Kad su cvetale tresnje..

Ту је организација затајила, да су се на време поставиле ограде и да су редари организовали и формирали ред онда не би ни дошло до оваквих немилих сцена.

I to je tacno, ali na zalost moram da konstatujem da je ocigledno i nesto do naseg mentaliteta :confused:

Vidi ispod vest "Tuberkuloza u Mačvi", i bice ti jasno sve.
Narod treba vitamine, a u tresnjama ih ima. Sta sad je ovde cudno? Po instinktu, narod se samo obezbedjuje, za sebe i nova pokolenja.

znas kad cu vise ustati babama i dedama u gsp? e nikad...!!! vidi samo kako se ovde guraju,mlataraju,vicu...imaju oni snage vise nego telad!

Uh, dobro je. Da se Japanci loze na sljivu, bilo bi i mrtvih

Pre nekoliko godina sam isao u jedan rezervat u Australiji, kao turista naravno. Stao sam sa suprugom da sipam gorivo na pumpi ( tamo zivim vec 30 godina ) i pridjose nam Aboridzini. Mi se slikali sa njima, malo komunicirali i rece meni zena da im damo dzak pomorandzi koji smo poneli. Otvorim kepek, izvadim dzak, kad ono gle cuda. Svaki urodjenik ( njih mozda 6-7 ) pruzi ruku i uzme samo po jednu pomorandzu, okrene se i ode. Najgori smo na svetu.

Neki od komentara po forumima...;))))

Poslednja izmena:
Vidi ispod vest "Tuberkuloza u Mačvi", i bice ti jasno sve.
Narod treba vitamine, a u tresnjama ih ima. Sta sad je ovde cudno? Po instinktu, narod se samo obezbedjuje, za sebe i nova pokolenja.

znas kad cu vise ustati babama i dedama u gsp? e nikad...!!! vidi samo kako se ovde guraju,mlataraju,vicu...imaju oni snage vise nego telad!

Neki od komentara po forumima...;))))

Dobar komentar :lol:

Cunami zbog japanske trešnje!

Preko žena ljudi su gazili kao preko kamenja, šutirali su jedni druge i na kraju kidali mlado drveće koje je trebalo da zasade za sreću!
Više hiljada Beograđana, kao i članovi Srpsko-japanskog društva „Beograd-Tokio“, funkcioneri grada Beograda i mnoge javne ličnosti održali su juče na Trgu Republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana. Činilo se u prvi mah da ćemo najlepšu razglednicu poslati u svet i pokazati veličinu srpskog naroda. I tako je i bilo do podneva, a onda na stotine mladih i starijih sugrađana rukama i nogama borilo se za sadnicu drevnog japanskog drveta, čija je cena na našem tržištu oko 150 dinara!?
Za samo nekoliko minuta, Trg Republike postao je mesto obračuna i krvoprolića. Pored polomljenih stabala japanske trešnje ležali su raščupani i povređeni Beograđani, koji su jaukali. U stampedu je najteže povređena Beograđanka (37). Do dolaske ekipe Hitne pomoći, žena je bila u besvesnom stanju. Na desetine ljudi prešlo je preko nje, gazeći je po glavi i telu, da bi se dokopale trešnje.

