaju Ficju ili Lazica kolika im je sada plata? Al sta drugo ocekivati od naprednjackih burekdzija.

- - - - - - - - - -

@Breza89
Trinkijeri: Jedina klauzula u ugovoru je da mi kažu gde su dobre pljeskavice, ako ne bude togo... odoh ja.

Otkrio covek da radi za pljeskavice. :rumenko:

Meni uistinu nije nimalo jasno ZBOG čega su ovi iznad ogorčeni?
Na početku sezone Partizan je kupio šta je Čanak pokazao.
Sklopljen je sastav veoma respektabilan i za ABA ligu i za Evrokup.
OK, pokazlao se da Čanak nije za mesto trenera, dovedeno je trenutno u Evropi najrespektabilnije ime koje je slobodno.
I opet vam ne valja uprava, opet je ovaj skup igrača šatro "banda".
Šta vi ustvari hoćete?
Ja bih ipak rekao da je vaše ogorčenje najviše posledica vaših promašenih života, ogrezlih u zavisti i mržnji.
Vi ustvari nikad niste ni voleli Partizan, vi ste samo mrzeli Zvezdu.

niste vi nikakvi navijači Partizana!

Poslednja izmena od moderatora:
Meni uistinu nije nimalo jasno ZBOG čega su ovi iznad ogorčeni?
Na početku sezone Partizan je kupio šta je Čanak pokazao.
Sklopljen je sastav veoma respektabilan i za ABA ligu i za Evrokup.
OK, pokazlao se da Čanak nije za mesto trenera, dovedeno je trenutno u Evropi najrespektabilnije ime koje je slobodno.
I opet vam ne valja uprava, opet je ovaj skup igrača šatro "banda".
Šta vi ustvari hoćete?
Ja bih ipak rekao da je vaše ogorčenje najviše posledica vaših promašenih života, ogrezlih u zavisti i mržnji.
Vi ustvari nikad niste ni voleli Partizan, vi ste samo mrzeli Zvezdu.

niste vi nikakvi navijači Partizana!

Nije stvar u Trankijeriju, on sigurno jeste najbolji slobodni trener u Evropi u ovom trenutku. Stvar je u tome što niko ne veruje rukovodstvu Partizana i što Partizna nema dugoročan plan stvaranja ekipe.
Mi i dalje sklepavamo tim usput, ne stvaramo igrače za reprezentaciju i služimo Zvezdi kao bezbedan sparing partner.
Trankijeri će biti par meseci u Partizanu, a onda će naći bolji angažman, zahvaliće se publici na podršci, ostaće večito zaljubljen u Partizan i preuzeće Unikahu ili Estudijantes.

Nije stvar u Trankijeriju, on sigurno jeste najbolji slobodni trener u Evropi u ovom trenutku. Stvar je u tome što niko ne veruje rukovodstvu Partizana i što Partizna nema dugoročan plan stvaranja ekipe.
Mi i dalje sklepavamo tim usput, ne stvaramo igrače za reprezentaciju i služimo Zvezdi kao bezbedan sparing partner.
Trankijeri će biti par meseci u Partizanu, a onda će naći bolji angažman, zahvaliće se publici na podršci, ostaće večito zaljubljen u Partizan i preuzeće Unikahu ili Estudijantes.

Ne razumem..............Potpisao je na tri godine da bi bio tri meseca u Partizanu?
Ne stvara se tim?
Pa što je onda Partizan kupio Aranitovića, kao neki zalog za budućnost?
Što je vratio Zagorca, što forsira Marinkovića?

Objasni mi molim te, kada je to Partizan u svojoj istoriji imao strategiju stvaranja ekipa?
Još od vremena Žeravice i dovodjenja Kiće i Praje, te u vremenu Kićanovića na mestu predsedniika Partizana , kada je dovodjen Danilović po cenu pauze od godinu dana, Partizan nema strategiju razvoja igrača.
I sad je ova uprava kriva što ga trenutno nema ni ona, mada su potpisali ugovor s Trinkijerijem na tri godine, a koliko je meni poznato on je oduvek stvarao ekipe, a ne kupovao.

