Kako je Hrvatima od kad su ušli u EU i NATO?

https://www.google.com/amp/s/www.in...ke-i-smjestio-nas-na-razinu-smece/660208.aspx
1760561805772.jpeg

Ovo su najmoćnije putovnice. Amerika prvi put izvan top 10, prestigla je i Hrvatska​

Lista najmoćnijih putovnica u 2025.:​

1. Singapur (193 destinacije)
  2. Južna Koreja (190)
  3. Japan (189)
  4. Njemačka, Italija, Luksemburg, Španjolska, Švicarska (188)
  5. Austrija, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Irska, Nizozemska (187)
  6. Grčka, Mađarska, Novi Zeland, Norveška, Portugal, Švedska (186)
  7. Australija, Češka, Malta, Poljska (185)
  8. Hrvatska, Estonija, Slovačka, Slovenija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo (184)
  9. Kanada (183)
  10. Latvija, Lihtenštajn (182)
  11. Island, Litva (181)
  12. SAD, Malezija (180)
48e89a67-d0e5-4dcd-b602-f0a823c329f7.webp

35b0bedb-5f6e-44ac-9d6f-3ca1cba7c7ab.webp

Ovo su najmoćnije putovnice. Amerika prvi put izvan top 10, prestigla je i Hrvatska​

Lista najmoćnijih putovnica u 2025.:​

1. Singapur (193 destinacije)
  2. Južna Koreja (190)
  3. Japan (189)
  4. Njemačka, Italija, Luksemburg, Španjolska, Švicarska (188)
  5. Austrija, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Irska, Nizozemska (187)
  6. Grčka, Mađarska, Novi Zeland, Norveška, Portugal, Švedska (186)
  7. Australija, Češka, Malta, Poljska (185)
  8. Hrvatska, Estonija, Slovačka, Slovenija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo (184)
  9. Kanada (183)
  10. Latvija, Lihtenštajn (182)
  11. Island, Litva (181)
  12. SAD, Malezija (180)
Pogledajte prilog 1800891
Pogledajte prilog 1800889
A ti iz Drniša nisi omirisao dalje

Ti se zajebbavaš? Cijena kruha ti je problem, 60e mjesecno pri 5000e prihoda?
5000-7000e/m², jedino ako tražiš na elitnim lokacijama.
Toliko smo skupi da smo krcati turistima koji dolaze iz država sa duplo manjim prihodima od tebe i žene. Prosječni Nijemac može o vašim prihodima samo sanjati, a troškovi su im takvi da fiksno pola plaće ode na stanovanje, režije i osiguranja.
Ajd ne seri. Čitaj s razumjevanjem. Jebeni apartmani su po 150-200e, piva 6e, ruač za dvoje 60e-100e bez problema. Sve j otišlo u pizdu materinu gore i šta ti to vrijedi da su ti plaće porasle kada su cijene odletjele u nebo u zadnjih par godina. Ma da imam 1000000e plaću ne dam da me gule na svakom koraku. Lijepo su ljudi ovdje pitali kako je sada i ja sam odgovorio kako jest. To što si ja s 5k e mogu priuštiti to je čisto moja stvar. Mogu nešto a to sam mogao i prije kada smo bili bez tog usranog eura i s kunama iako su nam plaće bile puno manje. Nekada je to 100e zelena nešto vrijedila a danas je to jedan veliki *****.

Stoga, da jebeno zaključim da nije to tako bajno i divno kako vi serete ovdje. i smo u eu, mi smo u eu.....ko kakva djeca ste.

I taj jebeni kruh je prije bio 1e. S time da si mogao birati kakv god hoćeš. Danas za 1e ne dobiješ ni kiflu. Danas lako platiš to isto 3-4 eura što je 4 put više nego prije. Sada je još super jer plutamo ko država u uršulinim eurima samo se pitam kad jednom toga nestane što će tek onda biti. Odeš u EU i stranci ti pokupuju sve što vrijedi i odjednom si strnac u vlastitoj državi.