- Pobogu, ljudi, ubićete ženu. Vidite da je pala - vrištala je na sav glas sugrađanka, koja je u naletu stampeda pala pored povređene žene. Preko nje su padali i stari i mladi. Preskakali su jedni druge, peli im se po glavama. Sve sama stoka. Žena je zadobila tešku povredu glave, grudnog koša i trbuha. Reanimirana je pri ulasku u Urgentni centar i za sada se nalazi van životne opasnosti. Druga Beograđanka (66) zadobila je, takođe, povredu glave, grudnog koša i kuka dok je bila nekome „odskočna“ daska kako bi se domogao besplatne trešnje. Trećoj dami staroj 75 godina lekari Hitne pomoći konstatovali su povredu leve noge, odnosno skočnog zgloba.
Nekoliko minuta posle laktanja za sadnicu, Trg Republike ličio je na pravi otpad kao posle demonstracija. Žutim autobusima, donacija Japana od pre nekoliko godina, pretilo je uništenje. Naime, radnici „Zelenila“ i „Srbijašuma“ pokušali su iz autobusa da podele spakovane sadnice, a na desetine Beograđana nagrnulo je i na silu otvarajući vrata autobusa, umalo povredilo radnike.
- Ljudi su padali kao da su streljani. Svuda unaokolo je krv, srča. Razbacane i rasparane su bile ženske i muške cipele, žene su sa trga odlazile pocepanih suknji i srozanih „poluživih“ najlonki... U prvi mah, slučajni prolaznik bi pomislio da je neko bacio bombu koja je eksplodirala među ljudima. Malo je bilo ekipa Hitne pomoći, pa su ljudi ležali i zapomagali. U pomoć su uskočili i pripadnici komunalne policije i policajci - kaže očevidac događaja.
- Dođite kod mene, umreću ovde! - vikao je čovek koji je ležao na pločniku. Na njemu su jedino bile čitave pantalone. Jakna i majica bile su mu pocepane. Pored slepoočnice posekotina, jer ga je najverovatnije neko laktom udario. Nedaleko od njega, polomljena trešnja sa pupoljkom. Ovo stablo ni krivo ni dužno nikome sreću ispod svoje krošnje neće doneti.
Izgaženi starac, koji je u metežu ostao bez jedne cipele, grčevito je u rukama držao sadnicu dok je volonter Crvenog krsta pokušavao da mu pomogne.
- Ma neću, matori, da ti uzmem drvo nego da ti pomognem. Pusti to, daj mi ruku da se pridigneš - govorio je volonter Crvenog krsta. Dok se pridizao, iz ruke nije ispuštao trešnju.
- Ne dam trešnju ni za život - promrmljao je starac, ne zahvalivši se mladiću koji mu je pomogao da ustane.
Bilo je i onih koji nisu želeli da budu povređeni, te su stajali po strani izbezumljenih pogleda.
- Htela sam u svoje dvorište da donesem sadnicu. Ona bi me ceo život sećala na Japan. Priložila sam i novčanu pomoć. Imam problema sa srcem, pa nisam smela da se nađem u rulji ljudi. Žao mi je što Beograd nije pokazao do kraja svoju dobrotu - rekla je jedna od okupljenih Beograđanki.

link

132842_tresnje-za-japan-04-foto-a-isakovic_ig.jpg

Kaда сам на овом форуму писао у вези дељења хлеба од стране организације СПОНА средином '90-их где је дошло до сличног непријатног догађаја на истом месту, онда су ме неки убеђивали како сада до тога не би дошло, па како онда они мисле да се баве политиком када не знају ни менталитет људи са којима живе!?

Објашњење је крајње једноставно: И са Вуком Мамнитим и без њега - СТОКА !

То је иста она стока која се гуша испред ТЕМПА за купус од 1 динара:

tempostoka2jpgru5.jpg

Да ни други нису бољи потврђује и скорашњи догађај у пољској када
су отворили Немци први МЕДИЈА МАРКЕТ. Одушевљена пољска стока
је нагрнула и потпуно девастирала у стампеду објекат на дан отварања.

first_media_market_poland.jpg

Poslednja izmena:

tempostoka2jpgru5.jpg

To što drugi nisu bolji, ne znači da mi nismo stoka. Jesmo, a pogotovo je poražavajuće da ovi polu-živi penzosi idu da se biju za jeftin TV ili radioaktivan kupus, pa na kraju i za sadnicu od par stotina din. Ne to nije siromaštvo - to je alavost...

Dosta sam ja tebe slusao i tebi slicne o kukumavcenju,sankcijama i slobi.
Sad kad si deo rezima hteo bi da ubedjujes ljude da je zivot bajka. Samo se seti kako si kukao.

Ja nisam deo režima, već građanin s prosečnom platom u privatnoj firmi. Džaba laprdanje o povezanosti stranaka, imputiranje izmišljenih karakteristika i vređanje sagovornika.
Ti ćeš da mi kažeš da sam deo režima.. A ko si ti? Deo propalog režima koji je kupovao socijalni mir polutkama, a za rad nije znao. Idi prosi, ako si nesposoban da živiš, snađi se, prestani da kukaš... Mene nisi čuo da kukam, ja sam i pod Slobom umeo da zaradim za sebe i porodicu, a umem i sad. I ja patim od hronične Para-Nemije, pa ne optužujem druge za to.

