Kako se zasluzuje status ne debila?

Imacu to kad zavrsim fakultet. Ako nisi svatila do sada. Cela stvar se vrti oko skole. Ja se ceo zivot odricem stvari zato sto postoji jedan panicni strah da ako budem radio bilo sta sem intelektualnih stvari da nikad necu zavrsiti fakultet. Oni su bolesno zaludjeni fakultetom. Tvrde kako je jedini dokaz zrelosti diploma fakulteta. OK I DA JESTE!!!! Da li to znaci da treba da rodjenom detetu treba da skaces po mozgu i frustriras ga zato sto ti smatras da je nezreo dok ne zavrsi fakultet. Pa tako sto ces da ga frustriras samo mozes da dovedes do toga da nikad ne zavrsi fakultet.

Mislim da se razmumemo volim ja taj posao, taj fakultet, ceka me dobra plata sve to stoji.Ali vlajda malo treba da imam i zivot pored toga devoju seks izlaske sport.
Miliš da samo ti imaš takve roditelje, a drugi nemaju? Problem je u tome što živiš sa njima. Da si odvojen, ne bi znali šta radiš u slobodno vreme i mogao bi bolje da se organizuješ, i kada su pitanju izlasci i učenje.
Izvini što nisam shvatila to oko nasleđivanja posla. :roll:

harmoni.................aca ne može da shvati jer njegovi roditelji nisu moji, tvoji..........perini roditelji............i ja sam se čoodio gledajooći neke drooge roditelje i u toođim kooćama...ili kako droogi roditelji reagooju na iste probleme svoje dece.....................trebalo bi da se oseća voljenim...a ne odbačenim u svakom sloočaju...a ja nešto ne vidim da je odbačen.........a mislim da je to što razmišlja i nije digao rooke dobar početak ...osnova da se nešto reši....jel tako....pa sad.....ja nisam psiholog.... problem novca i šta su roditelji voljni da ti proože je bitan momenat.......ima bogatih roditelja kojima su deca zadnja roopa na svirali.......i onda mora dete samo sve, a neko daje novac ...a ne ume da pokaže da je dete voljeno.

... ebiga.....mali broj ljodi je sasvim zadovoljan svojom porodicom..ali želi da njegova boode bolja od primarne porodice........to je za svaku pohvalu...........devojčica balerina ima 8 godina i 3 godine se bavi baletom....i talentovana je......međootim...svako dete, sada, pa još možda godinu -dve misli da je mali nole i jelena.......dok ne boode popoolaran neki droogi sport.........ja je ne bih nikako ispisivao sa baleta.....da je moje dete....3 godine u nečemu sa uspehom je temelj za dalje nepredovanje.........za 2 godine vrlo je verovatno da će poželeti da trenira možda i hokej pod vodom......ako boode popoolaran...tako praviš od deteta nekoga ko odoostaje...i tolerišeš neozbiljan priostoop stvarima.......

Imacu to kad zavrsim fakultet. Ako nisi svatila do sada. Cela stvar se vrti oko skole. Ja se ceo zivot odricem stvari zato sto postoji jedan panicni strah da ako budem radio bilo sta sem intelektualnih stvari da nikad necu zavrsiti fakultet. Oni su bolesno zaludjeni fakultetom. Tvrde kako je jedini dokaz zrelosti diploma fakulteta. OK I DA JESTE!!!! Da li to znaci da treba da rodjenom detetu treba da skaces po mozgu i frustriras ga zato sto ti smatras da je nezreo dok ne zavrsi fakultet. Pa tako sto ces da ga frustriras samo mozes da dovedes do toga da nikad ne zavrsi fakultet.

Mislim da se razmumemo volim ja taj posao, taj fakultet, ceka me dobra plata sve to stoji.Ali vlajda malo treba da imam i zivot pored toga devoju seks izlaske sport.

Pa mozda za tebe i jeste to dokaz zrelosti jer se vec godinama vrtis u mestu.
A i ako ti otac ostavlja biznis, mislis li da je normalno da covek od tebe ocekuje da makar zavrsis fakultet?
Da se ti ne nadas tom biznisu i da ti u sustini ne odgovara sto ti je cela buducnost obezbedjena, ti ne bi ni upisivao taj fakultet i vec bi bio negde daleko od roditelja.
A ti hoces to sto ti on daje a bunis se sto tu onda postoje njegova pravila. Nije nego.
Ne ide to tako, Aco.

Jos 4 godine mi treba. Sad mi je krenulo hvala bogu. I nadam se da ce tako da se nastavi. Ako u medju vremenu ne puknem.