Otkud znaš kako se živi u Srbiji? Jutarnji list i Index.ndh nisu merilo objektivnosti
A ti znaš kako živimo mi u Hrvatskoj?
Što se tiče vas u Srbiji kako bi živite, pa evo vidimo nekakve podatke o plaćama vašeg RZS, a čitamo i vaše postove o cijenama, a Bogu fala, ima i sajtova i kataloga gdje se mogu usporediti cijene. Nije to tako teško pa se mogu izvući nekakvi podaci.
Pa evo reci nam koliko u Srbiji dođe grijanje preko toplane, koliko dođe kila mesa (svinjska lopatica ili recimo leđa BK), koliko dođe litra dizela? Tako neke stvari, pa da usporedimo sa medijalnom plaćom?
Išao sam nedavno sa djecom u šoping, išli smo u Newyorker i imaju i cijene u Srbiji na toj kartici, i sve ispada skuplje kod vas. Ispada da oni odnos euro prema dinaru računaju 1:130. Znači ono što ja platim 19.99€, u Srbiji je 2600 din ili oko 22.18€, znači oko 10% više.
Itd, itd...

I taj jebeni kruh je prije bio 1e. S time da si mogao birati kakv god hoćeš. Danas za 1e ne dobiješ ni kiflu. Danas lako platiš to isto 3-4 eura što je 4 put više nego prije. Sada je još super jer plutamo ko država u uršulinim eurima samo se pitam kad jednom toga nestane što će tek onda biti. Odeš u EU i stranci ti pokupuju sve što vrijedi i odjednom si strnac u vlastitoj državi.
Evo štruca polubijelog kruha od 650g je 0.97€! Paket jaja od 10 komada M veličine je 1.99€!
1kg krumpira 0.49€ (istina, na akciji).
O čemu ti pričaš?
1000013648.jpg

Evo štruca polubijelog kruha od 650g je 0.97€! Paket jaja od 10 komada M veličine je 1.99€!
1kg krumpira 0.49€ (istina, na akciji).
O čemu ti pričaš? Pogledajte prilog 1800970
Nije ovo baš reprezentativan račun. Jaja M x 10 budu oko 2,65 eura (na akciji i ispod 2,0), a ne čak 3,98. Kruh bude skuplji od ovih 0,97, otprilike 1,40. A za ovog koji piše da je pivo 6e, a kruh 2e, tko zna tko je i što je i odakle piše. Što se tiče cijena u restoranu, one su takve kakve su, odgovaraju potražnji. Kad smo neki dan rodbinu sa Paga vodili na ručak, tek u trećem restoranu sam uspio rezervirati termin. I tu je bilo sve puno kad smo došli, ali mjesto nas je čekalo. I sve su bili domaći ljudi, nijedan stranac (inače živim u turističkom mjestu).

Nije ovo baš reprezentativan račun. Jaja M x 10 budu oko 2,65 eura (na akciji i ispod 2,0), a ne čak 3,98. Kruh bude skuplji od ovih 0,97, otprilike 1,40. A za ovog koji piše da je pivo 6e, a kruh 2e, tko zna tko je i što je i odakle piše. Što se tiče cijena u restoranu, one su takve kakve su, odgovaraju potražnji. Kad smo neki dan rodbinu sa Paga vodili na ručak, tek u trećem restoranu sam uspio rezervirati termin. I tu je bilo sve puno kad smo došli, ali mjesto nas je čekalo. I sve su bili domaći ljudi, nijedan stranac (inače živim u turističkom mjestu).
Jaja i kruh su po redovnoj cijeni, krumpir je bio na akciji. Ali ne radi se o velikom trgovačkom lancu tipa Konzum, Plodine, Kaufland, nego manjem, MiP, mislim da su oni dio NTL-a.
OK i kod mene je polubijeli rezani pakirani kruh od 650g, 1.39€. Ali recimo isti taj kruh u Kauflandu, polubijeli, rezani, pakirani od 700g dođe 1.09€ ili 1.19€ (samo na etiketi piše Kaufland, a ne MiP ili Klara po novom). OK, jaja su skuplja po drugim centrima. Oko 2.65€ po redovnoj cijeni.

Što se tiče restorana, ja živim na kontinentu u manjem gradu i isto je gužva po restoranima. Evo nedavno smo htjeli ići u Batak i nije bilo mjesta taj put, sve je bilo rezervirano. Drugi put smo uspjeli, ali i taj put je bilo svega 2-3 slobodna stola, sve puno. Bili smo i na moru i cijene su jako jako slične. Cijene u Batku i na moru su iste, možda je i Batak čak skuplji, a može se naći i u nekim drugim restoranima jeftinije nego na moru, ako nisi u Zagrebu.