Ovde je tema da je narod stoka, i to je to. Stoka zaslužuje ovakav tor, a bogami i nekog da bije lopatom....

Poslednja izmena:
Ja nisam deo režima, već građanin s prosečnom platom u privatnoj firmi. Džaba laprdanje o povezanosti stranaka, imputiranje izmišljenih karakteristika i vređanje sagovornika.
Ti ćeš da mi kažeš da sam deo režima.. A ko si ti? Deo propalog režima koji je kupovao socijalni mir polutkama, a za rad nije znao.

Ja sam nezaposlen,ne znam o cemu pricas. Mozda sam cak bio u tom metezu da se grabim za sadnice da ih preprodam na pijaci zarad 2 dana prehranjivanja.

Mislis na dacicevu policiju? Sad ti je taj evropljanin koji se odrekao svog ideoloskog tatice zarad skembeta koje mu raste iz dana u dan.

Dačića bi ja razapeo na Trgu, da se razumemo. Ali da stoku treba lopatom - to stoji. Znaš kako su nekad ispred Dafinine banke čekali po 10 sati ko bubice mirni? Znaš... To je zato što su par njih popili po labrnji, pa se smirili. Da su danas Dačićevi klepili koju vaspitnu, tuki bi se ovi penzosi gurali i gazili ljude...

Dačića bi ja razapeo na Trgu, da se razumemo. Ali da stoku treba lopatom - to stoji. Znaš kako su nekad ispred Dafinine banke čekali po 10 sati ko bubice mirni? Znaš... To je zato što su par njih popili po labrnji, pa se smirili. Da su danas Dačićevi klepili koju vaspitnu, tuki bi se ovi penzosi gurali i gazili ljude...

Kamo srece da su i vama udelili po koju po labrnji jos 9.marta. Sve ove nebuloze koje sada prosipate bi bile u domenu verovali ili ne.

tempostoka2jpgru5.jpg

first_media_market_poland.jpg
:eek:

UŽAS!!!

:rotf:
Da dodam...
http://forum.krstarica.com/showthre...ca-trešnje?p=17411074&viewfull=1#post17411074

Poslednja izmena:
Uz preplitanje zvukova srpske i japanske tradicionalne muzike, desetak hiljada ljudi okupilo se na Trgu republike kako bi poslali poruku prijateljstva i sakupili donaciju za narod Japana, koji se već trideseti dan bori sa posledicama razornog zemljotresa. Beograđanima je simbolično podeljena 1.001. sadnica trešnje, a zbog svađa prevelikog broja ljudi koji su ih želeli u svojim dvorištima, troje ljudi je povređeno i prevezeno u Urgentni centar.

Dok su neki uživali u japanskim pesmama koje je izvodio požarevački hor “Barili“, stilizovanim borbama karatea i aikida i govorima predstavnika Japana i Beograda, drugi su još sat vremena pre početka manifestacije zauzeli svoje mesto ispred nekoliko žutih autobusa iz kojih je građanima podeljena 1.001 sadnica trešnje.

Iako sadnice simbolizuju prosperitet, mir i ljubav, ispred autobusa koji su simbol japanskih donacija Beogradu, nije vladao ni mir, ni ljubav, pa je u prepirkama i stampedu, koji je nastao zbog prevelike želje Beograđana da dođu do svoje sadnice, prema prvim informacijama, troje ljudi povređeno.[/b]

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/247099/Troje-povredjenih-prilikom-podele-sadnica-tresnje

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nije mi jasno sta je to u nasem mentalitetu sto pri besplatnom deljenju necega izaziva ovakvu reakciju?!

'Adje sto na brukaju politicari, nego sto je jos gore - mi to radimo i sami.

A na RTS-u 1 u udarnom dnevniku u 19 i 30 h toga dana nije bilo ni spomena o guranju i povredjenim ( samo da se okupilo par hiljada ljudi i da su sadnice podeljene )
Toliko o javnom servisu

Back