Dupont
Domaćin
- Poruka
- 4.644
Prodajem sadnice tresanja-povoljno...javiti se na pp.... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Cunami zbog japanske trešnje!
Preko žena ljudi su gazili kao preko kamenja, šutirali su jedni druge i na kraju kidali mlado drveće koje je trebalo da zasade za sreću!
Više hiljada Beograđana, kao i članovi Srpsko-japanskog društva „Beograd-Tokio“, funkcioneri grada Beograda i mnoge javne ličnosti održali su juče na Trgu Republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana. Činilo se u prvi mah da ćemo najlepšu razglednicu poslati u svet i pokazati veličinu srpskog naroda. I tako je i bilo do podneva, a onda na stotine mladih i starijih sugrađana rukama i nogama borilo se za sadnicu drevnog japanskog drveta, čija je cena na našem tržištu oko 150 dinara!?
Za samo nekoliko minuta, Trg Republike postao je mesto obračuna i krvoprolića. Pored polomljenih stabala japanske trešnje ležali su raščupani i povređeni Beograđani, koji su jaukali. U stampedu je najteže povređena Beograđanka (37). Do dolaske ekipe Hitne pomoći, žena je bila u besvesnom stanju. Na desetine ljudi prešlo je preko nje, gazeći je po glavi i telu, da bi se dokopale trešnje.
- Pobogu, ljudi, ubićete ženu. Vidite da je pala - vrištala je na sav glas sugrađanka, koja je u naletu stampeda pala pored povređene žene. Preko nje su padali i stari i mladi. Preskakali su jedni druge, peli im se po glavama. Sve sama stoka. Žena je zadobila tešku povredu glave, grudnog koša i trbuha. Reanimirana je pri ulasku u Urgentni centar i za sada se nalazi van životne opasnosti. Druga Beograđanka (66) zadobila je, takođe, povredu glave, grudnog koša i kuka dok je bila nekome „odskočna“ daska kako bi se domogao besplatne trešnje. Trećoj dami staroj 75 godina lekari Hitne pomoći konstatovali su povredu leve noge, odnosno skočnog zgloba.
Nekoliko minuta posle laktanja za sadnicu, Trg Republike ličio je na pravi otpad kao posle demonstracija. Žutim autobusima, donacija Japana od pre nekoliko godina, pretilo je uništenje. Naime, radnici „Zelenila“ i „Srbijašuma“ pokušali su iz autobusa da podele spakovane sadnice, a na desetine Beograđana nagrnulo je i na silu otvarajući vrata autobusa, umalo povredilo radnike.
- Ljudi su padali kao da su streljani. Svuda unaokolo je krv, srča. Razbacane i rasparane su bile ženske i muške cipele, žene su sa trga odlazile pocepanih suknji i srozanih „poluživih“ najlonki... U prvi mah, slučajni prolaznik bi pomislio da je neko bacio bombu koja je eksplodirala među ljudima. Malo je bilo ekipa Hitne pomoći, pa su ljudi ležali i zapomagali. U pomoć su uskočili i pripadnici komunalne policije i policajci - kaže očevidac događaja.
- Dođite kod mene, umreću ovde! - vikao je čovek koji je ležao na pločniku. Na njemu su jedino bile čitave pantalone. Jakna i majica bile su mu pocepane. Pored slepoočnice posekotina, jer ga je najverovatnije neko laktom udario. Nedaleko od njega, polomljena trešnja sa pupoljkom. Ovo stablo ni krivo ni dužno nikome sreću ispod svoje krošnje neće doneti.
Izgaženi starac, koji je u metežu ostao bez jedne cipele, grčevito je u rukama držao sadnicu dok je volonter Crvenog krsta pokušavao da mu pomogne.
- Ma neću, matori, da ti uzmem drvo nego da ti pomognem. Pusti to, daj mi ruku da se pridigneš - govorio je volonter Crvenog krsta. Dok se pridizao, iz ruke nije ispuštao trešnju.
- Ne dam trešnju ni za život - promrmljao je starac, ne zahvalivši se mladiću koji mu je pomogao da ustane.
Bilo je i onih koji nisu želeli da budu povređeni, te su stajali po strani izbezumljenih pogleda.
- Htela sam u svoje dvorište da donesem sadnicu. Ona bi me ceo život sećala na Japan. Priložila sam i novčanu pomoć. Imam problema sa srcem, pa nisam smela da se nađem u rulji ljudi. Žao mi je što Beograd nije pokazao do kraja svoju dobrotu - rekla je jedna od okupljenih Beograđanki.
link

