38imak
Elita
- Poruka
- 20.423
Ako si deo drzavne uprave, da.Po tome ispade da je dovoljno ubiti jednog. Ja ubijem Hrvata, Muslimana iz nacionalistickih eazloga i pocinio sam Genozid
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako si deo drzavne uprave, da.Po tome ispade da je dovoljno ubiti jednog. Ja ubijem Hrvata, Muslimana iz nacionalistickih eazloga i pocinio sam Genozid
Nije jasno nimalo. Imputiraš tim državama ono što one nisu izjavile. Baviš se čistim izmišljanjem.Nema potrebe da ih pitam.Jasno je da te države ne smatraju događaje u Srebrenici genocidom inače bi glasali za ustanovljenje dana sećanja na žrtve genocida.U suprotnom su veoma zli.
Jasno je isto tako da predstavnici tih država nisu glasali protiv jer su smatrali da bi tako naštetili interesima svojih država.
Ubijanje jedinki jedne etničke skupine s ciljem da ih istrijebiš ili kronično desetkuješ na određenom području je genocid. U slučaju Srebrenice to je ubijanje mladih i zrelih, reproduktivno sposobnih muškaraca s ciljem da se onemogući njihovo daljnje razmnožavanje, a čime se utječe na njihov budući broj i na brojnost same zajednice na nekom području. Čisti genocid, ma koliko negatori to željeli prefarbati ili zapakirati u nešto manje monstruozno.Po tome ispade da je dovoljno ubiti jednog. Ja ubijem Hrvata, Muslimana iz nacionalistickih eazloga i pocinio sam Genozid
Ne bavim se izmišljanjem nego ukazujem na mišljenja sam neoborivu pretpostavku .Ta pretpostavka glasi da niko ko veruje da je negde konkretno u ovom slučaju u Srebrenici izvršen genocid nama ni jedan valjan razlog da ne podrži ustanovljenje dana sećanja na žrtve tog genocida.Nije jasno nimalo. Imputiraš tim državama ono što one nisu izjavile. Baviš se čistim izmišljanjem.
Očito je da nisi gledao glasanje, žao mi je ali moraš znati da je skoro svaka država koja je bila suzdržana jasno rekla da smatra da jeste bio genocid u Srebrenici ali ostaju suzdržani zbog...svaka imala svoj razlog a i svaka znala da će rezolucija biti usvojenaNema potrebe da ih pitam.Jasno je da te države ne smatraju događaje u Srebrenici genocidom inače bi glasali za ustanovljenje dana sećanja na žrtve genocida.U suprotnom su veoma zli.
Jasno je isto tako da predstavnici tih država nisu glasali protiv jer su smatrali da bi tako naštetili interesima svojih država.
Kako zar nisi čuo za općinski genocid.Бесмисао који политика прави је... Боље да не кажем шта тачно мислим.
Ако суд није успео да попише више од око 2500 јединствених имена страдалих... Где је доња граница? 500, 200, 50 људи ?
Не може постојати "геноцид у три улице".
Поређење Јасеновца, где је побијено више стотина хиљада људи, са местом где је једва пар хиљада...![]()
U Srebrenici su likvidirani oni za koje je pretpostavljeno da su vojno sposobni i da kao takvi predstavljaju opasnost po drugu stranu ukoliko bi ostali u životu.Ubijanje jedinki jedne etničke skupine s ciljem da ih istrijebiš ili kronično desetkuješ na određenom području je genocid. U slučaju Srebrenice to je ubijanje mladih i zrelih, reproduktivno sposobnih muškaraca s ciljem da se onemogući njihovo daljnje razmnožavanje, a čime se utječe na njihov budući broj i na brojnost same zajednice na nekom području. Čisti genocid, ma koliko negatori to željeli prefarbati ili zapakirati u nešto manje monstruozno.
Zbog čega su onda neki od predstavnika koji su glasali suzdržano, neposredno prije glasovanja za govornicom istaknuli kako ne negiraju da se dogodio genocid u Srebrenici?! Nije mi jasno.Ne bavim se izmišljanjem nego ukazujem na mišljenja sam neoborivu pretpostavku .Ta pretpostavka glasi da niko ko veruje da je negde konkretno u ovom slučaju u Srebrenici izvršen genocid nama ni jedan valjan razlog da ne podrži ustanovljenje dana sećanja na žrtve tog genocida.