Prvo, srećan trener svima koji slave pa i meni.

Druže sve si promašio. Dugorični plan je uspostavljen samim tim što je doveden Trinkijeri. A lik ne ide nigde, poznat je po tome što ostaje dugo u klubovima. I na konferenciji je rekao da nije mejnstrim (eto prilike za mural al polako :mrgreen: )

Najveći dan za Partizan posle Cedevite i ispadanja, ovo je game changer.

Danas svi u Mitrovicu!

Nije crni uopste sve promasio, osim sto mraci da ce otici za par meseci. :mrgreen: Postoji osnovana opasnost da ode kad vidi u sta se sve upleo, ali to ocekujem na kraju sezone eventualno.

Naravno da KKP nema dugorocni plan stvaranja i vodjenja ekipe, a cela ova saga oko trenera dokazuje i da ne postoji aktivan i normalan sportski sektor. Bas sam se nedavno pitao, ko je taj ko ce odrediti dal da se daje poverenje Canku ili ne? Nema, Canak je sam otisao zahvaljujuci svom postenju, zato sto nije Muta. Ostoja juce prica kako je zeleo da ova godina bude godina stabilizacije, pa zato Canak ostaje do kraja ove sezone, znaci potrosna roba, on nije trener kojeg smo stvarali niti ista pokusali, nego samo eto tako. Naravno, to samo Ostoja prica tako, radi se o tome da niko pojma nije imao.

Dovodjenje Trinkijerija je super ovako gledano za sebe, samo po sebi, ali to sto ces ti dati treneru da ti stvara ekipu na duze staze ne znaci da klub ima dugorocni plan. Klub ce to tek trebati da isprati, i videcemo kako.

Meni najvise bode oci ovo: u "godini stabilizacije", kada si zaista krenuo sa jednim relativno jeftinim timom a koji ima odredjeni potencijal, ti dovodis pride: Jankovica, Brauna i prinudjen si da menjas trenera, i dovodis ni manje ni vise nego priznato evropsko ime. Ovi potezi ce da nas kostaju tri cetvrtine miliona (Trinkijeri+Scepanovic 400,000, i dva igraca od oko 150,000). I sve to u trenutku kada nam visi EK, a u ABA ligi cemo biti prinudjeni tokom sezone da jurimo i zavisimo od drugih ako veceras izgubimo u Mitrovici, sto nece biti nikakvo cudo u ovoj situaciji.

I jos pride ako Trinkijeri bude zeleo nekog svog igraca, a mi budemo morali nekog i da se otarasimo...

Godina stabilizacije? Klupska politika? Sportski sektor? O cemu mi pricamo, jel nekome ovo zvuci ozbiljno? Ono sto je cinjenica je da mi sportski sektor imamo u vidu nekakvih ljudi koji nisu celina koja zna sta radi, nego eto tako, Loncar je neka veza i dovesce nekog igraca tamo, dal ce ga Canak zeleti ili ne, nije ni bitno, nama zapravo predsednik dovodi novog trenera a ne sportski sektor. A predsednik nam je obican politicki populista, koji je izgleda od covica gledao kako se "vodi" klub, pa misli da on treba da bude glavni za sve. Jedino sto on nije otrovni patuljak i mafijas kao covic, vec jedan obican naprednjacki ljakse.

I mislim da je istina izmedju mracenja crnog o sklepavanju tima usput i kostinog karakteristicnog neutemeljenog tripovanja o super-timu i super-selekciji. Prethodnih sezona su timovi zaista sklepavani usput, ali ovaj put su se potrudili bar da sakupe i zaista dovedu neke mlade potencijale, sto domace, sto strane, i imamo ih. Nisu bas perfektno selektovani niti dopunjeni kao celina, niti su igraci dovedeni na vreme, ali tu su, i odredjeni potencijal zaista postoji.