Cunami zbog japanske trešnje!
Preko žena ljudi su gazili kao preko kamenja, šutirali su jedni druge i na kraju kidali mlado drveće koje je trebalo da zasade za sreću!
Više hiljada Beograđana, kao i članovi Srpsko-japanskog društva „Beograd-Tokio“, funkcioneri grada Beograda i mnoge javne ličnosti održali su juče na Trgu Republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana. Činilo se u prvi mah da ćemo najlepšu razglednicu poslati u svet i pokazati veličinu srpskog naroda. I tako je i bilo do podneva, a onda na stotine mladih i starijih sugrađana rukama i nogama borilo se za sadnicu drevnog japanskog drveta, čija je cena na našem tržištu oko 150 dinara!?
Za samo nekoliko minuta, Trg Republike postao je mesto obračuna i krvoprolića. Pored polomljenih stabala japanske trešnje ležali su raščupani i povređeni Beograđani, koji su jaukali. U stampedu je najteže povređena Beograđanka (37). Do dolaske ekipe Hitne pomoći, žena je bila u besvesnom stanju. Na desetine ljudi prešlo je preko nje, gazeći je po glavi i telu, da bi se dokopale trešnje.
- Pobogu, ljudi, ubićete ženu. Vidite da je pala - vrištala je na sav glas sugrađanka, koja je u naletu stampeda pala pored povređene žene. Preko nje su padali i stari i mladi. Preskakali su jedni druge, peli im se po glavama. Sve sama stoka. Žena je zadobila tešku povredu glave, grudnog koša i trbuha. Reanimirana je pri ulasku u Urgentni centar i za sada se nalazi van životne opasnosti. Druga Beograđanka (66) zadobila je, takođe, povredu glave, grudnog koša i kuka dok je bila nekome „odskočna“ daska kako bi se domogao besplatne trešnje. Trećoj dami staroj 75 godina lekari Hitne pomoći konstatovali su povredu leve noge, odnosno skočnog zgloba.
Nekoliko minuta posle laktanja za sadnicu, Trg Republike ličio je na pravi otpad kao posle demonstracija. Žutim autobusima, donacija Japana od pre nekoliko godina, pretilo je uništenje. Naime, radnici „Zelenila“ i „Srbijašuma“ pokušali su iz autobusa da podele spakovane sadnice, a na desetine Beograđana nagrnulo je i na silu otvarajući vrata autobusa, umalo povredilo radnike.
- Ljudi su padali kao da su streljani. Svuda unaokolo je krv, srča. Razbacane i rasparane su bile ženske i muške cipele, žene su sa trga odlazile pocepanih suknji i srozanih „poluživih“ najlonki... U prvi mah, slučajni prolaznik bi pomislio da je neko bacio bombu koja je eksplodirala među ljudima. Malo je bilo ekipa Hitne pomoći, pa su ljudi ležali i zapomagali. U pomoć su uskočili i pripadnici komunalne policije i policajci - kaže očevidac događaja.
- Dođite kod mene, umreću ovde! - vikao je čovek koji je ležao na pločniku. Na njemu su jedino bile čitave pantalone. Jakna i majica bile su mu pocepane. Pored slepoočnice posekotina, jer ga je najverovatnije neko laktom udario. Nedaleko od njega, polomljena trešnja sa pupoljkom. Ovo stablo ni krivo ni dužno nikome sreću ispod svoje krošnje neće doneti.
Izgaženi starac, koji je u metežu ostao bez jedne cipele, grčevito je u rukama držao sadnicu dok je volonter Crvenog krsta pokušavao da mu pomogne.
- Ma neću, matori, da ti uzmem drvo nego da ti pomognem. Pusti to, daj mi ruku da se pridigneš - govorio je volonter Crvenog krsta. Dok se pridizao, iz ruke nije ispuštao trešnju.
- Ne dam trešnju ni za život - promrmljao je starac, ne zahvalivši se mladiću koji mu je pomogao da ustane.
Bilo je i onih koji nisu želeli da budu povređeni, te su stajali po strani izbezumljenih pogleda.
- Htela sam u svoje dvorište da donesem sadnicu. Ona bi me ceo život sećala na Japan. Priložila sam i novčanu pomoć. Imam problema sa srcem, pa nisam smela da se nađem u rulji ljudi. Žao mi je što Beograd nije pokazao do kraja svoju dobrotu - rekla je jedna od okupljenih Beograđanki.
link
pročitao sam ovaj tekst
dakle logika je ova
"ovo ima samo u Beogradu
neverovatno kakvi su ti Beograđani
ja sam iz Šumadije i voleo bih da se jednog dana otcepimo i konačno oslobodimo smrada Beogradskog"![]()

Bgd pun vas iz Sumadije..![]()
Stoka halava , garant ih preko 80% živi u nekim soliterčinama gde nemaju ni uslove da drže drvo trešnje , nego se stoka gura za bilo šta samo da je džaba .
U Bg najmanje ima sumadinaca a najvise Crnogoraca i Bosanaca ako cemo posteno...

