dobro oće neko da objasni već jednom šta vam je to "veličina duha"..?
Veličina duha se ogleda u tome da se uzdržavaš od postovanja na temama o kojima ništa ne znaš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dobro oće neko da objasni već jednom šta vam je to "veličina duha"..?
nemate vi pojma vidim ja..
samo se курчите..
Ovaj misli ja se zajebavam, ovo sa bocom, da si čitao Junga znao bi šta sam napisao,
u uvodu jednog njegovog dela imaš o tome, neću ti kažem kojeg dela,
potrudi se malo, a biće ti i korisno!
Ok , bili su takvi kakvi jesu.. ALI da li mozete te njihove filozofije primjenjivati danas u nekoj vrsti prakse?Primjerice odgojne?
Za Kanta znam da mogu.. ali Hegel? Taj njegov sljedbenik me unisti sa svojim UMOM,BITKOM.. itd.. ja njega ne mogu shvatiti i spakirati.
Podvrgni neke Hegelove iskaze strukturnoj jezičkoj analizi i biće ti sve jasno...Dobiješ da su ti iskazi nebuloze nesmislene...Ok , bili su takvi kakvi jesu.. ALI da li mozete te njihove filozofije primjenjivati danas u nekoj vrsti prakse?Primjerice odgojne?
Za Kanta znam da mogu.. ali Hegel? Taj njegov sljedbenik me unisti sa svojim UMOM,BITKOM.. itd.. ja njega ne mogu shvatiti i spakirati.
Da, ali to je dodatan program. Zbog bolonje. Danas sam imala dva ispita - Etika i Filozofija Odgoja.
Zbog samo 60 minuta vrimena za 12 pitanja (skoro esejska) sam brljavila da je to cudo.
Ugl, slozila sam se sa Hegolovom paideiom jer je on prakticki bio nadovezan za Kanta i svidja mi se njegovo filozofsko razmisljanje o samoobrazovanju.
Nisam se slozila sa njegovim frkanjem nosa na ucenje kroz igru i to je to.
Vidjet cemo rezultat mog filozofiranja za par dana. Mozda Vam se pohvalim ili skinem svece sa neba od jada.![]()
Ali, mi do toga nismo došli potpuno bez spoljašnjeg iskustva. Linija, duž, trougao, to su stvari koje smo izvukli iz iskustva, tako što smo upoznali da objekti imaju svoj oblik. Hoću reći, geometrija se može precizno i nepobitno zasnovati na datom sistemu aksioma, ali je pitanje da li su sve figure koje se tamo obrađuju i aksiomi sami dostupni čoveku sami po sebi, ili su produkti empirijskog znanja?
Bez nekih načela mi ne možemo ništa saznavati. A jedini način da dođemo do njih je iskustvo.
Kako da leti kad je teži od vazduha?ču Kant je "otkrio". A kako je to "otkrio"? tako što je boravio u vanvemenu i vanprostoru jel?
i "Kant je dokazao"..
jaka stvar, pa svaki filosof sa malo većom lobanjom može da dokaže da avion ne može da leti.
ču Kant je "otkrio". A kako je to "otkrio"? tako što je boravio u vanvemenu i vanprostoru jel?
i "Kant je dokazao"..
jaka stvar, pa svaki filosof sa malo većom lobanjom može da dokaže da avion ne može da leti.
da li je tacno da macka ima 28 zuba ?
U redu. A da li je tacno da nije moguce napraviti jednakostranican pravougli trougao.
Sta to kazuje?
imaginacijom..pa dabome, kant je sve izfantazirao
u tom smislu i dizni je dokazao da 7 patuljaka ne žele da prcaju snežanu
Preteruješ,a i Kant je mistificirao,obična i poznata svojstva mozga...Koja bez ikakvog materijala-iskustva-nemaju šta da žvaću...
Proćto...Зар је могуће да Кантову трансценденталну естетику разумеш на тај начин, тј не разумеш је уопште?
Каква својства мозга и какви бакрачи?
Али хајде, ти као материјалиста посматрај ствари и на тај начин.И тада је чињеница да "има шта да жваће" без искуства. А то је Кант показао а ја на овој теми парафразирао?
Јеси ли прочитао онај мој измишљни дијалог?
Proćto...
Apriorni sudovi su samo reči...Analiziraj i sam neke...
Ево ,на пример, једног синтетичког суда априори:
Најкраће растојање између две тачке у равни јесте права линија.
Кажеш, овај суд је само скуп речи без значења.
Apriornu promajicu...