Da je hriscanstvo prava religija,tj da ima istine u njenom ucenju,ne bi postojala milion i jedna struja.A najsmesnije je sto se svi drze jedne knjige,a tumaci je kako ko hoce!
Da, no to ti nije argument, pošto u svemu imaš različito tumačenje - od pogleda kako je sve nastalo bez Boga do toga kako je sve nastalo sa Bogom.
Prema tome, trenutno postoji mnoštvo teorija i razmišljanja o nastanku i razvoju makro i mikro svijeta, svemira ili života, i to kod onih koji ne vjeruju u postojanje Stvoritelja.
Isto tako, postoji mnoštvo pravaca o nastanku i razvoju, te prihvaćanju određenih ljudi ili cijelih naroda od strane Stvoritelja, na način kako svi ti svojataju istinu.
Ja vjerujem da postoji Stvoritelj koji se objavio kroz pisanu riječ Bibliju, te u njoj se može razumijeti smisao života, i dobiti odgovore na sva važna pitanja.
Do sada sam se najviše uvjerio u taj pravac, i on mi je trenutno najlogičniji i najprihvatljiviji, a to što tu istinu svatko razvodnjava i tumači na svoj način, nije problem u objavi.
Problem je u ljudima, međutim postoji izjava da je najbolje tumačenje kada Biblija sama sebe tumači.
Navest ću primjer :
Mi, Jehovini Svjedoci, vjerujemo da je Isus različit od svoga Oca, koji je i njemu samome Bog.
Dok ostali takozvani kršćani vjeruju da je Bog trojstvo, i po definiranju tvrde da je Sin Isus u svemu jednak sa svojim Ocem Jehovom.
Matej 24:36 - A o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.
Ovaj biblijski citat sam postavio da se jasno vidi razlika između Oca i Sina, na način da Isus nije Sveznajući kao njegov Otac, koji je ponavljam - i njemu samome Bog.
1. Korinćanima 15:24 - Potom će (Isus), na kraju, nakon što uništi svaku upravu i svaku vlast i silu, predati kraljevstvo svojem Bogu i Ocu.
E sad, svi takozvani kršćani koji po običaju vjeruju u trojstvo odgovaraju na taj biblijski stih iz Mateja 24:36 na način da Isus nije znao pošto je tada bio čovijek.
No, bez obzira na tu tvrdnju i dalje ostaju pri svome, da je na Zemlji u istom trenutku bio i potpuni Bog i potpuni čovijek.
I malo dijete bi u toj izjavi prijetilo kontradikciju, i nelogičnost.
Ovo je samo jedan mali primjer izvrtanja biblijske istine, kroz tumačenje sa željom da se ne dira u dokrtinu koja je nastala prije nekih 1700 godina.
Upravo se po toj matrici ili temelju - a to je Biblija - može vrlo jasno vidjeti tko je u pravu a tko u krivu.