Kako se odbraniti od sekti?

Упућујем те да то кажеш кориснику Servant of God, чим се огласи, пошто је он више пута истицао да је данас способан само онај ко обрађује земљу. Дакле, с једне стране имамо декларисаног агриколу, а с друге твоје предрасуде на основу имена једне америчке државе...
Но, наведени Слуга није се изјашњавао по питању своје деноминације, а ти види ко ти је већи непријатељ - да ли онај ко отворено каже шта је, или онај ко се фолира да је сличан теби, а наводи те да верујеш у оно што он хоће... Рецимо да се одрекнеш Бадњака и икона, славиш суботу, очекујеш "веома скори" крај света... ;)

ti si pomalo cudan tip ja ne znam ko sta misli, gledam ko sta pise i ako se ne slazem, a proziva mene i moju spc ja se oglasavam (naravno ono sto vidim). kakve su to predrasude to samo izgleda ti znas, ako me vec pratis video bi da izbegavam predrasude.

Usmena predaja.

„ Tako dakle, braćo, stojte čvrsto i držite predanja, kojima ste naučeni, bilo našom riječju, bilo poslanicom “ (2 Sol. 2:15)

Ne drzis se ovoga? znaci da si jeretik.

Vi pravoslavci ste stvarno cudo od ljudi!! A ti znas sta su apostoli USMENO govorili?? Kao prvo, kad Pavle kaze predanja misli upravo na ono sto je zapisano kako u evandjeljima, tako i u poslanicama koje je i sam pisao... Tako da mi danas ne bismo nagadjali sta su oni usmeno govorili, imamo pisani materijal, Sveto Pismo, koje treba da citamo, pridrzavamo se tog sto smo procitali, odnosno prihvatamo te istine u svom zivotu... Medjutim, vama je tesko da nesto sto je jednostavno prihvatite, pa onda izmisljate za sebe kojekakve nebuloze...

... jasno je ko je jeretik, ali...

Чини ми се да ти Гњевни није одговорио, воли он тако да избегава, но свеједно ћу ја одговорити.
Чињенично, сасвим си у праву. Заправо је болдовано тачно, ако претпоставимо да је Библија настала неком инспирацијом одозго, веома је симпоматично да је Бог заборавио многе ствари које нису биле у складу са научним знањима оног времена (рецимо старост планете, настанак Сунчевог система...).
Друго, што се мене тиче, допуне су све што вреди у хришћанству, ако под тиме сматрамо допуне из ранијих традиција - античку филозофију, паганска веровања, наравно и много шта што је у самим Јеванђељима, па и Старом завету... Знам да се ти не би сложио самном, посебно ако си протестант... Но, логична последица протестантизма је секуларизам, у крајњем безверје у својој америчкој или европској варијанти (да сад не објашњавам). Зато што Библију своди на логику, а она је мЛого нелогична...

Ne moramo da pretpostavljamo, Biblija JE nastala Bozanskim uplivom, spominje se to izmedju ostalog u jednom stihu u poslanici Timoteju...Ne znam sta nije u redu sto se tice starosti planete, osim ako ne zastupas teoriju da je Zemlja stara 300 miliona milijardi hiljada stotina milijardi godina (cesto se pitam da li bi ti mucenici-naucnici znali da napisu taj broj za koji misle da je broj godina planete), takodje ne znam ni sta je problem sa Suncevim sistemom?
Sta znaci da je sekularizam posledica protestantizma?! Odakle uopste takve ideje? I ko smislja te "mudre" fraze i floskule koje veze sa zivotom nemaju?
Biblija je uglavnom nelogicna onima koji joj pristupaju sa gardom i zeljom da je ismeju i "dokazu" kako je ona nelogicna, ostalima je, uz manje ili vise proucavanja i zelje da razumeju u pravom svetlu sve, potpuno logicna.

Ovde su pojedinci odredili sta je sekta, a sekta je sve sto nije SPC. Sve ''sekte'' su lose i ispiraju mozak.
Verske zajednice kao sto su LDS,Jehovini svedoci,Baptisti...su legalne verske zajednice koje su upisan u verski registar gde i SPC. Deluju legalno isto kao i SPC.
Kada crkva kaze da zena ne sme da udje u verski hram kada ima mc jer je necista, da mora da je podredjena muzu,da ne sme da se doteruje, da nosi pantalone,da joj je mesto u kuci, da ne sme da nogom kroci na Svetu Goru, da li je to ispiranje mozga ili sloboda ? To su inace sve pravila SPC.

O žene, imate li pametnija posla, osim da se svađate kao napuštena deca?
Uzmite nešto radite da neutrališete negativnu energiju, spremite neki zanimljiv kolač, posadite neko cveće i slično, i nemojte širiti varnice, jer Vam to ne priliči.
Budite pametne i budite dobre.

Ti bi recimo mogao da napises jedan haiku...

Ne pišem haiku, ali može poezija.
Evo nešto iz riznice i u duhu pdf-a.

Bez tebe duša nevidela zorje,
Nit bačeno seme izrasta u cvet,
Bez tebe Sunce ne rasipa boje,
Nit’ prah zvezdani obasipa svet.

Bez tebe ja sam tek pomalo sena,
Odvec na zemlji i zamalo Bog,
S’ tobom u duši teži sam od trena,
I višlji od vrha najvišljega svog.

Prenošenje biblijske istine ti možeš shvatiti i nazivati kako želiš.

Vi prenosite Kulinu "istinu".

ao prvo, kad Pavle kaze predanja misli upravo na ono sto je zapisano kako u evandjeljima, tako i u poslanicama koje je i sam pisao...
Ma nemoj?

Jovan 21,25. А има и друго много што учини Исус, које кад би се редом пописало, ни у сами свет, мислим, не би могле стати написане књиге. Амин.

Je l ti krivo?I jos se bavim i vradzbinama,zato pazi skim se kacis!
Delujem i na daljinu....
Sektašice, kako ide gatanje?

Ovde su pojedinci odredili sta je sekta, a sekta je sve sto nije SPC. Sve ''sekte'' su lose i ispiraju mozak.
Tako je, lutko pametna.

Verske zajednice kao sto su LDS,Jehovini svedoci,Baptisti...su legalne verske zajednice koje su upisan u verski registar gde i SPC. Deluju legalno isto kao i SPC.
Pa i satanisti u SAD djeluju legalno. Nažalost. :aha:

Back