Јбт, Ацо, студираш 5 година и још 4 године ти треба???
И чудиш се што те маторци сматрају неспособним??? :roll:

Види, овим темпом - дипломираћеш до 40.
...И што је још горе - смараћеш нас кукањем што ћале неће да ти да лову за сладолед!
:mrgreen:

tako praviš od deteta nekoga ko odoostaje...i tolerišeš neozbiljan priostoop stvarima.......
Zavisi od toga kakav odnos imaš prema tome. U odnosu na svoje dete ja očekujem ozbiljnost i doslednost kada se radi o školi, a što se tiče sporta od toga očekujem da se pravilno fizički razvoja, istutnji negativnu energiju od mnogih obaveza, da se druži i uživa.

A što se tiče odustajanja imala sam lično iskustvo da mi nije bilo dopušteno da napustim muzičku školu da bih bila dosledna jer sam je po svojoj želji upisala. I danas me zaboli želudac kada prođem pored te zgrade, a prošlo je 22 godine.

harmoni.................aca ne može da shvati jer njegovi roditelji nisu moji, tvoji..........perini roditelji.............
Aca je odrasla osoba i naravno da može da gleda na svoj problem šire nego da ima 15 godina.

Na osnovu svega što je Aca napisao o svom porodičnom životu vidimo da su odnosi veoma loši, da se on oseća ugroženo, nepoštovano, neshvaćeno.

Aca ima 26 godina i mogućnost izbora. Pitao je za mišljenje i dobio različite predloge.
Niti može da podnese tu atmosferu, niti se oseća sposobnim da se osamostali.

Šta bi mu ti preporučio, kako sebi da pomogne?

Zavisi od toga kakav odnos imaš prema tome. U odnosu na svoje dete ja očekujem ozbiljnost i doslednost kada se radi o školi, a što se tiče sporta od toga očekujem da se pravilno fizički razvoja, istutnji negativnu energiju od mnogih obaveza, da se druži i uživa.

A što se tiče odustajanja imala sam lično iskustvo da mi nije bilo dopušteno da napustim muzičku školu da bih bila dosledna jer sam je po svojoj želji upisala. I danas me zaboli želudac kada prođem pored te zgrade, a prošlo je 22 godine.

И ја имам исти однос према ваншколским активностима. Уопште не мора да било где постигне неки успех, важно ми је да ради оно што воли, да се тражи и проналази у разним сферама, све то користи...

Pa mozda za tebe i jeste to dokaz zrelosti jer se vec godinama vrtis u mestu.
A i ako ti otac ostavlja biznis, mislis li da je normalno da covek od tebe ocekuje da makar zavrsis fakultet?
Da se ti ne nadas tom biznisu i da ti u sustini ne odgovara sto ti je cela buducnost obezbedjena, ti ne bi ni upisivao taj fakultet i vec bi bio negde daleko od roditelja.
A ti hoces to sto ti on daje a bunis se sto tu onda postoje njegova pravila. Nije nego.
Ne ide to tako, Aco.

Pa i ja od samog sebe ocekujem da zavrskim fakultet Imam masu drugova i drugarica koji zavrsavaju ove ili sledece godine u roku i niko od njih se nije odrekao ni veze ni seksa ni sporta ni izlazaka. Ja volim i taj fakultet i taj posao bez obzira na sve. Problem je sto se od mene ocekuje da ne radim u zivotu nista osim jebene skole zadnjih 26 godina. ****** valjda postoji u zivotu i nesto drugo osim skole.

Imas sina kome ceo zivot punis glavu kako mu je fizicki izgled bitan za devojke , a onda sa njegovih 16 godina mu ukines fizicke aktivnosti sabotiras svaki njegov pokusaj da ima takav izgled , na sve to ga vredjas i govoris mu najgore reci i to po nekad pred 10-15 drugih ljudi zato sto ne izgleda super ko apolon. I posle se cudis sto imas depresivnog seksualno isfrustriranog sina koji je neuspesan u zivotu. A ne zapitas se sta si uradio u njegovom zivotu da mu pomognes? PA NISTA!!!
AKO SI URADIO NISTA!!! ODAKLE TI PRAVO DA GA VREDJAS ZA BILO STA!!!!

И ја имам исти однос према ваншколским активностима. Уопште не мора да било где постигне неки успех, важно ми је да ради оно што воли, да се тражи и проналази у разним сферама, све то користи...

Ne ne to ce dete zaglupeti i odvojiti od skole. Samo skola skola i skola. Kakavo crno drustvo, kakve aktivnosti, a kad poraste ni devojka ni seks nista sve to zaglupljuje. Svo to vreme koje bi potrosio na devojku recimo moze da doda na vreme za ucenje.

Moj je predlog da se osamostali, makar prividno. Zašto ne bi tražio novac od roditelja za stanarinu za početak? Insistirao na tome dok ne popuste. Ili se samo iselio. Nije to nešto puno para, pogotovu ako imaš nekog druga/ drugaricu sa kojim bi delio stan. Već si rekao da sam zarađuješ, znači, neka ti dodaju još malo, i eto. Rekla bih iz priče da su oni uprkos svemu jako vezani za tebe, i da te ne bi pustili da beduješ.
Razumem da je to veliki pritisak, da radiš, još i da živiš sa roditeljima. Ali sigurno ne možeš njih da kriviš zbog toga što nemaš devojku.