Ajd ne seri. Čitaj s razumjevanjem. Jebeni apartmani su po 150-200e, piva 6e, ruač za dvoje 60e-100e bez problema. Sve j otišlo u pizdu materinu gore i šta ti to vrijedi da su ti plaće porasle kada su cijene odletjele u nebo u zadnjih par godina. Ma da imam 1000000e plaću ne dam da me gule na svakom koraku. Lijepo su ljudi ovdje pitali kako je sada i ja sam odgovorio kako jest. To što si ja s 5k e mogu priuštiti to je čisto moja stvar. Mogu nešto a to sam mogao i prije kada smo bili bez tog usranog eura i s kunama iako su nam plaće bile puno manje. Nekada je to 100e zelena nešto vrijedila a danas je to jedan veliki *****.

Stoga, da jebeno zaključim da nije to tako bajno i divno kako vi serete ovdje. i smo u eu, mi smo u eu.....ko kakva djeca ste.
A tko te drži u Hrvatskoj na moru, sam si spomenuo lakoću prelaska granica.
To je i najbolji lijek za nerealne poput tebe koji misli da je samo u Hrvatskoj sve poskupjelo, a drugdje pečeni piceki padaju s neba.
Dok su bile kune zazivali ste euro, sad kad je euro opet nije dobro, ti bi kune nazad. Kao da bi to smanjilo cijene.

A ti si glasač SDP-a ili Možemo? Iste parole imate.

U Hrvatskoj skupo sa 30% većim plaćama, a u Srbiji puno osnovnih stvari skuplje nego u RH sa 30% manjim plaćama. Zaključak, ne valja EU. A frajer navodno ima 5k sa ženom. Jasno vam je valjda da čovjek laže, a 99% sam siguran da je to neki Tixi koji je na chatGPTu napisao tekst i onda ga "preveo" na Hrvatski.

Svakome tko je iole povezan sa RH je jasno koji su benefiti EU. Postoje rupe i ništa nije savršeno, ali usporediti ovo danas sa onim stanjem od prije 15-ak godine i još onda baljezgati kako je prije bilo bolje može samo luđak ili lažov.

Svuda raste standard, ne samo kod vas. Srbija i Hrvatska imaju istu stopu rasta BDPa, s tim što je srpska ekonomija stabilnija pošto se ne oslanja na turizam nego na realne grane industrije, što se videlo tokom korone kad ste imali pad od 10% dok je Srbija pala za samo 2%.

Imali bi još veći rast da niste podguzna muva švaba nego da vodite samostalnu spoljnu politiku. I da ste ostavili kunu umesto evra, kao što mađari, česi, šveđani itd. imaju svoju valutu.

Svuda raste standard, ne samo kod vas. Srbija i Hrvatska imaju istu stopu rasta BDPa, s tim što je srpska ekonomija stabilnija pošto se ne oslanja na turizam nego na realne grane industrije, što se videlo tokom korone kad ste imali pad od 10% dok je Srbija pala za samo 2%.

Imali bi još veći rast da niste podguzna muva švaba nego da vodite samostalnu spoljnu politiku. I da ste ostavili kunu umesto evra, kao što mađari, česi, šveđani itd. imaju svoju valutu.
Samostalna "spoljna" politika za države poput Hrvatske ili Srbije ne postoji. Mi smo tobože podguzna muha Njemaca , a Srbija tobože nije ničija iako vam Kinezi i Rusi vode politiku i pljačkaju državu. Hrvatska ima more , Srbija ima rudna bogatstva. Vama ih Kinezi odveze za kilu graha, a u RH ti Njemci dolaze na more i nama ostavljaju lovu. Plenković sjedi al pari sa Merzom, Ursulom ili Macronom, a Vučića pošalju u magareću klupu. Ta tobože samostalna politika je dovela do ovoga da više ne znate gdje kao država gonite.

Inače, udjel turizma u BDP-u Rh je oko 11%. I smanjuje se svake godine.

Da Rusi i Kinezi vode politiku Srbije ne bismo bili pristupna članica EU, tako da izjava nije na mestu. Razlika je što se Srbi trude koliko-toliko da vode politiku, dok Hrvati ne, zadovoljni su sa onim šta imaju i ok im je da prate tuđi diktat.

Srbi kao narod znaju gde gone, 80+% je za Rusiju i BRICS, ali geopolitička situacija je nezgodna kad si okružen NATO protektoratima. Pa se onda balansira što je normalno, niko neće da vadi vize kad ide u turizam na zapad. Drugo to što je Vučić ucenjen položajem da se više priklanja globalnom zapadu u zadnje vreme, to su njegove lične kalkulacije, a ne stav naroda. Vrlo dobro zna da bi sutra pao sa vlasti ako bi ušao u politički rat sa Rusima.

Back