Poslednja izmena:
Fora je u tome da će Trinki da se pita o svemu oko tima. Dakle neko stručan će da donosi odluke, što je opet veliki korak napred. Meni iskreno ne liči da će da digne sidro i ode posle jedne sezone, cenim da je naredna sezona udarna i da će da se napadne Evroliga svim silama. Što naravno ne znači da je ova sezona puštena niz vodu, ali razumete već šta hoću da kažem... A kad se dokopamo EL tek tad Trinki neće niđe :mrgreen:

Ne verujem da njegov ostanak zavisi od osvajanja mesta u EL, jer ne moze on ocekivati ista sa ove pozicije. Ali imace uticaja svakako.

Uzgred:

DrCvthJXgAAkwnr.jpg

Mislim da je ovde osnovni problem što ljudi stalno očekuju novog Duleta Vujoševića, a to je nemoguće.
Mislim da ni navijači, ni uprava ne znaju tačno šta žele.
Ajde navijači, oni se uvek upravljaju rezultatima i oni teško da imaju strpljenja za bilo kakav projekat, koji bi svoje rezutlate dao u budućnosti. Nisu to strpljenje imali ni prema Vujoševiću na početku, ali toga se sada niko ne seća. Slično je bilo i sa Zvezdom i Radonjićem.

Ovde je veći problem što uprava nema definisanu strategiju. Oni bi kao da naprave neki dugoročni projekat, želeli bi mlade igrače koji bi se razvijali, ali opet kako su populisti, onda se brže-bolje preorijentišu na rezultat.

I ja mislim da dolazak Trinkijerija uopšte nema veze sa nekim dugoročnim ciljevima, već je bilo potrebno zvučno trenersko ime koje će pridobiti navijače u ovo situaciji.
Jedino što mi možemo da profitiramo na duže staze, jeste to što sa Trinkijerijem dolazi Šćepanović, koji bi verovatno nakon odlaska Trinkijerija jednog dana dobio priliku na klupi kao njegova zamena.
Tu već možemo govoriti o nekom kontinuitetu, mada opet, pitanje je koliko će i to da potraje, jer opet je ovde populizam iznad svega.

Jedino gluplje od ovog povlacenja Radetovog dresa je bilo ono kada su povukli Novicin dres. :mrgreen:

Ovo je i dalje Cankov Partizan i tako ce sigurno biti jos neko vreme. Momke je prodrmala promena trenera i evidentno zele da se pokazu.
Da nekako prebrodimo ovo veceras i nadam se Trento na neko ludilo u Pioniru (a bice ga svakako) pa da vidimo sta dalje.

Vanja debil, nema ni triple double, a vec je poluvreme!
: objektivni grobari mode off:

Jankovica Ostoja moze komotno da vodi u Cacak da mu radi u servisu, je.bo ga on. Kakav buzdovan!

Poslednja izmena:
Nazalost nisam odgledao drugo poluvreme, ali pobeda za prekid crne serije, i vise nego bitno. Mega jeste neporazena dosad, ali nije to ekipa naseg renomea, nikad bila. Nisu ni kvalitetni, samo igraju agresivno, trce u ledja i "vacare".

Nema mesta kukanju zbog igre, pobedilo se sa trenerom koji je juce dosao, do danas se gubilo ...

Trento da dobijemo makar isto ovako, ocekujem pobedu... A onda polako.

Na osnovu ovog danas, uzevši u obzir nepoznavanje trenera, te na brzinu skockana ekipa za ovaj meč, praktično bez pripreme, slede veoma lepi dani za Partizan.
Još ako se u roster uklopi ovaj novi amerikanac.......

Inače, Sy objasnio i nekima ovde, zbog čega više vredi od Perperoglua.
A tek će da kida uz Trinkijerija.

Vredi ili kosta? :hahaha: Kakve gluposti... Jel nam ti Kole pokusavas proturiti svoju pricu da Sy kosta pola milke zato sto je resio utakmicu protiv Mege? Ili bio jako dobar protiv Zenita? (jedine dve koje je odigrao na visokom nivou).