Dečko, tamo u japanu ima mnogo ljudi koji su sad ostali bez ičega. Imaju čak i nestašicu vode, pa se ne guraju ispred cisterne, nego strpljivo i mirno u redu čekaju.
Još se izvininjavaju i klanjaju jadan drugome, ako neko nekoga nehotice takne laktom, kao posledica umora i iscrpljenosti.
Prema tome ne svirkaj, nije sve u nemašini... Ima nešto i u samokontroli.
Dok je kod njih uobičajeno da čovek sebi oduzme život, ako ne može da živi sa sramotom, kod nas pop neće da te opeva, ako izvršiš samoubistvo, iz bilo kog razloga.

U Bg najmanje ima sumadinaca a najvise Crnogoraca i Bosanaca ako cemo posteno...
Значи повраћа ми се од коментара "такви смо ми Срби", "такви су Београђани!" ,"стока" ,овакви ,онакви, пљување до бола!!! Фуј!
Ево једне распордаје у маркетима у Америци да видите како су они фини:
и сјашите више да нам је то у менталитету! Није!!!!!!!!!!!!!!! Сви ви који тако причате или нисте Срби или нисте достојни да будете Срби! Е па коме се више свиђа нека узме неко друго држављанство, пређе у другу веру и нека заврши са својом бедом!
Значи иду ми на к..... сви око мене који тако причају. Болесни људи, пуни непоштовања према себи, својим родитељима, сународницима и славним прецима.
Свуда се дешавају овакве ствари и чуди ме да већина вас која блеји на интернету и тв-у досад то није видела. Али најлакше је пљувати по свом народу... чек` чек` па можда то и није ваш народ него сте овде дошли да провоцирате и газите својим очајним понашањем, речима и делима по свему србском (не српском јер нисмо Српи него Срби и пустите ме Вука и преласка слова из ... у ... да не набрајам).
Уосталом идите код Јапанаца па живите са њима кад им се толико дивите, или код неких других који вам се више допадају и које цените!
Али запамтите: Нема лошег народа него лоших појединаца!!!
Mislim da kucno vaspitanje i opsta kultura nemaju veze sa mestom porekla.
To je tacno, ali to reci onima koje pljuju ljude iz drugih mesta, gradova..bilo da je Bgd, Nis..NS..ili neko selo.

Uz preplitanje zvukova srpske i japanske tradicionalne muzike, desetak hiljada ljudi okupilo se na Trgu republike kako bi poslali poruku prijateljstva i sakupili donaciju za narod Japana, koji se već trideseti dan bori sa posledicama razornog zemljotresa. Beograđanima je simbolično podeljena 1.001. sadnica trešnje, a zbog svađa prevelikog broja ljudi koji su ih želeli u svojim dvorištima, troje ljudi je povređeno i prevezeno u Urgentni centar.
Dok su neki uživali u japanskim pesmama koje je izvodio požarevački hor “Barili“, stilizovanim borbama karatea i aikida i govorima predstavnika Japana i Beograda, drugi su još sat vremena pre početka manifestacije zauzeli svoje mesto ispred nekoliko žutih autobusa iz kojih je građanima podeljena 1.001 sadnica trešnje.
Iako sadnice simbolizuju prosperitet, mir i ljubav, ispred autobusa koji su simbol japanskih donacija Beogradu, nije vladao ni mir, ni ljubav, pa je u prepirkama i stampedu, koji je nastao zbog prevelike želje Beograđana da dođu do svoje sadnice, prema prvim informacijama, troje ljudi povređeno.[/b]
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/247099/Troje-povredjenih-prilikom-podele-sadnica-tresnje
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nije mi jasno sta je to u nasem mentalitetu sto pri besplatnom deljenju necega izaziva ovakvu reakciju?!
'Adje sto na brukaju politicari, nego sto je jos gore - mi to radimo i sami.