sevilja
Iskusan
- Poruka
- 6.145
Uspela sam da pročitam ovu temu na preskok. Razumem u potpunosti kako se Aca_Banovani oseća, jer sam i ja bila u sličnoj situaciji. Moj otac je imao tako neki stav - Ja te izdržavam, zbog toga moraš poštuješ i mene i moja pravila. Jednog dana više nisam mogla da izdržim, rekla sam mu da mi više ne treba njegov novac i da od tada počinjem da izdržavam samu sebe. Imala sam 20godina. Usledio je finansijski jako težak period za mene, sama sam morala da zarađujem novac za stan, hranu, odeću, plus da idem u školu, ali se nikada nisam pokajala zbog svoje odluke, i nikada više ni dinara nisam uzela od njega. Nisam mnogo starija od tebe, Aco, nekih godinu dana, žao mi je što imaš taj problem, jer znam koliko je za mene bila mučna ta situacija. Međutim, mislim da su to neki problemi koje ljudi rešavaju u ranim 20tim, neki i ranije. Između svoje slobode i finansijske sigurnosti, ja sam izabrala slobodu. Meni se čini, da si ti izabrao ovo drugo, finansijsku sigurnost koju ti roditelji pružaju, čistu sobu, spremljen ručak, opran veš, a pritom želiš da te smatraju samostalnim i odgovornim čovekom Svi bi mi hteli da imamo savršene roditelje, ali to nije moguće. Takvi ljudi, kao što je moj ili tvoj otac, dešavaju se mnogima, ali svako mora da se izbori za sebe na svoj način, a ne da svoje očeve krivi za sve loše stvari u svom životu. Još mi je fascinantnija činjenica, da ti ove ljude ovde gnjaviš ovim problemom već 3 godine (kao što je neko napisao) Sam si napravio svoj izbor, i sam si odgovoran za situaciju u kojoj si se našao. Ili preseci i poči da preuzimaš odgovornost za svoje postupke, ili prekini da se žališ i smaraš sve okolo.
Е, ти си мој човек.
Тако сам и ја прогласила аутономију оног тренутка кад су почеле уцене.
Нису сви родитељи савршени, а ја моје ценим и поред тога што ме нису често разумели.