Inace, za mene je Sy igrac koji moze puno vredeti za tim sa svojih nekoliko kvaliteta, ali naravno, potpuno ogranicen igrac, po meri KKP iz prethodnih sezona kada je bilo sijaset igraca koji imaju problem sa igrackom inteligencijom, ali imaju recimo, skok i fizikalije, i placani su do 100k, a ne Perperoglu koji na trzistu vredi nekoliko puta vise.

Uz pravog trenera, moze se napraviti da za tim doprinosi kao Perperoglu ovakav kakav je, na zalasku karijere. Mada ne gledam Pantere pa ne znam kako ovaj igra i doprinosi, osim sto vidim na statistici kada ima poene i koliko... Ali ne bih dalje komentarisao.

Dobro, videla si sinoć želja da se igra brža košarka, što je za svaku pohvalu.
Bilo je dobrih akcija iz centralnog pika, ekstra pasa, igrači su često ostajali u mis-meč situacijima ili sami na šutu za tri poena...
Naravno, grešilo se, ali evidentno je da se nešto događa.

Videla se i želja da se bolje odigra u odbrani, ali sa onakvim zagrađivanjem koša nema leba.

Vidim u medijima da je Trinkijeri pohvalio Gegića.
Drago mi je zbog toga, jer mislim da taj momak ima veliki potencijal.
Može da bude veoma zahvalan timski igrač, poput Gagija Milosavljevića.

Inače, gde Mega nalazi one drvoseče pod košem?
Staljin nas je baš namučio.

Vredi ili kosta? :hahaha: Kakve gluposti... Jel nam ti Kole pokusavas proturiti svoju pricu da Sy kosta pola milke zato sto je resio utakmicu protiv Mege? Ili bio jako dobar protiv Zenita? (jedine dve koje je odigrao na visokom nivou).

Inace, za mene je Sy igrac koji moze puno vredeti za tim sa svojih nekoliko kvaliteta, ali naravno, potpuno ogranicen igrac, po meri KKP iz prethodnih sezona kada je bilo sijaset igraca koji imaju problem sa igrackom inteligencijom, ali imaju recimo, skok i fizikalije, i placani su do 100k, a ne Perperoglu koji na trzistu vredi nekoliko puta vise.

Uz pravog trenera, moze se napraviti da za tim doprinosi kao Perperoglu ovakav kakav je, na zalasku karijere. Mada ne gledam Pantere pa ne znam kako ovaj igra i doprinosi, osim sto vidim na statistici kada ima poene i koliko... Ali ne bih dalje komentarisao.

Ja sam svoje poznavnaje košarke odavno pokazao takvima kao ti.
I verovatno treba biti potpuno operisan od košarke pa ne videti koliki potencijal ima Sy, i šta sve moža s njim da se uradi na košarkaškom terenu.
Mnogo bolji, raznovrsniji, potkovaniji košarkaš nego što su to bili Gist i Lasme kada su bili u Partizanu.
Da ne pričam kako se drznaš da komentarišeš da je Perperoglu skuplji igrač a kažeš ne gledaš Zvezdu....

Partizanu trebaju preletaci koji malo vole Partizan, malo FMP, a onda kad malo pukne Covke za titulu onda se satro vracaju. :worth: Pricaju o ne znam kakvom "rosteru", o Bandja Sy za kog je cudo kako nije u Panatinaikosu, vec mu mesto zauzimaju Gist i Lasme. :hahaha:

Aj kad ti provalis mudrost da je igrac koji dolazi iz Olimpijakosa, Panatinaikosa, Barselone, koji je osvajao Evrolige i cuda, verovatno nekoliko puta skuplji od igraca koji dolazi iz Asvela i Limoza... Pa onda polako mozak natrag u glavu. Mozda ti i izadje zaista Covic odatle kad je vec vani ocito. Posto ne znam sta bih rekao na lupetanje da moras gledati neciju utakmicu da bi imao predstavu o trzisnoj ceni za nekoga po kojoj mu je utvrdjena plata jos pre svih igara u novoj sezoni, i slicno.

Back