Pa nisi uhapšen, Aco! Ko može da ti zabrani da imaš devojku?

Ne mozes detetu da zabrans.
Ali mozes da uradis sledece. Da mu punis ceo zivot glavu fizickim izgledom, a onda kad mu je on vrlo potreban da ga izsabotiras tako sto mu neces dati novac za treninge. A onda kad dobije malo sala jer ne trenira uvatis pa pocnes da ga vredjas da mu govoris da je svinja, *****, vreca sala, da ima debelu bulju i da mu vise sise. S vremena na vreme ga pustis das mu kintu za teretanu ali cim vidis da je malo uspeo odma mu ukines finansije. Poseres se na njegov uspeh. Trudis se da sto cesce ga vredjas pred drugima da to svi cuju i da govoris sve najgore o njemu pred drugima kad je on prisutan. Sve ovo treba najazesce da uradis sa njegovih 15-16 godina to je kljucni period. Posle samo odrzavas.

Ali mozes da uradis sledece. Da mu punis ceo zivot glavu fizickim izgledom, a onda kad mu je on vrlo potreban da ga izsabotiras tako sto mu neces dati novac za treninge. A onda kad dobije malo sala jer ne trenira uvatis pa pocnes da ga vredjas da mu govoris da je svinja, *****, vreca sala, da ima debelu bulju i da mu vise sise. S vremena na vreme ga pustis das mu kintu za teretanu ali cim vidis da je malo uspeo odma mu ukines finansije. Poseres se na njegov uspeh. Trudis se da sto cesce ga vredjas pred drugima da to svi cuju i da govoris sve najgore o njemu pred drugima kad je on prisutan. Sve ovo treba najazesce da uradis sa njegovih 15-16 godina to je kljucni period. Posle samo odrzavas.
Aco, ponižavati svoje dete je zločin i sa tim se slažem.
Postavlja se pitanje šta sad?
Da ostaneš i to trpiš i dalje ili da odeš i da trpiš besparicu.
Prosto moraš da doneseš odluku i podneseš sve posledice te odluke.
Kriva Drina se neće ispraviti zato što mi to želimo.

U potpunosti te razumem. Moju drugaricu je majka ostavila sa 15 kod babe i dede i zapalila u inostranstvo, onda je deda izbacio iz kuće, pa otišla da živi kod oca, ali posle nekoliko meseci se i odatle iselila. Sve vreme studiranja radila je kao kućna pomoćica u nekoj porodici.
Life's b.i.t.c.h. baby!

Pa dobro, intelektualno si se razvijao, to je dobro a ne lose.
Nego, stvarno, sto se ne odreknes biznisa? Jer izgleda da je sve u vezi sa tim. Tvoj tata od tebe pravi sebe a ti se osecas neuspesno jer nisi kao on.

U ala sam se razvio intelektualno UBILO SE. Studiram 5 godina prvu godinu fakulteta. Dak su svi oni koji se nisu bas toliko patoloski trudili sa se razvijaju intelektualno sada na kraju. To zakidanje radi patoloskog intelektualnog razvoja mi je pomoglo do moga.

odbačen je neko ko je iz priče "ja te izdržavam, dok si pod mojim krovom biće kako ja hoću".........to nema veze sa faxom....tako je bilo i kad je neko išao u srednju školu......aci uslovljavaju stvari faxom...al ne veroojem da mu ukidaju kintu....i pre mislim da bi se slomili da mu daju soma evra za džeparac kada bi uzeo i spakovao stvari i hteo da se iseli iz kooće i ode u podstanare.....i da radi na primer...tako šo će da pravi pljeskavice u kiosku....zamisli, vidi ga ćačetov prijatelj...vaš sin aca...nema veze...stalo je njima do sina ace......razmaženog..........tipično razmaženo dete.........i da, istina je da su nam svima sedeli za vrtatom ko god je stoodirao..........makar pogledom....ne mora da pita šta si uradio ili da ti roditelj drži predavanja............ako sad ima 26 za 4 godine...imaće 30..ako radi kao stomatolog......sooper...mlad stomatolog....i još kaže da voli svoj posao....a ko voli taj i zna........ i biće dobar u poslu...........
ša sam hteo...da sedne i zagreje stolicu........al ne da bleji u knjigu prazno...nego da se drooži...kad god vidi ..ne ide..........nek ide napoije i nek se drooži....i bavi sportom...............

e...to vaše..."nek se otkriva dete".......kasnije će to biti izbor škole...fakoolteta... mooža..150 dečaka .......tako ima dece koja se traže do 35...nikako da se nađu......nek se dete bavi sportom...joori, trči, igra ovo i ono.....što mora da trenira.....osim ako se ne hvalite prijateljicama......naše dete trenira....
.

Back