Na kraju krajeva,sve države članice UN preuzele su obavezu ne samo da ne izvršavaju genocide nego i da ih i sprečavaju.
Ubijeni su reproduktivno sposobni muškarci kako bi se spriječilo njihovo razmnožavanje na određenom području. Razlog za počinjenje genocida je objasnio ratni zločinac i osuđeni genocidaš Ratko Mladić koji je govorio o "osveti za turske zločine".U Srebrenici su likvidirani oni za koje je pretpostavljeno da su vojno sposobni i da kao takvi predstavljaju opasnost po drugu stranu ukoliko bi ostali u životu.
Da je kriterijum za likvidaciju bio sposobnost reprodukcije onda bi isti obuhvatio i žene za koje se moglo pretpostaviti da su reproduktivno sposobne kao i decu.
Ко је наредио? Никаква наређења тог типа, ни усмена ни писмена, од стране команде ВРС-а, нису доказана пред судом.Genocid (gr. genos — rod, narod — i lat. accidere — ubiti), međunarodni zločin namernog, potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa.
Ratni zločin je kršenje zakona ratovanja koje dovodi do individualne krivične odgovornosti za radnje boraca u akciji, kao što su namerno ubijanje civila ili namerno ubijanje ratnih zarobljenika, mučenje, uzimanje talaca, nepotrebno uništavanje civilne imovine.
Sto se tice Srebrenice, da je tamo bio genocid, zasto bi deca i zene bili postedjeni? Tamo se desio ratni zlocin. A desio se jer se u periodu koji je prehodio dogodio ogromni broj zlocina sa muslimanske strane. Tu muslimanski zlocinci su se povukli u Srebrenicu. U celoj toj grupi muskaraca bilo je nemoguce odrediti ko je ucestvovao u klanju Srba a ko ne, pa je naredjeno da se svi ratno sposobni pobiju. Sto nije ispravno, i samo po sebi je zlocin. Al nije genocid.
Oluja je genocid. Jasenovac je genocid. Ovo u Gazi je genocid. Nacisticki konc logori su genocid.
Tako što su muslimani i podržavaju svoju braću ali iz vlastitih razloga nisu glasali za rezoluciju . I kad bi bilo glasanje da se desio genocid u Beogradu dali bi istu izjavu.Zbog čega su onda neki od predstavnika koji su glasali suzdržano, neposredno prije glasovanja za govornicom istaknuli kako ne negiraju da se dogodio genocid u Srebrenici?! Nije mi jasno.![]()
Možda zato što im je tako nalagala politička oportunost.Da njihovo neglasanje za dobije neku protivtežu .Ali dok se kod nekih pitanja uzdržanost može tumačiti različito izostanak podrške za odavanja počasti žrtvama onoga što se naziva genocid,dovoljno govori.Zbog čega su onda neki od predstavnika koji su glasali suzdržano, neposredno prije glasovanja za govornicom istaknuli kako ne negiraju da se dogodio genocid u Srebrenici?! Nije mi jasno.![]()
Sve ok, ali činjenica je, dakle, da dobar dio suzdržanih smatra da se dogodio genocid u Srebrenici. Tako su, barem, priznali predstavnici nekih suzdržanih država za govornicom UN-a. Znači da je to službeno stajalište tih država. Zašto se onda ovdje na forumu tvrdi da suzdržani po defaultu ne priznavaju genocid u Srebrenici? Taj mi dio nije jasan, jer se očito radi o lažnoj konstrukciji bez ikakve osnove.Tako što su muslimani i podržavaju svoju braću ali iz vlastitih razloga nisu glasali za rezoluciju . I kad bi bilo glasanje da se desio genocid u Beogradu dali bi istu izjavu.
