Како негирати геноцид?

Bila usvojena ili ne , bila usvojena sa tesnom većinom ili bez većine ili sa ogromnom većinom sve je svejedno , ona nema nikakve pravne implikacije . Takvih rezolucija je donešeno stotinak bez ikakvog efekta.
Važeća je ;)
Što se prije pomirite sa tom istinom, što prije progutate razočaranja nastala zbog neljudskih postupaka vaših "idola" prije ćete ozdraviti :)

Uzdržani u pogledu ukazivanja počasti žrtvama genocida ?
Kako je tako nešto moguće ?
Znaš, ja sam od početka protiv potpisivanja ove rezolucije, niti ima iko ikakve koristi od toga, niti će šta promijeniti, poštovanje i priznavanje neće oživjeti mrtve. Ali sad mi jeste drago kad je potpisana što je usvojena. Razloga se pojavilo dosta (većina razloga rođena baš na forumu). Nego, glede suzdržanih, čak i ja Bosanka, rođena Sarajka, po vjeroispovijesti muslimanka (nisam vjernica) bih bila onaj dan na onom mjestu (ma i danas) suzdržana, samo jer mi je morbidno usvajati rezolociju za genocid od prije 30 godina u vrijeme dok se upravo dešava genocid na drugom mjestu, čak mnogoooo veći i teži. Skoro pa svim suzdržanim to je jeste glavni razlog što su ostali suzdržani.

Pa vidiš da su pogubljeni, niko od njih nije ni gledao a niti slušao izlaganja prije i poslije glasanja :D
Možda su i gledali, ali su zabludjeli u pokušaju negiranja nečega što se ne može i ne smije negirati. Umjesto da kao pošteni, civilizirani i normalni ljudi priznaju teški oblik zločina koji se dogodio, oni upravo negiranjem ostavljaju svojoj djeci i budućim generacijima tešku stigmu genocida.

Možda su i gledali, ali su zabludjeli u pokušaju negiranja nečega što se ne može i ne smije negirati. Umjesto da kao pošteni, civilizirani i normalni ljudi priznaju teški oblik zločina koji se dogodio, oni upravo negiranjem ostavljaju svojoj djeci i budućim generacijima tešku stigmu genocida.
Čak i djeca znaju da "ko prizna, pola mu se prašta" :zper: a ovi jok, ni mrtvi! :manikir:

Живели Четници, највећи Срби!!!

1718128580079.png

Kako zar nisi čuo za općinski genocid.
Neobavezujuća rezolucija je potpuno nebitna u svakom smislu . Bošnje će i dalje kukati za genocid a za većinu Srba će to biti veličanstveno oslobodilačka akcija u kojima su se desili određeni kolateralni zločini.
Ако је тако небитна, што су се неки тиме уопште бавили? :roll:

Није баш величанствена акција... Пре је била гњаважа која се завршила катастрофом.

У Сребреници се не би десило то што се десило да из града нису повремено излетале муслиманске трупе и вршиле потпуни покољ по околним селима - старо, младо, мушко, женско... нису бирали. Тврди се да је неколико стотина Срба тако пострадало. Не знам колико је то све трајало.
На крају је Сребреница заузета, а пострељани су пунолетни мушкарци.

Решење је осудити оба, и означити их истом категоријом.

Ако је тако небитна, што су се неки тиме уопште бавили? :roll:

Није баш величанствена акција... Пре је била гњаважа која се завршила катастрофом.

У Сребреници се не би десило то што се десило да из града нису повремено излетале муслиманске трупе и вршиле потпуни покољ по околним селима - старо, младо, мушко, женско... нису бирали. Тврди се да је неколико стотина Срба тако пострадало. Не знам колико је то све трајало.
На крају је Сребреница заузета, а пострељани су пунолетни мушкарци.

Решење је осудити оба, и означити их истом категоријом.
Tri godine je to trajalo. Iz "demilitarizovane" zone. Nikada oni to neće priznati. Ni izjednačiti. Jer bi onda sve u startu zvučalo drugačije.

cetnicima su bili najveci protivnici komunisti. do te mere da su saradjivali i sa nacistima ne bi li se izborili sa komunisitma.
a posto su Rusi bili komunisti, tesko mozes da me ubedis da cetnici nisu Ruse smatrali za neprijatelje. :rtfm:
Nisu Ruse vec Sovjete; a Rusi su bili komunisti koliko i Srbi sto su bili, tj. Jugosloveni.
Danas ih od milja zovemo srpske ustase.
:kafa:

Back