Kako se zasluzuje status ne debila?

Јер, шта би ако ти ћаћа сутра каже: иди из куће и сам управљај својим животом како знаш!?

-Nece njemu sam ja patoloski potreban da nastavim njegov biznis koji je sa mukom stvarao 20 i kusur godina i on je resen da ne propadne kad on ode. Sta mislis sto su oni sve ove godine toliko zaludjeni skolom do nivoa patologije?

Неће. И ти знаш да неће, па си зато миран јер ћеш још дуго моћи да уживаш у својој игрици.;)
Стога је лепше остати ту где јеси, кукати, уживати у својој патњи, кљукати се својим бесом, зар не?

-Nije lepse

Како знаш да није кад никад ниси пробао ништа друго?

hellen odakle ti nervi:lol: priznaj potajno uzivas u konverzaciji sa acom:mrgreen:

Ма, волим ја њега, зна он то. ;)

Па онда глуми као:''Тешите ме, јадан ли сам'!''...па онда ми, као, кренемо сви да га убеђујемо...па тако у круг...три године...:roll:

Одо да спавам, а Ацином ћалету шаљем број жиро-рачуна...

Е, Ацо, а шта тај шестомесечни договор захтева од тебе? Мислим, да ли тај договор предвиђа да ти почнеш да се понашаш као неко од 26, или и даље имаш слободу да будеш пекмез од 12 година?

Мислим оно као:''Татица неће да ми да паре за рингишпииил! Није фееер!'' :lol:

Е, Ацо, а шта тај шестомесечни договор захтева од тебе? Мислим, да ли тај договор предвиђа да ти почнеш да се понашаш као неко од 26, или и даље имаш слободу да будеш пекмез од 12 година?

Мислим оно као:''Татица неће да ми да паре за рингишпииил! Није фееер!'' :lol:

Pazi helen ja sam vrlo lepo pitao. Da li sazaljevate druge roditelje i drugu decu pa u ime i prezime tog sazaljenja uskracujete svojoj deci.

Pitacu malo neverovatno pitanje. Da li svojoj deci uskreacujete zato sto njihovi drugovi nemaju? Tipa "Da li ti mislis da je u redu da se mesecno da toliko i toliko za to i to a tvoji drugovi nemaju za to"
Ograničenja su veoma važna stvar u vaspitanju - uče nas racionalnosti, odgovornosti, osposobljavaju da lakše podnosimo mnoga druga ograničenja i probleme koji nas u životu očekuju, podstiču sazrevanje, motivišu da se lično angažujemo... To što mama i tata imaju mnogo para ne znači da je za dete dobro da ima sve što želi. Naprotiv.

Ograničenja su veoma važna stvar u vaspitanju - uče nas racionalnosti, odgovornosti, osposobljavaju da lakše podnosimo mnoga druga ograničenja i probleme koji nas u životu očekuju, podstiču sazrevanje, motivišu da se lično angažujemo... To što mama i tata imaju mnogo para ne znači da je za dete dobro da ima sve što želi. Naprotiv.

Ne govorim o tome. Ja nikad nisam bio prezahtevno dete i daleko od toga da sam imao sve sto pozelim. Govorim o sazaljevanju drugih "Pogledaj drugi nemaju".

Da li ti smatraš da ti pripada više nego drugima?

Da li to postoji jedna ogromna vreca odakle svako ucima pa svi treba da uzmemo podjednako?

Izvini ali moj otac je dok sam ja bio dete gradio karijeru udarnim tempom, dok su vecina drugih oceva radili klaj klaj lako cemo ali zato imali vremena za svoju decu moj otac je lomio kicmu ali nije imao zato vremena za svoju decu. Nije on covek ni od koga ukrao nego je zaradio postenim i mukotrpnim radom. Mislim da ima puno pravo da pruzi svojoj deci vise jer je to posteno zaradio.

Pa stoga ne vidim da mi kao porodica treba da bilo koga sazaljevamo. Svi smo se mnogo odrekli da bi smo imali. Niti svom ikad nesto od nekoga ukrali niti bili clanovi bilo kakve stranke.

O zivcima da ne pricam. Sta mislis kad te musterija iznervira da li ces da ***** majku musteriji ili ces da se istreses na ukucanima kad dodjes kuci?

Uspela sam da pročitam ovu temu na preskok. Razumem u potpunosti kako se Aca_Banovani oseća, jer sam i ja bila u sličnoj situaciji. Moj otac je imao tako neki stav - Ja te izdržavam, zbog toga moraš poštuješ i mene i moja pravila. Jednog dana više nisam mogla da izdržim, rekla sam mu da mi više ne treba njegov novac i da od tada počinjem da izdržavam samu sebe. Imala sam 20godina. Usledio je finansijski jako težak period za mene, sama sam morala da zarađujem novac za stan, hranu, odeću, plus da idem u školu, ali se nikada nisam pokajala zbog svoje odluke, i nikada više ni dinara nisam uzela od njega. Nisam mnogo starija od tebe, Aco, nekih godinu dana, žao mi je što imaš taj problem, jer znam koliko je za mene bila mučna ta situacija. Međutim, mislim da su to neki problemi koje ljudi rešavaju u ranim 20tim, neki i ranije. Između svoje slobode i finansijske sigurnosti, ja sam izabrala slobodu. Meni se čini, da si ti izabrao ovo drugo, finansijsku sigurnost koju ti roditelji pružaju, čistu sobu, spremljen ručak, opran veš, a pritom želiš da te smatraju samostalnim i odgovornim čovekom Svi bi mi hteli da imamo savršene roditelje, ali to nije moguće. Takvi ljudi, kao što je moj ili tvoj otac, dešavaju se mnogima, ali svako mora da se izbori za sebe na svoj način, a ne da svoje očeve krivi za sve loše stvari u svom životu. Još mi je fascinantnija činjenica, da ti ove ljude ovde gnjaviš ovim problemom već 3 godine (kao što je neko napisao) Sam si napravio svoj izbor, i sam si odgovoran za situaciju u kojoj si se našao. Ili preseci i poči da preuzimaš odgovornost za svoje postupke, ili prekini da se žališ i smaraš sve okolo.

Back