Njihove izjave za govornicom UN-a su službena stajališta država koje predstavljaju. To znači da su 84 države glasovale za rezoluciju, ali i da ih još mnoštvo, ponajviše među suzdržanima, ima služben stav da se dogodio genocid u Srebrenici.Možda zato što im je tako nalagala politička oportunost.Da njihovo neglasanje za dobije neku protivtežu .Ali dok se kod nekih pitanja uzdržanost može tumačiti različito izostanak podrške za odavanja počasti žrtvama onoga što se naziva genocid,dovoljno govori.
Nema uzdržanosti kod genocida.
Da je tako kako kažeš danas bi u Evropi bilo možda i petnaest dvadeset miliona jevreja više nego što ih ima.Ubijeni su reproduktivno sposobni muškarci kako bi se spriječilo njihovo razmnožavanje na određenom području. Razlog za počinjenje genocida je objasnio ratni zločinac i osuđeni genocidaš Ratko Mladić koji je govorio o "osveti za turske zločine".
Dovoljno je desetkovati muškarce da bi se postigao genocidni učinak.
Зато што верују нетачним подацима којима су обасути.Zbog čega su onda neki od predstavnika koji su glasali suzdržano, neposredno prije glasovanja za govornicom istaknuli kako ne negiraju da se dogodio genocid u Srebrenici?! Nije mi jasno.![]()
Желиш нам поручити да смо погрешили што нисмо побили и Жепљане?A džaba kmečite, rezolucija je usvojena
Pametnije vam je pst!
Zato što su suzdržani imali prilike da glasaju za takav stav. Naknadna iznošenje stavova nema nikakvog smisla .Sve ok, ali činjenica je, dakle, da dobar dio suzdržanih smatra da se dogodio genocid u Srebrenici. Tako su, barem, priznali predstavnici nekih suzdržanih država za govornicom UN-a. Znači da je to službeno stajalište tih država. Zašto se onda ovdje na forumu tvrdi da suzdržani po defaultu ne priznavaju genocid u Srebrenici? Taj mi dio nije jasan, jer se očito radi o lažnoj konstrukciji bez ikakve osnove.
Bila usvojena ili ne , bila usvojena sa tesnom većinom ili bez većine ili sa ogromnom većinom sve je svejedno , ona nema nikakve pravne implikacije . Takvih rezolucija je donešeno stotinak bez ikakvog efekta.A džaba kmečite, rezolucija je usvojena
Pametnije vam je pst!
Koliko je konkretno takvih i koje su to države ?Sve ok, ali činjenica je, dakle, da dobar dio suzdržanih smatra da se dogodio genocid u Srebrenici. Tako su, barem, priznali predstavnici nekih suzdržanih država za govornicom UN-a. Znači da je to službeno stajalište tih država. Zašto se onda ovdje na forumu tvrdi da suzdržani po defaultu ne priznavaju genocid u Srebrenici? Taj mi dio nije jasan, jer se očito radi o lažnoj konstrukciji bez ikakve osnove.
Ne govori se o uništenju cjelokupne etničke zajednice, nego njenom desetkovanju na određenom teritoriju u smislu likvidacijskog etničkog čišćenja s nekog teritorija.Da je tako kako kažeš danas bi u Evropi bilo možda i petnaest dvadeset miliona jevreja više nego što ih ima.
Kriterijum za likvidaciju u Srebrenici očigledno je nedovoljan za uništenje etničke ili verske grupe.
Ne znam koliko ih je bilo, jer nisam brojao, ali novinari su izvjestili da su neke države jasno izjavile da priznavaju genocid koji se dogodio u Srebrenici, ali da će u pogledu glasovanja biti suzdržane. Vjerujem da se može pronaći na internetu.Koliko je konkretno takvih i koje su to države ?
Konvencija o genocidu kojom je pravno definisan genocid govori o uništenju etničke ili verske grupe ?Ne govori se o uništenju cjelokupne etničke zajednice, nego njenom desetkovanju na određenom teritoriju u smislu likvidacijskog etničkog čišćenja s nekog teritorija.
Nije naknadno, nego prethodno. Ne čitaš s razumijevanjem.Zato što su suzdržani imali prilike da glasaju za takav stav. Naknadna iznošenje stavova nema nikakvog smisla .
A druga stvar je broj takvih suzdržanih koji su naknadno izrazili svoj stav . Dva - tri.![]()